Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Pušnik

Nekima to smeta, ali puno toga u Hajduku treba mijenjati

Marijan Pušnik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/7
08.09.2016.
u 12:37

– Nedavno sam se zaprepastio na utakmici druge momčadi protiv Zmaja. Stavio sam četvoricu-petoricu iz prve momčadi da igraju, a oni su to shvatili kao uvredu.

Marijan Pušnik napunio je prvo akumulatore u svom Dravogradu, a supruga mu je potom stigla u Split... Primio nas je trener Hajduka u svlačionici u Poljudu, kratko pogledao prema natrag i potom otvoreno govorio o razdoblju koje je pred bijelima.

– Zadovoljan sam kako funkcioniramo u cijeloj liniji, od uprave, stožera, igrača, B momčadi, radne zajednice... Pohvatao sam sve konce, osjećam se dobro. Znam da su prvi dani bili šokantni, neki su moje riječi, iza kojih stojim, shvatili kao napad, ali to nije tako. Ja sam direktan, ali u Hajdukovu okruženju mnogi se prepoznaju premda i nije tako. Poznam Hajdukovu povijest, nije mi ni na kraj pameti da pametujem, ali neću bježati od istine i reći ću ono što vidim. A uočio sam da u Hajduku treba puno toga promijeniti – ističe Pušnik.

Slovenski stručnjak brz je na jeziku, ali ne želi se mijenjati.

– Znam, bilo bi bolje da šutim, ali toga kod mene nema, pogotovo kada je struka u pitanju – kaže Pušnik.

Hajduk u nastavak sezone ulazi bez Tina Sušića koji je proteklih godina bio ključni igrač.

– Tino je dobar čovjek i veliki igrač. Kad bismo išli tražiti novog Sušića, napravili bismo veliku glupost. Njega se ne može kopirati, odlaskom u Belgiju napravio je veliki korak. Otišao je u moje vrijeme. S njim sam razgovarao više nego s drugim igračima. U početku je bio šokiran kad sam tražio da se prije rješava lopte, a sada će u Belgiji vidjeti da su moji savjeti bili dobri. Njega ne možemo nadomjestiti, ne tražimo Sušića, on je specifičan sa svojim potezima i detaljima – kazao je Pušnik.

Uveo dva treninga dnevno

Umjesto novog Sušića, tražit će druge detalje.

– Moja je igra, barem je tako zamišljam, brzi protok lopte, sa dva dodira. Družio sam se malo s proslavljenim vaterpolistom Denijem Lušićem i košarkašem Mladenom Tudorom, prisjetili smo se povijesti. Luka Kaliterna i Tomislav Ivić bili su vizionari, presing i brzo rješavanje lopte tražili su i oni u svoje vrijeme. Te ideje što prije želim prenijeti igračima, kako bi što prije osjetili veličinu Hajduka – kaže Pušnik.

Vodstvu Hajduka najviše zamjera to što su dovedeni brojni stranci, a u prvoj i drugoj momčadi malo je domaćih igrača.

– Domaći, koji su u pedeset posto slučajeva na krivom putu, neka se vrate. Nitko ne bi bio sretniji od mene da u drugoj momčadi imam petnaest igrača iz naše škole, stranac ne bi ušao u momčad. Neka priča tko što želi, ali u ovim sadašnjim generacijama nema ni deset igrača koje bih mogao uvrstiti u momčad. A bio bih najsretniji da to mogu napraviti, jer uvijek sam imao hrabrosti uvoditi u momčad mlade igrače, i po cijenu rezultata.

Povukao je Pušnik paralelu između prve i druge momčadi.

– Nedavno sam se zaprepastio na utakmici druge momčadi protiv Zmaja. Stavio sam četvoricu-petoricu iz prve momčadi da igraju, a oni su to shvatili kao uvredu. Dobili su jezikovu juhu kakvu nikada nisu čuli. A evo vam primjer Ante Ercega. Postao je jedan od važnijih igrača, a jedini mi je došao i pitao me može li igrati za drugu momčad, jer ima tri žuta kartona. On je primjer profesionalca. A neki igranje za drugu momčad još uvijek smatraju kaznom, dok oni koji su u njoj i ne shvaćaju da ih gledam. Ponekad trening gledam iza ograde i dođe mi da plačem kad vidim da se osjećaju kao da su kažnjeni zato što su u drugoj momčadi.

Još jednom je ponovio što traži od mladih igrača.

– Želim mijenjati karakter mladih igrača, ne možeš biti zvijezda zato što nešto o tebi izađe u novinama, pohvale te dva menadžera i deset kibicera. Zvijezda si kad osvojiš prvenstvo, budeš prvi strijelac lige. Kada sam tražio dva treninga dnevno, počeo je rat s igračima. Radom će tek doći na svoje, jedino tako možemo naprijed. U idućih nekoliko utakmica izgledat ćemo kao da smo tromi jer smo sada u takvoj fazi rada. To moramo prebroditi, ali ćemo vrlo brzo trčati kao navijeni – kaže Pušnik.

Bez komentara o HNS-u

Zanimalo nas je i je li Pušnik osjetio tu navodnu Hajdukovu podređenost u odnosima u hrvatskom nogometu.

– Bez komentara sam, ali svi nogometni djelatnici moraju znati da smo u istom nogometnom loncu.

Za kraj smo spomenuli Nikolu Vlašića i velika očekivanja.

– Od Vlašića su prerano napravili zvijezdu i sad je pod velikim pritiskom, a tek će napuniti 19 godina. Nedavno sam mu kazao: “Nikola, zašto se ne smiješ, mlad si, imaš dobru plaću, igrač si Hajduka, reprezentativac, uživaj u nogometu”. Treba ga samo pustiti i vidjet ćete kakav će igrač biti Vlašić – zaključio je Pušnik.

Komentara 7

DE
derin
14:32 08.09.2016.

Dosad sam ove likove iz nas hajduk smatrao zgubidanima, a likovi su zapravo najveći genijalci za sebe. Dobili su 25% kluba besplatno i vodenje kluba, kojeg ce voditi godinu, dvi dana, naravno loše i onda ce lijepo prodati svoj dio i ostade lijepa im lova. Ma koji Jobs, gates ovo je uspjeh na hrvatski način.

DH
dalibor.hren
13:23 08.09.2016.

Marijane, u Splitu ćeš izgoriti sve dok "Naš Hajduk" vodi klub, sve dok uprava nije domaća!

KO
korisnicc
14:27 08.09.2016.

Uvijek se govori o promjeri Uprave, trenera... A kad će se početi govoriti o promjeni navijača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije