Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanko Poklepović:

Neka se ponovi 1985., pa da Torino i Dnipar opet padnu!

Stanko Poklepovic
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL
23.08.2014.
u 19:45

- Šteta što Split nema publiku, da ima pravu podršku s tribina možda bi došao i do pobjede - ističe Poklepović.

Poljud i Park mladeži snivaju isti san, nikada u povijesti splitskog nogometa splitski klubovi nisu bili u takvoj situaciji. Još po jedna utakmica ostala je Hajduku i Splitu do ulaska u Europsku ligu. Uoči početka sezone nitko to nije mogao ni sanjati. Dundalk, Šahter, Mika, Hapoel i Černomorec pali su pred Hajdukom i Splitom, ostali su još Dnipro i Torino. Povijest nas vraća u 1985. godinu, tada je Hajduk došao do četvrtfinala Kupa Uefe, a na putu do velikog uspjeha izbacio je baš Torino i Dnipro. Torino je srušio Blaž Slišković, bila je to jedna od njegovih najboljih igara u dresu Hajduka, a protiv Dnipra, u neviđenom blatu, briljirao je Ivan Gudelj.

– Išao sam kao tenk, padao i dizao se. Imali smo odličnu momčad – sjeća se Gudelj.

Na klupi je bio Stanko Poklepović, koji je te zime na službenom posteru snimljen kao Napoleon. Veliki vojskovođa je uz Torino i Dnipro izbacio i Metz, a nakon pobjede nad Waregemom od 1:0 u četvrtfinalu, vodstvo kluba ga je smijenilo zbog poraza od Rijeke od 3:0. U uzvratu Hajduk sa Sergijem Krešićem na trenerskoj klupi nije uspio sačuvati tu prednost.

– Da me nisu smijenili, otišli bismo do kraja! Čekao nas je Köln koji nije bio u nekoj formi. Tada sam Deverića na utakmici s Dniprom zagrijavao 45 minuta i nisam ga poslao u igru. Gudelj je umirao, trebao sam ga povući iz igre, ali nisam htio. I donio nam je pobjedu. Deverić me pitao zašto nije igrao. Poslužio sam se trikom – Gudelj je bio praktički mrtav pa ga nitko nije čuvao. A protiv Torina sam napravio raspored s devet igrača. Igrači su mislili da sam jednog zaboravio. Rekao sam da Zoran Vujović ne igra, nego samo prati njihova najboljeg igrača. Bile su to velike pobjede, u te dvije utakmice gledalo nas je 110 tisuća ljudi. Nikada u Splitu nisam izgubio europsku utakmicu – kazao je Poklepović.

Bilo je to prije gotovo 30 godina. Danas su druga vremena.

– Torino je iznimno ozbiljna momčad, Split će imati težak posao u uzvratu. Šteta što Split nema publiku, da je imao pravu podršku s tribina možda bi došao i do pobjede – kazao je Poklepović o utakmici Splita.

A Dnipro? U Poljudu će biti ludnica.

– Trebat će strpljenja, a treba se pripremiti i za jurnjavu budemo li lovili gol u posljednjih pola sata. Hajduk je igrao dobro u prvoj utakmici, posebno je odličan bio Lovre Kalinić. Bilo je pogrešaka u predaji, ali to se može ispraviti – rekao je Poklepović.

Iskusni trener Hajduku o šansama za plasman u Europsku ligu.

– Hajduk može proći, stvoren je veliki zanos u momčadi, publika će biti senzacionalna. Ali Split ne može. To je realnost. Naravno, želio bih da obje momčadi uđu u Europsku ligu – zaključio je Poklepović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije