Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ringov za Max!

Neka Dinamo ne misli da će s lakoćom proći Vardar

Vasil Ringov
Foto: Sportmedia.tk
1/10
29.06.2016.
u 12:47

Ringov je imao i kratkotrajnu zagrebačku epizodu – došao je u Dinamo u ljeto 1983., no zadržao se samo do Božića iste godine...

Bio je jedan od najboljih makedonskih nogometaša svih vremena, ubojito lijevo krilo čiji su centaršutovi pogađali napadače u trepavicu! Vasil Ringov (61), rođen u Strumici, karijeru je počeo u domaćoj Belasici, a onda su ga lovci na talente “snimili” u juniorima i doveli u beogradski Partizan. Međutim, ondje je odigrao samo dvije utakmice i kao 20-godišnjaku neki su mu trenerski neznalice rekli da bi mu bilo bolje kad bi se počeo baviti nečim drugim, a ne nogometom...

Razočaran se vratio u Makedoniju, u drugoligaški Teteks iz Tetova, gdje je dokazao nadarenost. A definitivno je zabljesnuo nakon dvije godine u skopskom Vardaru, koji je, poglavito zahvaljujući njegovim sjajnim igrama i golovima, izborio plasman u prvoligaško društvo.

Ringov je imao i kratkotrajnu zagrebačku epizodu – došao je u Dinamo u ljeto 1983., no zadržao se samo do Božića iste godine...

– Došao sam kao pojačanje šampionskoj generaciji, mnogo se od mene očekivalo. Međutim, bilo je to turbulentno razdoblje u Dinamu i očito sam došao u pogrešno vrijeme. Otišao je trener Miroslav Blažević, koji je inzistirao na mom dolasku, mnoge su se stvari promijenile i ja se u svemu tome nisam baš najbolje snašao i vratio sam se u Skoplje. Nažalost, takve se stvari događaju, bio je to splet nesretnih okolnosti. Nije mi se svidjelo ozračje, bilo je tu prepucavanja i događalo se mnogo toga negativnog – nevoljko o toj epizodi govori Ringov za Večernjakov tjednik Max!, koji je i danas u izvrsnim odnosima s Markom Mlinarićem.

Ringov danas živi u Skoplju, bavi se marketingom i posve je izvan nogometa...

– Odavno sam se maknuo, a sad su mi već i godine na leđima. Moje je vrijeme prošlo. No pratim nogomet...

Ždrijeb u 2. pretkolu Lige prvaka spojio je Vardar i Dinamo – kakav je današnji Vardar?

– Nešto se pokušava napraviti iako je za uspjeh u nogometu, osim novca, potrebno i vrijeme! Prije dvije godine klub je preuzeo ruski bogataš Sergej Samsonenko, uložio novac i Vardar dominira makedonskim nogometom. Ali to nije mjerilo snage Vardara, svake se sezone očekuje iskorak u Europi. Dinamo je svakako iskusniji i opipljivi je favorit iako će na igračima Vardara biti veliki pritisak jer mnogo očekuju od europske sezone. Ovo je Vardaru svakako najteži i najgori ždrijeb, no siguran sam da će se boriti do zadnje minute i Zagrepčanima neće biti lako. Posebno ne u prvoj utakmici u Skoplju, kad bi i navijači bodrenjem trebali pomoći makedonskom prvaku. Iako je Dinamo favorit, Zagrepčani će se jako prevariti shvate li olako momčad Vardara – smatra Ringov.

Trener Vardara bivši je dinamovac Goce Sedloski, to bi mogla biti prednost makedonskog prvaka, jer Goce dobro poznaje plave?

– Ha, ha, ha... Može Goce biti najbolji taktičar i motivator na svijetu, ali sve se ipak rješava na terenu! Možeš ti pričati što hoćeš, upoznati igrače s manama i vrlinama suparnika, crtati po ploči... Ali na kraju treba istrčati na travnjak i pokazati što znaš! A tu je Dinamo u velikoj prednosti, Dinamo ima kudikamo bolje pojedince – kaže Ringov.

A ima li Vardar nekog ekstratalenta, nekog mladog makedonskog igrača o kojem bi uskoro mogao brujati nogometni svijet?

– Ne! Nažalost, nema nijednog takvog igrača. Općenito se, nakon Gorana Pandeva, u makedonskom nogometu nije pojavio nijedan izvanserijski talent. I to je naš veliki problem.

Osvrnuo se Ringov i na huligane te na mogućnost da dođu na utakmicu Dinama u Skopju.

– Bolje im je da ne dolaze! Francuska se policija prema tim huliganima ponaša poput dadilje, a s ovom našom nema šale, bude li samo i naznaka nereda, policija će sve to srediti! “Cakum-pakum”, huligani se u Skoplju neće dobro provesti – upozorava Ringov i na kraju ističe:

– Nadam se da će moj prijatelj Marko Mlinarić doći u Skoplje, jedva ga čekam ugostiti!

Cijeli tekst čitajte u Maxu.

Komentara 5

SE
senior
13:37 30.06.2016.

Post ovoga koji se potpisao kao "Prava b***a na kvadrat" je baš pravi pogodak.

DU
Deleted user
14:41 29.06.2016.

Večernjak bravo na još jednom udbaškom naslovu. Kad bi naslov vam iz srca izašao onda bi to bilo......Sve izgubio Dinamo da Tito da.

NE
neki
16:30 29.06.2016.

Kakav udbaški naslov, ja stvarno ne kužim? Jesu li i ti novinari ljudi Jakova Blaževića, Stepinčevog tužitelja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije