Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U FINALU EUROPSKE LIGE

Navijači Dnipra zapalili rusku zastavu, a uvrijeđeni su i Srbi

Dnipro navijači
Foto: Twitter
28.05.2015.
u 15:10

Uoči sinoćnje utakmice navijači Dnipra nosili su majice na kojima se vrijeđa ruski predsjednik Vladimir Putin i uspoređuje s Adolfom Hitlerom

Navijači Dnipra zapalili su rusku zastavu na sinoćnjoj utakmici finala Europske lige protiv Seville u Varšavi. Navijači ukrajinskog kluba time su željeli pokazati što misle o rusko-ukrajinskom sukobu na istoku zemlje.

Obje strane polažu pravo na taj teritorij, a zbog oružanog sukoba nogometaši Dnipra ne mogu igrati na svom stadionu, već nastupaju u Kijevu. Uoči sinoćnje utakmice navijači Dnipra nosili su majice na kojima se vrijeđa ruski predsjednik Vladimir Putin i uspoređuje s Adolfom Hitlerom.

Zanimljivo i da su u svemu ovome našli uvrijeđeni i Srbi. Jer, kako pišu srbijanski mediji, to bi mogla biti i njihova zastava. Kada se ruska zastava (bijelo-plavo-crveno) okrene naopako, dobije se srbijanska zastava (koja, doduše, ima i grb).

Za kraj dodajmo da je dio ukrajinskih navijača na utakmicu u Poljsku stigao o trošku nogometaša Dnipra. Budući da u Dnipropetrovsku vlada ratno stanje, ali i ekonomska kriza, nogometaši su zavukli ruke u džepove i nekim navijačima platiti put i ulaznice.

>> Drama u finalu: Kalinićev suigrač srušio se na terenu

Komentara 14

LA
Latz
15:36 28.05.2015.

Logika Srba je u ovom slučaju jednostavno smiješna -- po tome mi trebamo ludovati ako netko nešto napravi sa zastavom Nizozemske...

Avatar Idler 3
Idler 3
15:21 28.05.2015.

Ups, ja sam mislil kak je i srpska zastava bijelo-plavo-crvena....hvala na informaciji >;-))

KA
karambita
16:56 28.05.2015.

Ban Frankopan, ti nemas pojma o zivotu. Od kad su to Rusi fasisti? Pa svatko normalan zna cije je to maslo u Ukrajini. Ovi balavanderi umjesto da protestiraju protiv Amera i Nata, oni Putina zovu Hitlerom. Stvarno , smijesno do posr..nja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije