Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla u Zagreb

Čak 108 mjeseci vodeća sam na svjetskoj rang-listi

Nicole David
Foto: Facebook
26.05.2015.
u 08:00

ÇekiÇi i Olmo: Dvojica mladih nogometaša Dinama zaigrala skvoš

Nakon Bukurešta i Beograda, Nicol David, svjetska prvakinja u skvošu, posjetila je Zagreb. Došla je u društvu Španjolca Borje Golana, trenutačno 12. na svjetskoj listi.

- Skvoš sam počela igrati kada sam imala pet godina. Bilo mi je zabavno pa sam u tom sportu ostala sve do danas - rekla je Nicole, 32-godišnja igračica iz Malezije.

Nicol je osmerostruka svjetska prvakinja, a prvi naslov osvojila je 2006. godine. Trostruka je pobjednica Svjetskih igara, u Duisburgu (2005.), Kaoshingu (2009.) i Caliju (2013). Ukupno ima 96 turnirskih pobjeda i 108 mjeseci je prva na svjetskoj listi. Zanimljivo je da je Nicol nosila zastavu Malezije na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, bez obzira na to što skvoš nije olimpijski sport.

- Nicol je u Maleziji slavnija od mene - rekao je jednom prilikom Ahmad Badawi, bivši malezijski premijer.

Ozbiljna karijera počela je 1992. godine kada je osvojila juniorsko prvenstvo Penanga, grada u kojem je rođena.

- Mnogi su mi savjetovali da počnem trenirati badminton, koji je u Maleziji popularniji od skvoša. Govorili su da ću biti olimpijska pobjednica u badmintonu, no meni je skvoš ostao prva i jedina ljubav. Osvojila sam u tom sportu sve što se moglo osvojiti. Istina, nemam olimpijsko zlato, no to je nešto što nikad neću osvojiti - rekla je Nicol, koja živi u Amsterdamu.

Od skvoša se može dobro i zaraditi. Pobjede na jačim turnirima donose zaradu od 180 tisuća dolara, a Nicol ima potpisane ugovore i sa šest jakih sponzora.

- Krajem godine očekuje me Svjetsko prvenstvo u Maleziji. Naravno da želim obraniti naslov. Malezija će četvrti put biti domaćin svjetskog prvenstva i nikad nijedna igračica skvoša iz Malezije nije igrala u finalu. Red je da to ispravim - istaknula je Nicol koju je jučer na ručku ugostio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Prvi sam put u Zagrebu i zaista mi je lijepo - zaključila je.

>> Velik interes djece za kuglanje i skvoš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije