Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
San postaje stvarnost

Već 20 godina se kladim na titulu Leicestera, ali sad sam zaboravio

Leicester City
Foto: Reuters/PIXSELL
01.05.2016.
u 09:40

'Selio sam se u New York, bio u gužvi i jednostavno zaboravio.'

Priznanje Hugha Hefnera da je još uvijek djevac, nakon što je pola stoljeća od jutra do sutra bio okružen Playboyevim zečicama, bilo je, prema kladionicama, vjerojatnije nego da će Leicester biti nogometni prvak Engleske. Da, i takva je ludost (koeficijent u Ladbrokersu 1001.0) bila izglednija nego da će lisci sa stadiona King Power prvi dotrčati do naslova.

Svi listići u smeću osim jednog

Devedesetogodišnjak šuti, ne govori ništa o tom škakljivu pitanju koje bi mu narušilo titulu prvog zavodnika svijeta... Bilo je još nevjerojatnih, ali izglednijih događaja od Leicesterova osvajanja naslova, recimo da će Andy Murray nazvati sina Novak po vječnom rivalu Đokoviću, neposredno nakon što mu je Beograđanin preoteo naslov na Australian Openu (koeficijent 501.0). Murrayu se nešto kasnije rodila kćer, nazvao ju je Sophia Olivia. I taj je listić završio u smeću, kao i onaj da će premijer David Cameron zalupiti vrata u Downing Streetu 10, dati ostavku i postati menadžer Aston Ville (2501.0) ili da je Elvis živ (2001.0). Najveća ludost od svih, da će Leicester osvojiti naslov (koeficijent 5001.0), mogla bi se dogoditi već ovaj vikend.

– Uspjet će! Bajke su moguće – trlja ruke Gianni Infantino, šef Fife i dobar prijatelj bivšeg kapetana vatrenih Zvonimira Bobana.

Na praznik rada, na stadionu koji je Bobby Charlton prozvao teatrom snova, dečki Claudija Ranierija mogu izboriti naslov kod Manchester Uniteda. Ako ne uspiju, imaju još fore, sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim Tottenhamom i još dvije meč-lopte (Everton i Chelsea). U tri utakmice trebaju im tri boda. Na svojoj strani imaju cijeli svijet, za njih navija i princ William pa i Alessandro Del Piero.

– U sportu je sve moguće, vidite to i sad! Ovo će biti priča za unuke. Podsjeća me to kad sam s posrnulim Juventusom, iz druge talijanske lige, dojurio do naslova – kaže Del Piero, koji je igrao baš kod Claudija Ranierija.

Sjetimo se odlaska Andreja Kramarića lanjskog siječnja s Kantride u Leicester City. Činilo se tada kako to za našeg napadača nije loše jer će se u malom klubu dokazati, pa kasnije prijeći u nekog velikana. A na kraju...

– Nije čudno da sjedim na klupi, pa ovi što god puknu, uđe u gol – slikovito je Kramarić novinaru Tomi Ničoti objasnio oko Božića zašto rijetko igra za lisce. U međuvremenu, dečki su se napucali, Jamie Vardy zabio je 22, Riyad Mahrez 17... I naš susjed iz Šubićeve bio je dio sportske senzacije.

Vardy Vale, Ranieri Road

Laburist Peter Soulsby, gradonačelnik Leicestera, već mijenja ploče na gradskim ulicama.

– Vardy Vale i Ranieri Road bit će nove ulice – kaže gradonačelnik, a razmišlja i o Drinkwater Driveu i Schmeichel Streetu. Zanimljivo je i to da bi se Kasper Schmeichel upravo među vratnicama na kojima se proslavio njegov otac Peter, mogao okruniti naslovom prvaka. Ipak, nije sve tako blistavo... Novinari Mirrora pronašli su navijača Leicestera u – suzama.

– Od 1996., punih 20 godina, uplaćivao sam listić za 20 funti da će Leicester postati prvak, a ove sezone, kad će se to zaista i dogoditi – listić sam zaboravio uplatiti! Selio sam se u New York, bio u gužvi i jednostavno zaboravio – tužan je John Micklethwait (53), koji utakmice prati od 70-ih.

I čovjek rođen u Gospiću nestrpljivo čeka ishod prvenstva.

– Osvojit će naslov i njihova zvijezda neće se tako brzo ugasiti. Tek im slijedi uspjeh – najavljuje srpski biznismen Milan Mandarić, koji je 2010. prodao klub tajlandskom biznismenu Vichaiju Srivaddhanaprabhi.

Lisci su najveći uspjeh postigli u sezoni 1928./1929. kada su bili drugi. Danas 90-godišnji Hugh Hefner je tada imao jedva dvije godine... A lisice i dalje grizu.

Komentara 3

NA
nano0705
10:47 01.05.2016.

Da, da baš si zaboravio! Evo i ja jučer na lotu zamalo dobio 30 mil.kuna. Ma idi bre leči se!

DA
danpav22
16:06 01.05.2016.

triba si šutit.. a gluplji od tebe kome je to zanimljivo pa prenosi.

SM
siki_miki
10:53 01.05.2016.

koga briga, puni portali jednih te istih prica o kladionicama, bajci i nevidenom cudu. pa u njemackoj je klub bio prvak godinu dana nakon sto su usli u 1. ligu (Keiserslautern), a tada se nitko bas nije previse cudio. Uostalom cim se "totanic" bori za naslov, jasno je da su im top klubovi trenutno u krizi ili preslagivanju momcadi, prije nego je taj leicester toliko dobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije