Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
torcida uoči prosvjeda

'Nasilnim ulaskom na Poljud samo možemo naštetiti klubu!'

Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.11.2014.
u 17:15

U HNS-u misle da su problem s navijačima Hajduka riješili zatvaranjem poljudskih tribina po treći put zaredom, poručuju Torcidaši

Klub navijača Torcida u subotu će uoči utakmice Hajduka i Zagreba organizirati veliki prosvjed na splitskoj Rivi. Najavili su kako će na tom skupu još jednom izraziti potporu igračima i rukovodstvu Hajduka zbog odluke o neigranju derbija s Dinamom te upozoriti na stanje u hrvatskom nogometu.

Torcidaši su se oglasili još jednom uoči prosvjeda, a evo što navode u priopćenju:

– Subotnji prosvjed na Rivi je skup potpore našem Hajduku, znak podrške potezu našeg kluba na neodigranom derbiju u Maksimiru i još jedan poziv hrvatskim institucijama da napokon krenu u rješavanje stanja u hrvatskom nogometu.

Pozivamo sve građane koji će se okupiti u subotu na Rivi da ne nasjedaju na neimenovane izvore koji predviđaju i potenciraju nasilan ulazak navijača na stadion. Ulazak na stadion je zabranjen i time samo možemo naštetiti našem klubu što vodstvo Saveza očito pokušava isprovocirati. U HNS-u misle da su problem s navijačima Hajduka riješili zatvaranjem poljudskih tribina po treći put zaredom, ali očito ne razumiju kako mi ovu subotu najvažniju utakmicu igramo na Rivi u 14 sati.

Stanje u hrvatskom nogometu je preslika stanja cijelog našeg društva. Izostanak reakcije državnih institucija glede kriminala koji vlada hrvatskim nogometom, znači i jasnu podršku tom stanju te poruku kriminalcima da nastave sa svojim poslom.

Dolaskom na prosvjed dajte svima do znanja da odbijate biti još jedan lik suvremene hrvatske nogometne tragedije. MIRNO i DOSTOJANSTVENO pokažite otpor društvu u kojem vladaju nepravda i nezakonitosti.

Program otvara u 14 sati grupa Viva s nekoliko pjesama. Nakon toga će na bini govornici još jednom prisutnima predstaviti i objasniti razloge i ciljeve borbe navijača te jasno iznijeti svoje zahtjeve spram hrvatskih institucija. Za kraj okupljanja bit će održan mini koncert Kuzme i Shake Zulu.

KONTRA MRAKU, KONTRA SILI!'', stoji u priopćenju Torcide.

>>Torcida će nasilno ući na stadion? Brbić: Bez radikalnih ideja, budite dostojanstveni!

Ključne riječi

Komentara 42

DU
Deleted user
19:02 28.11.2014.

bas ste ..odabrali dan..ol nije moga bit drugi..nego 29.11..najveci..ma sta najveci..to je bia sveti dan..za bivsu drzavu a za nas..bi pocelo..kulinje..di su ..prasci izvlacili deblji kraj..

BR
bravel
17:59 28.11.2014.

Kontra MRAKU, kontra SILI..

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
22:12 28.11.2014.

Torcida poručuje da nema prpe, snage i hrabrosti da sa nasilnim ulaskom na Poljud pokaže kako se Dalmatinac osječa svoj na svom stadionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije