Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Schweini: Neobično je doći u reprezentaciju iz Manchestera

Bastian Schweinsteiger
Foto: Reuters/PIXSELL
04.09.2015.
u 11:45

Albanci su na korak su do drugog mjesta i prvog plasmana na Euro

Listopad prošle godine Poljaci, ali i Nijemci itekako pamte. Naime, tada je Poljska u Varšavi pogocima Milika i Mile pobijedila Njemačku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bila je to prva pobjeda Poljske nad Njemačkom u zadnjih 19 utakmica.

Pazimo i na Škote

E, sad Poljaci bi rado da se dogodi i druga pobjeda u zadnjih 20 godina, slavljem u Frankfurtu imali bi mirnu završnicu kvalifikacija iako su iovako u sjajnoj poziciji. Naime, vodeća su momčad skupine, s bodom više od Njemačke.

– Sad je vrijeme da se popravi ta tablica – ustvrdio je legendarni njemački napadač Oliver Birhoff. No, Poljskoj je očito domaćinstvo prošlog Eura itekako koristilo, imaju respektabilnu momčad koja je na putu do Francuske upisala četiri pobjede i dva remija. Izbornik Adam Nawalka nema puno zvijezda u momčadi, najveća je kapetan Robert Lewandowski.

Joachim Löw ostao je bez Reusa, no redovito trenira Özil koji je jedno vrijeme bio upitan. U Varšavi nije bilo Bastiana Schweinsteigera, sad je u Frankfurtu.

– Iskreno, malo je neobično doći na okupljanje reprezentacije iz Manchestera – kazao je Schweinsteiger koji je ovog ljeta za devet milijuna eura prešao iz Bayerna u United.

– Imamo dvije teške utakmice, Poljska je odlična momčad koju predvodi moj prijatelj Lewandowski, uostalom, pobijedili su nas. No, pred punim stadionom u Frankfurtu, uz pravu podršku, možemo im uzvratiti. No, i dalje moramo biti oprezni, neće biti lako ni protiv Škota – kazao je kapetan njemačke reprezentacije za koju je debitirao sa 19 godina i već skupio više od stotinu utakmica.

Srbija još u minusu

Nekoć jake reprezentacije, kao što je Srbija ili pogotovu bivši europski prvak Grčka, na dnu su svojih kvalifikacijskih skupina. Nakon prekida utakmice s Albanijom, Srbija je kažnjena, oduzeti su joj bodovi, a ionako je užasno igrala. Pa sad ima minus dva boda i pokušat će pobijediti kod kuće Armeniju da bi se s njom izjednačila na jednom osvojenom bodu. U toj skupini Albanija ide Danskoj i pobjedom bi stigla na drugom mjesto. Napomenimo da je za Albaniju poziv dobio i igrač Dinama Endri Çekiçi.

Grci dočekuju Finsku i pokušat će je pobjedom prestići, pobjeći iz uloge 'fenjeraša'.

>> Modrić: Ovo nije bila prava Hrvatska, igrali smo bez ritma i pritiska

>> Kopka me što sam baš Hrvatskoj podmetnuo nogu

>> Nije me iznenadio remi u Bakuu, Hrvatska može prosuti bodove protiv bilo koga

>> Je li Italija preskočila Hrvatsku zbog gola koji je postignut rukom?

>> Talijani preskočili Hrvatsku, Norveška opasno puše za vratom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije