Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestica Češke

Nijemci primili prvi gol, 'probili' ih Prosinečki i Azeri

Robert Prosinečki
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
26.03.2017.
u 20:19

Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki, je na domaćem terenu protiv svjetskih prvaka Nijemaca izgubio sa 1-4.

Utakmicama 5. kola u skupinama C, E i F u nedjelju su nastavljene europske kvalifikacije za SP 2018.

Nijemci su primili prvi gol u kvalifikacijama, ali su zadržali stopostotan učinak, dok je Engleska dobila Litvu.

 U skupini C Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki, je na domaćem terenu protiv svjetskih prvaka Nijemaca izgubio sa 1-4.

Nijemci, koji su u utakmicu ušli sa gol-razlikom 16-0, poveli su u 19. minuti. Akciju Draxlera i Jonasa Hectora u gol je pretvorio Andre Schuerrle. U 31. minuti Azerbajdžan je neočekivano došao do izjednačenja, Dimitrij Nazarov je sa vrha kaznenog prostora pogodio za 1-1.

 No, veselje domaćina je kratko trajalo, u 36. minuti su izgubili loptu na 30-tak metara od vlastitog gola, Schurrle je uposlio Thomasa Müllera koji rutinirano pogađa za novo vodstvo svjetskih prvaka. Do kraja prvog poluvremena još jedan pogodak Nijemaca, i to u 45. minuti. Sa desnog boka ubacio je Kimmich, a Mario Gomez glavom trese mrežu.

 Pobjedu Njemačke svojim drugim pogotkom na utakmici potvrdio je Schürrle u 81. minuti. Treba reći i da Nijemci nisu iskoristili još nekoliko odličnih prigoda. U 3. minuti neprecizan je bio Draxler, u 22. Kimmich, a u 52. minuti Schurrle.

 

Češka je u gostima protiv slabašnog San Marina slavila sa 6-0, a večeras Sjeverna Irska dočekuje Norvešku.

 U skupini F na Wembleyu je Engleska dobila Litvu sa 2-0. Nakon jalove dominacije na početku susreta Englezi su u 22. minuti napokon složili akciju iz koje su poveli. Raheem Sterling je odradio najveći dio posla, a 34-godišnji napadač Sunderlanda Jermain Defoe iz blizine zabija za 1-0.

 U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Litva je mogla doći do izjednačenja zahvaljujući pogrešci engleskog vratara Harta, koji je loše ispucao loptu. Slivka je lobao Harta, ali na gol-liniji se našao stoper Stones koji je spasio mrežu domaćina.

 Na startu drugog poluvremena, u 48. minuti, Raheem Sterling promašuje sa nekoliko metara. U 60. minuti u igru je ušao Jamie Vardy i već u 66. pogađa za 2-0. Mogao se Vardy još dva puta upisati u strijelce, u 69. i 80. minuti, ali nije imao sreće.

 Večeras još igraju Malta - Slovačka, te Škotska - Slovenija.

 U dvoboju austsajdera skupine E Armenija je kod kuće protiv Kazahstana slavila sa 2-0 golovima Henrika Mkhitaryana (73) i Arasa Oezbiliza (75).

Večeras se još sastaju Crna Gora - Poljska, te Rumunjska - Danska.

>>'Ponosni smo s obzirom na sve što smo prolazili zadnje dvije godine'

Rezultati by SofaScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije