Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav jurčić:

Kod nas se nečiji rad od 23 godine lako izbriše, prekrije fotografijama ženskih grudi

23.04.2013., Knin U Zvonimirovu gradu, Nogometni klub Dinamo iz Zagreba obiljezioje prijateljskom utakmicom stotu obljetnicu postojanja nogometnoga kluba Dinare iz Knina. Utakmica je odigrana podno kninske tvrdjave na travnjaku domacina iz Knina Kruno Jur
28.04.2015.
u 19:23

U borbi za ostanak koja će biti 'krvava' i zanimljiva priželjkujem jedino regularnost.

Pred nama je jedna od zanimljivijih utakmica, sraz Hajduka i Lokomotive u borbi za treće mjesto. No o njima je dosta teško govoriti, teško je uspoređivati obje momčadi. Hajduk ima svojih organizacijskih problema. Način vođenja kluba doveo ga je u alarmantnu situaciju, no uspjeli su pobjedom kupiti barem dnevni mir i pripremati utakmicu s lokosima. Vukasu će sad ipak biti malo lakše.

Ne želim sad pametovati, ali i kad je otišao Tudor, rekao sam da su trebali ostaviti Vukasa ili nekog mlađeg. Sad su napravili ono što su odmah trebali. I mediji su u komentarima dnevnih događanja puno griješili, pa i u raspravi oko trenera Hajduka. A nitko, kad s vremenskim odmakom vidi da je pogriješio, neće priznati svoju pogrešku. Znam da nije lako priznati svoje pogreške, ali možda bi se čitatelji vratili medijima kad bi ih počeli priznavati.

No kod nas se preko svega olako prelazi, nečiji rad od 23 godine lako se izbriše, zaboravi i prekrije fotografijama golih ženskih grudi. Naletio sam na tekst jednog mladog novinara koji trenerima zamjera to što ne ulažu u sebe. A baš me zanima kad je taj bio na nekom treningu, popratio nečiji rad na terenu. Trenere se ismijava čim počnu govoriti stručnim jezikom.

I ljudima u klubovima za sve su krivi treneri. Zar je normalno da u mjesec dana imaju četiri trenera? Mogli su odmah ostaviti Vukasa jer što Hajduku znače kvalifikacije za Europsku ligu, u skupinu nemaju šanse ući. I bili su u situaciji kad nisu imali što izgubiti, a oni naprave tolike smjene. Vrijeme je da ljudi u Hajduku, ali općenito i oni koji vode naše klubove, prestanu prati svoje lice, svoje pogreške, sapunom koji se zove ''nogometni trener''. Za sve što se događa krivi su treneri, preko njih se sve prelama. I zato sam pristao pisati ove kolumne. Želim dati dignitet nogometnoj struci, pokušati je zaštititi od čestih nepravednih napada. Pa i danas, prije nego što sam ovo napisao, već je odrađeno 500 treninga u Hrvatskoj, rade se novi Modrići, netko je i pravog Modrića napravio.

No vratimo se nogometnim terenima. Drago mi je što Dinamo pobjeđuje momčadi koje se bore za ostanak, to je Dinamov najveći doprinos regularnosti lige. U toj teškoj borbi za ostanak moja je želja samo jedna – da sve bude regularno, čisto.

>>Ne bih mogao kritizirati momčad nakon pobjede jer nisam omiljen i nemam zaštitu

Komentara 1

Avatar Bekrija
Bekrija
06:59 29.04.2015.

Kruno lako je sad pametovat i moralizirat, ali i sam si se u više navrata vraćao u Dinamo gdje te nisu nimalo cijenili i bio si im odličan alibij za sve neuspjehe. Da si držao do sebe otkantao bi ih nakon prvog otkaza, ali nisi pokazao kralježnicu nego si se pokrio ušima i dopustio da te uprava sa svojim novinarima ponižava i blati sve zbog eurića. Ti si svoj obraz prodao, a ugled prosuo ponižavanjima u Dinamu. Strašno sam te cijenio dok si vodio Slaven i mislio sam da će biti nešto od tebe, ali tebi su svi drugi krivi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije