Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOVAČ GA NE SPOMINJE

Niko je našao spas kod Redknappa, ali iz reprezentacije polako odlazi...

Kranjčar
Foto: Press Association/PIXSELL
02.09.2014.
u 15:55

Niko Kranjčar ima čak 131 nastup u engleskoj Premijernoj ligi. Najviše od svih Hrvata. Harryev je ljubimac

U potpunoj tišini, bez medijske pompe, gotovo neprimjetno prolazi silazak s reprezentativne scene još jednoga legendarnoga vatrenoga. Na žalost, igrač sa 81 nastupom, 30-godišnji Niko Kranjčar, ove sezone nije odigrao još ni minute u službenoj utakmici i izborniku nije bio ni u primislima... Gdje je uopće Niko Kranjčar i u kojemu smjeru ide njegova karijera? Jučer smo saznali da je u Londonu. Nekoliko posljednjih dana traju mukotrpni, iscrpljujući pregovori s premijerligašem Queen's Park Rangersom.

Iz Londona nam se tijekom dana u dva navrata javio Kranjčarev zastupnik Emil Žgur i oba puta kazao kako posao s Rangersima nije završen.

Međutim, u završnim minutama prijelaznog roka, menadžer QPR-a Harry Redknapp BBC-ju se pohvalio:

– Upravo smo doveli Sandra iz Tottenhama, pokušali smo i Defoea iz Toronta, a Niko Kranjčar odrekao se trećine svoje plaće da bi ponovno igrao za nas – zadovoljno je kazao 67-godišnji šef struke QPR-a.

I dok je Niko dočeka spas karijere kod Harryja Redknappa, koji ga je još jednom vratio iz kijevskog Dinama, reprezentacija je, nažalost, daleko od svih planova. I Kranjčarovih, i Kovačevih.

Više ga i ne spominju

Naime, izbornik zaboravljenoga Kranjčara više i ne spominje. Otkad je zbog ozljede mišića otpao za SP u Brazilu, što je Niku Kranjčara jako pogodilo, izbornik je počeo graditi novu selekciju bez njega. Ispred Nike odavno se progurao sjajni Perišić, potom i Rebić, na desnom boku ordinira Olić, sada su priključeni Halilović i Pjaca, bio bi i Anas Sharbini da je zdrav.

Zdrav je i Niko Kranjčar i spreman za povratak u Premiership, ali za reprezentaciju više nije dovoljno dobar. Pitanje je hoće li ikada više i biti. Čini se da je ta priča završena prošle godine u Glasgowu, još u Štimčevu mandatu. Kod Nike Kovača nije igrao ni minute...

Niko Kranjčar, koji se proteklih mjeseci medijski izolirao u Kijevu pripremajući se za povratak na scenu, spada u kategoriju najzaslužnijih reprezentativaca. U rangu nedavno svojevoljno ili prisilno umirovljenih Pletikose, Eduarda i Josipa Šimunića. Ta trojica godinama su bili zaštitni znakovi reprezentacije, autoriteti pred kojima su, među ostalim, padale velesile Engleska i Njemačka...

Nikin pogodak na Wembleyju iz 2007., kada je probio izbezumljenoga vratara Carsona, spada među najbrutalnije nokaute Engleza u njihovu hramu nogometa. Niko se i specijalizirao za Wembley: ondje je s Portsmouthom osvojio FA kup, a s QPR-om ovoga proljeća ponovno otvorio vrata Premiershipa. Niko se u Londonu oduvijek najbolje osjećao. Ondje je sada i voljena Zrinka...

Debi na Old Traffordu

Uostalom, Niko Kranjčar nije samo doajen reprezentacije nego i engleskoga Premiershipa. U tri kluba nanizao je 131 nastup, najviše od svih hrvatskih igrača, i zaslužio je još jednu šansu u jednoj od najjačih svjetskih liga.

Bude li završen posao s QPR-om, imat će debi iz snova: 14. rujna idu na Old Trafford. Na Nikino stanje reprezentativna stanka, na žalost, neće ostaviti trag...

Na novu eru u hrvatskoj nacionalnoj momčadi trebat će nam neko vrijeme za privikavanje. Kako se priviknuti na život bez autoritativnoga Pletikose, killera Eduarda, majstora Nike Kranjčara...? Jesu li pričuve Rijeke i Dinama, Sharbini i Pjaca, doista nova snaga vatrenih ili samo eksperiment?

Niko Kranjčar u nekim je stvarima nadmašio svoga slavnoga oca Zlatka. Igrao je u jačoj ligi u Europi, sudjelovao na EP-u i SP-u, neusporedivo više puta nastupio za reprezentaciju. Cico je za vatrene igrao samo dva puta, ali je u tim nastupima dobio čast koja njegovu sinu nikad nije pripala: oba puta bio je kapetan. Za Niku je očito prekasno...

>> Kranjčar se odrekao trećine plaće i potpisao za QPR

Komentara 10

ZA
zakora
16:45 02.09.2014.

Interesantno je da Niko u sebi goji neku vrstu "mazohizma". Ovaj pijanica Redknapp ga je izigrao prije cetiri godine, kada mu je zadnjeg dana prijelaznog roka pred nos stavio van der varta, pa ga je hvalio na klupi. to ga je kostalo iskoraka u karijeri. sada ovaj isti trener sastavlja stari tottenham u qpr... bit ce interesantno, ali Niki zelim da bez ozljeda prodje ovu sezonu i pokace ovoj pijanduri da je najbolja opcija i da se je prije par godina tesko prevario... Sretno Niko

Avatar Svećenik
Svećenik
17:13 02.09.2014.

U društvu nekakvih veličina, tipa Modrić i kompanija, koji, recimo to otvoreno ginu samo sa klupske dresove i nema mjesta za Niku. Jer, on je pravi, istinski gospodin, sa kućnim odgojem, motom za igru i potez. Sretno Niko!

DI
dinamojavolim1
16:35 02.09.2014.

niko je uvijek bio gospodin zao mi je jedino sta nije napravio bolju karijeru(po meni je mogao)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije