Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskusni Otto Barić

Nije korektno legendarnom Cici postavljati ultimatume

Otto Barić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
26.09.2016.
u 10:51

Pa 50 godina pratim nogomet i očekivao sam drukčije događaje oko Dinama. Teško će biti Dinamu, Juventus je znatno bolja momčad. Smiješno je da se dogodila ta promjena trenera – kaže Barić

Već neko vrijeme legendarni trener i izbornik naše reprezentacije Otto Barić izbjegava govoriti o nogometu, pogotovo mu nije drago kad se priča o Dinamu jer ne sviđa mu se ono što se događa u Maksimiru, osobito ovog ljeta koje je upravo kalendarski iscurilo.

Prodali su najbolje

– Nemam volje o svemu tome pričati, mučno mi je od toga – pokušao je pobjeći od razgovora, no ipak je pristao reći pokoju riječ o dolasku velikog Juventusa u Maksimir, u drugom kolu skupine Lige prvaka.

– Pa 50 godina pratim nogomet i očekivao sam drukčije događaje oko Dinama. Teško će biti Dinamu, Juventus je znatno bolja momčad. Smiješno je da se dogodila ta promjena trenera. Dogodila se i ta prodaja igrača, to je klubu donijelo potreban novac, ali nije u redu da onda te prodaje trener ne može preživjeti. Općenito, vremena za trenere u nas su jako teška – kaže Barić.

Da, Kranjčar je dao ostavku, a je li morao otići iz nekih drugih razloga ili jednostavno nije preživio tri uzastopna poraza, teško je reći.

– Žao mi je Kranjčara, pa on je legenda kluba, a takvoj legendi nije korektno postavljati ultimatume, u stilu – ako ne dobiješ ovu utakmicu – letiš. Pa nije bila riječ o bilo kakvoj utakmici, već o derbiju s Rijekom i nije nikakvo čudo kad takvu utakmicu izgubiš. Na kraju svega treneri plaćaju danak i zato u posljednje vrijeme nisam želio u Dinamo. Znate, u svakom klubu u kojem sam radio mogao sam reći da mi dovedu još dvojicu igrača, a u Dinamu ne samo da ih ne dovedu, nego treneru odvedu dvojicu najboljih – objasnio je Barić.

Dinamo je ovog ljeta ostao bez Marka Pjace koji će u utorak istrčati na “krivoj” strani, u dresu Juventusa, te Marka Roga. Otišao je i iskusni vratar Eduardo. Sad više nema ni trenera Kranjčara, a “vrući plavi krumpir” dobio je Cicin dosadašnji pomoćnik Željko Sopić.

Devet igrača iza lopte

– Vidim da se trudi, najozbiljnije radi. I nemam ništa protiv njega ili trenera koji će doći i voditi Dinamo. No, moje je mišljenje da plavima treba trener koji je u zadnjih deset godina bio uspješan, koji je dva, tri puta bio prvak.

Dobri su ti kriteriji koje je postavio Barić, ali takvog trenera nije baš lako naći. Ako se i nađe, vjerojatno stoji kao suho zlato, a pitanje je bi li i došao u Dinamo. Jer u domaćim vodama trenera s takvim referencijama nema. Kako god, Dinamo se u utorak navečer mora nekako posložiti protiv megamomčadi iz Torina i tražiti čudo. Trener Sopić najavio je da će postaviti dva bloka te vrebati na kontranapade da će igrati kao što Lokomotiva igra protiv Dinama.

– Ne bih o tome kako bih se ja postavio protiv Juventusa. Pa svi treneri znaju kako, vjerojatno s devet igrača iza lopte, ali taktika u ovoj utakmici ne igra nikakvu ulogu, ne može se taktikom dobiti takvog suparnika jer tu je ključno pitanje kvalitete. Tu je, pak, razlika prevelika i Dinamo samo može moliti Boga da ne primi četiri, pet komada – zaključio je iskusni Barić.

Na potezu je Sopić, ali i igrači koji imaju priliku pokazati da nisu baš kvalitetom toliko ispod Juventusovih zvijezda.

Komentara 8

ZO
zoom
12:07 26.09.2016.

nije cico odletio zbog poraza ili ultimatuma nego zbog sramotne igre dinama i očajne taktike zbog koje je dinamo poražen sa čak 5:2!!! da ne spominjemo blamažu protiv osijeka, očajnu igru protiv lyona i općenito lošu igru dinama zadnja 2 mjeseca, samo ludom srećom je kranjčar imao dobre rezultate jer igra je bila koma, nemojmo se lagati! dinamo je prije cice bio dobro razrađen stroj koji je cico preuzeo od mamića oa od njega napravio poluinvalidnu ekipu koja bi kraj godine završila u donjem tijelu HNL-a!!!

Avatar petrolio
petrolio
12:42 26.09.2016.

dobro je da je cico otišao jer je pod njime dinamo igrao najgori nogomet unazad 10 godina...svake godine je netko od igrača dolazio i odlazio, ali momčad je uvijek imala prepoznatljivu fizionomiju i isti stil igre, a kranjčar je to iz nejasnih razloga stalnim izmjenama potpuno urušio i stvorio nesigurnu ekipu koja više nije favorit protiv bilo koga u HNL-u!

PA
paveantelic1
16:18 26.09.2016.

Bariću ne seri,treba ga titrati po jajcima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije