Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura oko transfera

Neymaru odbačena žalba, prijeti mu zatvor i novčana kazna

Neymar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.02.2017.
u 21:50

Suđenje će se održati nakon tužbe brazilskog investicijskog fonda DIS koji tvrdi da joj pripada 40 posto novca od transfera. Za Neymarov prelazak iz Santosa u Barcelonu dobili su tek malu odštetu, a fond je sve optužio kako su prikrili dio novca

Brazilski nogometaš Neymar mora na sud nakon što je odbačena posljednja žalba na optužbe vezane za korupciju u njegovom transferu iz Santosa u Barcelonu prije četiri godine. Također su odbačene žalbe Barcelone, Santosa i tvrtke N&N koju vode Neymarovi roditelji.

Suđenje će se održati nakon tužbe brazilskog investicijskog fonda DIS koji tvrdi da joj pripada 40 posto novca od transfera. Za Neymarov prelazak iz Santosa u Barcelonu dobili su tek malu odštetu, a fond je sve optužio kako su prikrili dio novca.

Tužitelji za Neymara i njegovog oca traže dvije godine zatvora i novčanu kaznu od deset milijuna eura. No oni vjerojatno neće provesti ni dan u zatvoru jer im je ovo prvi prekršaj. Lani u srpnju Lionel Messi i njegov otac osuđeni su zbog utaje poreza na 21 mjesec zatvora, ali nisu završili iza rešetaka.

Naime, kazne zatvora manje od dvije godine za prvi prekršaj u Španjolskoj se obično preinače u uvjetnu kaznu.

Barcelona je izvijestila da je Neymarov transfer vrijedio 57,1 milijun eura, igraču je pripalo 40, a Santosu 17,1 milijun eura. Investicijski fond DIS dobio je 6,8 milijun eura.

No španjolski sud ima podatak da je transfer vrijedio 84,3 milijuna zbog čega se DIS žalio i traže još 3,2 milijuna eura. Prošle godine u lipnju Barcelona je platila kaznu od 5,5 milijuna eura, jer je klub napravio pogrešku "u fiskalnom planiranju transfera".

>>Llorisu bonus za poraze, Capello naplaćivao humanitarne utakmice, a Neymar autograme

Komentara 3

UN
unbekant
10:41 21.02.2017.

Ovi konopljari iz Brazila i Argentine,se tretiraju kao "najbolji"nogometasi svjeta,a pojma nemaju ni o cemu,za njih su Mandzukic,Ibrahimovic Dzeko,Modric,i jos stotine balkanca i europljana izmislili nogomet,ali te sve prestizne nagrade odose tim konopljarima,zaista ruzno i ponizavajuce.

MN
Mnd7779
10:01 21.02.2017.

Możda ima u nogama., ali ništa u glavi

RI
rikavac
22:54 20.02.2017.

Mozda bi i bolje bilo da ode da se malo ohladi jer ova sezona njegova u Barceloni je katastrofa i Barcelona igra ocajno kad je on u prvih 11.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije