Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI NEPRAVDOM

Navijači Legije žestokom porukom udarili po 'pohlepnoj' Uefi

Legia
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
29.08.2014.
u 10:46

- Šest je manje od jedan. Zato što nogomet nije važan, novac jest - pisalo je na velikom transparentu.

Varšavska Legia je u trećem pretkolu deklasirala Celtic i na travnjaku pobijedila u dvije utakmice ukupnim rezultatom 6:1, ali za zelenim im to nije ništa vrijedilo pa su ispali i zaigrali u playoffu Europske lige, što će biti upamćeno ponajviše po poruci navijača Uefi, s kojom se malo tko neće složiti.

- Šest je manje od jedan. Zato što nogomet nije važan, novac jest - pisalo je na velikom transparentu, a natpis drži svinja iza koje se ističe veliko "UEFA".

Poljski prvak izbačen je zbog administrativne pogreške, u 89. minuti uzvratnog susreta u igru je ušao igrač pod suspenzijom - Bartosz Bereszynski. No problem u priči jest što je praksa Uefe bila novčano kazniti takav propust ako je pobjednik jasan kao u ovom slučaju. Prilikom ulaska kažnjenog igrača već je bilo 4:1 u Glasgowu. No UEFA je to odbacila i registrirala susret sa 3:0, što je škotskom prvaku bilo dovoljno da prođe dalje s ukupnih 3:2.

Najviše je to rastužilo Ivana Vrdoljaka, koji je promašio dva kaznena udarca u prvom susretu, koji bi donijeli 4:0 Legiji i nikakve UEFA im ne bi mogla oteti ono što su zaslužili. Naravno, ne bi im to oteli i da klub nije napravio pogrešku kakva se rijetko viđa i na niželigaškim susretima.

No tko zna, možda će Poljaci imati priliku uzvratiti Škotima u Europskoj ligi, postoji šansa da se nađu u istoj skupini. Jedino što to neće biti zanimljivo, Celtic je na terenu potpuno nemoćan, što je pokazao u ta dva susreta, ali i protiv Maribora, koji je najviše profitirao od Uefine gluposti.

Ali, jedno je na kraju (ili početku) priče sigurno, Platinijeva organizacija sad će se dodatno obrušiti na navijački pokret, koji godinama uz pomoć nogometnih saveza i Fife pokušavaju uništiti. Imaju zakonske protekcije svih vrsta, kažnjavaju klubove, igrače i trenere ako ih javno kritiziraju, zaštitili su suce na isti način i jedini trn u oku im je glas naroda s tribine, onaj žestoki i sirovo iskreni. Zato će sigurno Legia još jednom biti kažnjena, vjerojatno samo novčano, a ne izbacivanjem iz Europe kao 2007. godine (tada opravdano, navijači su napravili kaos u Vilniusu).

>> Stroga UEFA kaznila Legiju, dalje ide katastrofalno loš Celtic!

>> Konačna odluka: Sportski arbitražni sud odbio žalbu Legije

>> Legia piše Celticu: Odigrajmo jednu utakmicu i riješimo to časno!

Ključne riječi

Komentara 8

DI
dinamojavolim1
11:01 29.08.2014.

odlican transparent i poruka nogomet vise nikad nece biti samo sport i zabava

MA
maxxxx
14:12 29.08.2014.

Novinar, daj se malo skoncetriraj. U prvoj utakmici je Legija pobjedila 4-1, a u drugoj 2-0. Uefa je drugu okrenula u 3-0 za Celtic koji je onda prosao zbog gola u gostima.

R9
ronaldo 9
14:09 29.08.2014.

sad će ih nažalost opet izbaciti ali svaka im čast na ovom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije