Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dominiraju u Europi

Naši ključni za uspjeh: Zovi Hrvata želiš li naslov prvaka!

Real Madrid v Manchester City - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Santiago BernabeuReal Madrid's Luka Modric (left) and Mateo Kovacic celebrate after the final whistle following the UEFA Champions League Semi Final, Second Leg match at the
Foto: PA/Pixsell
1/9
22.03.2017.
u 12:14

U najjačim nogometnim ligama, veliko je iznenađenje napravio Monaco. Pobjeđuje, zabija golove, postigao ih je čak 87 u 30 utakmica

Iako je u sezoni 2001./2002. čak devet naših igrača bilo u četvrtfinalu Lige prvaka, ova je sezona naših nogometnih gastarbajtera i te kako uspješna.

Sad je sedam hrvatskih igrača u toj završnici najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja: Luka Modrić i Mateo Kovačić (Real), Šime Vrsaljko (Atletico), Ivan Rakitić ( Barcelona), Danijel Subašić (Monaco), Mario Mandžukić i Marko Pjaca (Juventus). No, nije jedini uspjeh naših igrača u inozemstvu Liga prvaka, mnogo je naših koji se sa svojim klubovima bore za nacionalna prvenstva.

Vrsaljko ispao iz borbe

U izravnoj borbi, onoj najzvučnijoj, su Modrić i Kovačić s jedne te Rakitić s druge strane. Trenutačno je Real u prednosti, ima dva boda više od Barcelone, ali i utakmicu manje. No, daleko je to od raspleta, nedavno je i sam Rakitić poručio svojim reprezentativnim kolegama iz Madrida da ništa još nije gotovo.

Bit će to velika bitka između ta dva kluba. Svlada li Real u zaostaloj utakmici Valenciju, imat će značajniju prednost, ali će ring i dalje biti otvoren. Ostali su, pak, previše zaostali, Sevilla ima osam bodova manje od Reala, a Vrsaljkov Atletico zaostaje deset bodova i lovi treće mjesto koje izravno vodi u Ligu prvaka.

U najjačim nogometnim ligama, veliko je iznenađenje napravio Monaco. Pobjeđuje, zabija golove, postigao ih je čak 87 u 30 utakmica. Tijekom cijele sezone govorilo se da će PSG krenuti, da će Monaco i Nica posustati. Nica i jest malo posustala, ali Monaco ne popušta, s Danijelom Subašićem ima tri boda više od prebogatog i zvijezdama nakrcanog PSG-a.

Marko Pjaca mogao bi do prvog trofeja s Juventusom već u prvoj godini u tom nogometnom divu. On i Mario Mandžukić jure prema naslovu prvaka, Mandžukiću bi to bio 15. klupski trofej, ali teško će dostići Darija Srnu koji ih ima već 25, a osvojit će i 26. jer Šahtar u prvenstvu Ukrajine ima 14 bodova više od kijevskog Dinama Domagoja Vide.

Mitrović protiv Tudora

Siguran u naslov prvaka može biti i Jozo Šimunović, nekadašnji igrač Dinama, sa škotskim Celticom. Ima čak 25 bodova više od drugoga, Aberdeena. Osim u španjolskoj ligi, velika međusobna borba naših vodi se i u Poljskoj. Vodeća Jagiellonia (Ivan Runje) ima 49 bodova, Legia Sandra Kulenovića (otišao iz Dinama, ali ne igra) 48, kao i Lech iz Poznanja u kojem je trener Nenad Bjelica koji u sastavu ima Elvisa Kokalovića.

Prvak bi mogao postati i bivši napadač Lokomotive i mlade reprezentacije Mirko Marić s vodećim Videotonom, pa Salzurg u kojem su Duje Ćaleta Car i Josip Radošević. Matko Obradović pričuvni je vratar ljubljanske Olimpije, ali pisat će mu se naslov ako ga osvoji. Veliku borbu vodit će Matej Mitrović u Turskoj. Njegov Beşiktaş je vodeći s dva boda više od Basaksehira, a Tudorov Galatasaray “kasni” devet bodova.

U svakom slučaju, cijena našim igračima će još porasti s novim trofejima.

Francuska (Monaco) Subašić

Italija (Juventus) Mandžukić, Pjaca

Španjolska (Real) Modrić, Kovačić

Austrija (RB Salzburg) Ćaleta Car, Radošević

Mađarska (Videoton) M. Marić

Poljska (Jagiellonia) I. Runje

Škotska (Celtic) Šimunović

Turska (Beşiktaş) Mitrović

Ukrajina (Šahtar) Srna

Slovenija (Maribor) Obradović

Ima još puno naših nogometaša u drugim klubovima koji mogu postati prvaci u svojim prvenstvima i prestići zasad vodeće klubove.

>>Brozovićev agent otkrio koliko mora platiti klub koji ga želi: 'Inter nema pravo licitirati'

Komentara 1

Avatar oliver 7
oliver 7
12:42 22.03.2017.

A Halilovic ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije