Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ušla u povijest

Nevjerojatnoj Rondi 13 sekundi dovoljno za obranu naslova

Ronda Rousey
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.03.2015.
u 18:28

Josh Koscheck je na rubu mirovine nakon poraza od Ellenbergera, a Alan Joubain je novim nokautom potvrdio svoj potencijal.

Fantastična, nevjerojatna, uvjerljiva, briljantna i još puno epiteta postoji kojima se može opisati Ronda Rousey, koja je za samo 13 sekundi savladala još jednu "najtežu prepreku do sada".

Cat Zingano je od prve sekunde krenula žestoko, bacila lijevo koljeno, koje Ronda hvata, ruši svoju protivnicu te isti trenutak radi tranziciju u armbar te završava svoju protivnicu, odnosno novu izazivačicu. Tako se ukratko može opisati 13 sekundi koliko je trajala najkraća borba za titulu u povijesti UFC-a, piše Fightsite. Jednostavno, nevjerojatna je UFC-ova prvakinja i uistinu se postavlja pitanje tko je može ugroziti. Možda je vrijeme za treću priliku Mieshi Tate, jedinoj koja je izašla iz prve (pa i druge) runde protiv briljantne Ronde.

Nakon borbe Cat nije mogla doći sebi, samo je govorila da ne zna kako se ovo uspjelo dogoditi te da želi ponovno, što i ne čudi, jer nakon napornih priprema te ukupno dvije godine čekanja, pala je bez da je uspjela išta pokazati. Ronda je izjavila kako je očekivala žestoki ulaz, ali da su se pripremali za "overhand". Ipak, snašla se i ovdje te slavila potezom koji ju je, kako je odmah izjavila, naučila majka.

Do pobjede je došla i Holly Holm, u svom debiju. Raquel Pennington se pokazala kao dostojna protivnica za po mnogima najbolju udaračicu u ženskom MMA sportu, a da je ranije pokazala volju i agresiju iz treće runde, možda bi došla do pobjede. Ovako su dva suca (jedan čak sve tri runde) dodijelili Holm, koji je tako napokon debitirala u najjačoj organizaciji te došla do pobjede, no daleko od toga da je oduševila.

U borbi za "goli život" sastali su se Jake Ellenberger i Josh Koscheck, a potonji je porazom došao na korak do borilačke mirovine. Ellenberger je slavio "sjever-jug" gušenjem krajem druge runde te tako Koschecku nanio četvrti poraz nizu te prekinuo svoj niz od tri poraza.

Do ekspresne pobjede došao je i Alan Joubain. Bivši model i veliki UFC-ov potencijal u prvoj polovici prve runde pronašao je bradu australskog borca Richarda Walsha te ga završio nokautom.

Program su otvorili Tony Ferguson i Gleison Tibau, kojem je ovo bila 25. UFC borba. No, nije uspio doći do četvrte pobjede u nizu. Zato je Ferguson došao do pete, ali i do osme pobjede u devet UFC borbi (jedini poraz od Michaela Johnsona, odlukom). Brazilac je uzdrmao lijevim krošeom, a nakon što je primijetio da je u problemima, počeo je tražiti vrat, koji je i uhvatio te slavio gušenjem s leđa sredinom prve runde. Možda je napokon vrijeme da je Ferguson nađe na službenom UFC rankingu, gdje mu je već odavno mjesto.

I uvodni program bio je zanimljiv. U duelu teškaša, Derrick Lewis je snažnim ground n'poundom savladao Ruana Pottsa, kojem vjerojatno slijedi otkaz iz organizacije, a veliku nokaut pobjedu ostvario je Tim Means, koji je savladao Dhiega Limu, brata Bellatorovog velteraškog prvaka. Nažalost, novi poraz doživio je Mark Munoz, koji je prelako prepustio svoj vrat Roanu Carneiru te "zaspao" nakon minute i 40 sekundi.

>>Opasna i lijepa: Svi očekuju njen debi u UFC-u, provjerite zašto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije