Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Pavičić:

Navijam za Juventus, a od Luke Modrića nema boljeg

03.03.2015.,  Zagreb, stadion Maksimir - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, druga utakmica, GNK Dinamo -  NK Istra 1961.Domagoj Pavicic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.04.2015.
u 17:18

Brončani iz 1998. teško će se ponoviti, najbolji su mi tada bili Prosinečki i Boban, kaže Pavičić.

Ove je zime, posljednjeg dana prijelaznog roka, Domagoj Pavičić (21) drugi put vraćen u Dinamo s posudbe u Lokomotivi. Dečko iz Jaruna prve je nogometne korake napravio u Maksimiru, igrao je za sve omladinske selekcije Hrvatske, a trener Zoran Mamić o njemu kaže:

– Pavičić je budućnost našeg kluba, njegov je potencijal golem i očekujem da uskoro postane jedan od naših ključnih igrača – govori Mamić o veznom igraču koji je prošle godine morao pauzirati čak osam mjeseci zbog ozljede...

Ronaldinho je bio čaroban

– Imao sam problema s aduktorom, izgubio sam cijelu sezonu, no sad je sve u redu, zdrav sam i o meni ovisi kako ću igrati – kaže Pavičić.

Kako ste prije tri mjeseca doživjeli drugi povratak u svoj matični klub?

– Sad mi je bilo lakše ući u plavu svlačionicu nego prvi put jer sam došao prepun samopouzdanja, nakon što sam jesenas odigrao sve utakmice u Lokomotivinu dresu.

U "lokosima" ste bili glavni igrač oko kojeg se "vrtjela igra", a sad ste, u Maksimiru, "jedan od mnogih". Kako ste prihvatili tu promjenu statusa?

– Shvatio sam to kao veći izazov od onoga koji sam imao na Kajzerici. Cijenim sve suigrače, ali vjerujem da ću se svojim dobrim radom i igrama izboriti za standardno mjesto u momčadi. Samopouzdanja mi ne nedostaje – govori Pavičić, koji se najbolje osjeća na svim pozicijama u veznom redu.

– Najjači mi je adut prvi korak, kad primim loptu, brzo se rješavam suparnika. Mana? Moram poboljšati skok-igru i igru u defenzivi.

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Družim se s prijateljima, odemo na piće, razgovaramo... Slušam glazbu, najviše domaću, pogledam neki film, odigram koju partiju stolnog tenisa ili mali nogomet, onako za svoju dušu, s dečkima na školskom igralištu... Imali smo prije i kvartovsku momčad, ali ne smijem više igrati mali nogomet na službenim turnirima.

Pavičić je završio srednju prometnu školu, a što bi radio da nije nogometaš?

– Ne znam, stvarno ne znam (smijeh). Nikad nisam o tome razmišljao! Nemam ni neki poseban hobi, zapravo najviše me privlači sport, to je moj život.

Za koga navijate od inozemnih klubova?

Za Juventus! Kad sam bio mali, gledao sam neke njihove utakmice, osvojili su naslov prvaka, to mi se svidjelo i od tada sam njihov navijač. A igrački su mi uzori neponovljivi čarobnjak Ronaldinho i Iniesta, koji je najmoderniji vezni igrač. Od naših igrača obožavam Luku Modrića.

Veznjaci su najvredniji

Kad je Hrvatska osvojila broncu na SP-u u Francuskoj, imali ste samo četiri godine. Sjećate li se možda neke utakmice, tko vam se sviđao od igrača iz tog naraštaja?

– Njihovih se utakmica sjećam u magli, ali na internetu sam gledao neke dvoboje te generacije, a i naslušao sam se priča o njihovim legendarnim uspjesima. Boban i Prosinečki ostavili su mi najjači dojam, ipak najviše volim vezne igrače.

>>Domagoj Pavičić je odličan, bit će pojačanje Dinama

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije