Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilić i Jurčević

Nemamo stadion i kao domaćini igrali smo na pet različitih lokacija!

10.10.2013., stadion Poljud, Split - Prijateljska nogometna utakmica izmedju HNK Hajduk - Besiktas J.K. Slaven Bilic, Nikola Jurcevic. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
18.12.2014.
u 20:25

Galatasaray i Fenerbahçe su puno bogatiji, ali mi smo hrabriji, kaže uspješni hrvatski dovjac iz Beşiktaşa

Nakon 13 odigranih kola Slaven Bilić i Nikola Jurčević sa svojim su Beşiktaşem na čelu turske Super lige, s bodom prednosti ispred Galatasaraya, a dva više od Fenerbahçea. Iako je u financijskom smislu Beşiktaş u odnosu na Galat i Fener pravi siromah, Bilić i njegov asistent Jurčević napravili su sjajan posao ove jeseni, izborivši i plasman u 16-inu finala Europske lige!

Pojačanje Demba Ba

– Financijski se ne možemo nositi s Galatasarayem i Fenerbahçeom, ali uspjeli smo dobro posložiti momčad. Napadač Demba Ba, kojeg smo ljetos doveli, pokazao se kao pravo pojačanje, zabio je 15-ak golova, šteta je što se ozlijedio, doista će nam nedostajati. Zasad, eto, sve sjajno funkcionira, nadam se da ćemo ovako nastaviti i u drugom dijelu sezone – kaže Nikola Jurčević.

Do kraja prvog dijela prvenstva ostala su još dva kola, na rasporedu je i jedna kup-utakmica pa slijedi prvenstvena stanka...

– Sad mi se prvi put u karijeri dogodilo da smo imali čak 13 uzastopnih utakmica u ritmu nedjelja – srijeda – nedjelja! I nije to bilo lako izdržati, momčad je od početka studenoga u tom jakom tempu i zapravo je sreća što nismo imali više ozljeda. A i to je dokaz da su igrači odlično pripremljeni.

U ovom je trenutku Slaven Bilić zacijelo trener s najvećom karizmom u Turskoj! Kako vi surađujete?

– Naša je suradnja fantastična, nismo samo poslovni suradnici, nego i prijatelji. I dobro ste rekli, Slaven je ovdje pravi hit, svi ga vole i cijene. A navijači Beşiktaşa jednostavno ga obožavaju, Slaven je njihov idol u pravom smislu riječi.

Zasjeli ste na čelnu poziciju, iako ste hendikepirani jer ne igrate domaće utakmice na svom stadionu, nego se stalno selite. Kad će biti sagrađen vaš stadion?

– Posljednje informacije govore da bi sve trebalo biti gotovo do kraja sljedeće sezone. A dotle se snalazimo... Dosad smo, u ovoj sezoni, bili domaćini na čak pet različitih lokacija, u različitim gradovima! A to je veliki hendikep, posebno ako znamo kakvu vojsku fanatičnih navijača ima Beşiktaş. Stoga domaćinstva praktički i ne osjećamo kao domaćinstva, čini nam se da stalno gostujemo. Uostalom, kao domaćini smo izgubili sedam bodova (dva remija i jedan poraz), a u gostima samo tri (jedan poraz) i to nam je, eto, veliki problem...

Najvažnije je prvenstvo

U Europskoj ligi na proljeće igrate s Liverpoolom?

– Jedva čekamo te utakmice, bit će "vatre"! Cijela je Turska stala uz nas, nakon lošijih rezultata Galatasaraya u Ligi prvaka, koji je u čak četiri utakmice primio po četiri gola (po dva puta protiv Dortmunda i Arsenala, nap. a.), te reprezentacije Turske, Trabzonspor i mi ostali smo svijetle točke na međunarodnom planu. Odigrat ćemo dvije prave utakmice s Liverpoolom, nikome ne priznajemo da je bolji dok to ne pokaže na terenu...

Je li vam važnije prvenstvo ili Europska liga?

– Najvažnije je, naravno, prvenstvo Turske! I tu nema nikakve dvojbe, svaki bi naš navijač dao sve što ima samo da osvojimo naslov prvaka – govori Jurčević.

>> Slaven Bilić odustao od dovođenja Pinta iz Dinama

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije