Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATIJA CAPAR:

Navijači su jedan od razloga zašto sam odlučio prijeći u Dinamo

Matija Capar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.01.2015.
u 23:25

- U ovih par treninga koje sam odradio sa svojom novom momčadi mogu slobodno reći kako je intenzitet treninga na razini prvoligaških momčadi - rekao je Capar.

Matija Capar novo je pojačanje Futsal Dinama, i to u pravom smislu te riječi jer igra na najvišoj razini dugi niz godina, a ujedno je i hrvatski reprezentativac. Zanimljivo da ga je "mini" verzija nogometa oduvijek više zanimala od one "prave".

- Orijentirao sam se na veliki nogomet, ali to nije bilo dugog vijeka te sam igrajući na jednom malonogometnom turniru dobio poziv iz Promet Orkana i tu je počela moja karijera - rekao je Capar za stranicu Futsal Dinama.

Nakon Promet Orkana prešao je u Uspinjaču, koja je tada imala iznimno mladu i talentiranu grupu igrača. Osvojio je Kup i stigao do finala prvenstva, ali i ostao kratkih rukava. To se promijenilo dolaskom u Nacional. Tamo je osvojio jedno prvenstvo i dva Kupa, a onda iznenada prešao u Alumnus, gdje je bio do prelaska u Dinamo.

- Sve se dogodilo jako brzo i u jednu ruku neočekivano. U Alumnusu sam bio relativno zadovoljan, za taj me klub vežu samo lijepe uspomene i nije bilo lako odlučiti se na ovaj korak. Kroz svoju sam karijeru uvijek želio igrati u klubovima koji su se borili za vrh i kojima ambicije nikad nije manjkalo. Tako je bilo i u Alumnusu kada smo prošle godine osvojili naslov prvaka Hrvatske, ali se ove godine momčad počela osipati i odlučio sam svoju karijeru nastaviti negdje drugdje.

Neki će reći kako je prelazak iz aktualnog prvaka Hrvatske u drugoligaški klub korak natrag, ali Capar se ne slaže.

- To nikako ne stoji. U ovih par treninga koje sam odradio sa svojom novom momčadi mogu slobodno reći kako je intenzitet treninga na razini prvoligaških momčadi, a igrački kadar zaslužuje apsolutni respekt svih, pa i našeg skorašnjeg protivnika Nacionala. Već sam rekao kako nastojim igrati za momčadi koje su ambiciozne i koje uvijek streme što boljem rezultatu, a s Dinamom je baš taj slučaj.

Dinamo upravo u srijedu 28. siječnja (20 sati) igra protiv Nacionala u završnici Kupa, a Capar je odlučio pomoći suigračima s nekoliko savjeta.

- Posjeduju jednu iznimnu individualnu kvalitetu, gdje prednjači Tihomir Novak, koji je vjerojatno najbolji igrač na ovim prostorima i o njemu ne treba posebno trošiti riječi. Tu su i dva srpska igrača, Mladen Kocič i Borko Surudžić koji mogu stvoriti probleme svakoj obrani na svijetu. Na vratima je Žarko Luketin, zadnjih pet godina jedan od najboljih vratara u Hrvatskoj. Naša prilika sigurno se krije u činjenici kako igramo pred svojim navijačima i kako uz taj "poguranac" s tribina možemo napraviti čudo.

Spomenuo je podršku, a po tome je Futsal Dinamo specifičan.

- Naravno da mi godi takva podrška, i da ona može biti samo dodatan motiv u utakmici. Ne smijemo to osjećati kao pritisak već kao poticaj da pružimo što bolju igru kako protiv Nacionala, tako i protiv svih drugih momčadi. Veliki je gušt kada imaš takav vjetar u leđa koji te tjera da daš svoj maksimum bez obzira na protivnika. Navijači su jedan veliki, iako ne i presudan razlog, zbog kojeg sam došao u Dinamo. Jedva čekam da utakmice počnu kako bi i mi na terenu, i oni na tribinama, dali sve od sebe za daljnje uspjehe Dinama.

>> Futsal Dinamo dobio veliko i respektabilno pojačanje!

Komentara 6

TO
Toma2
00:06 27.01.2015.

Matija sretno!

KG
Kult_Grada_Zagreba
08:21 27.01.2015.

HTV više ne prati ništa od sporta, ni na kojoj raznini. Orijentirani su na ove stupidne američke talent show-ove. Neka smanje pretplatu na pola. Dobro došao Matija, budi dio te lijepe priče.

KG
Kult_Grada_Zagreba
14:24 27.01.2015.

Čuj, odakle je Nijaz ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije