Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe o kartelu

'Naš Hajduk' ponovno izgubio, Visoki sud presudio u korist Lokomotive

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.07.2015.
u 21:18

Odbijen tužbeni zahtjev udruge 'Naš Hajduk' za poništenje zaključka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

NK Lokomotiva danas je dobila službenu presudu Visokog upravnog suda Republike Hrvatske u kojoj odbija tužbeni zahtjev udruge 'Naš Hajduk' za poništenje zaključka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od 27. veljače 2013.

Podsjetimo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja tada je donijela presudu u korist NK Lokomotive, tako da je udruga 'Naš Hajduk'  tražila zahtjev za poništenje zaključka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, te danas ponovno izgubila spor.

- Udruga 'Naš Hajduk' poslala je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) inicijativu za pokretanje postupka utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma (kartela) između GNK Dinama i NK Lokomotive. Na preko 50 stranica elaborirali smo činjenično stanje o zabranjenoj suradnji ova dva kluba, zajedničkim dogovorima oko poslovnih planova, razmjene igrača, trenera, zajedničkog financiranja, te sama priznanja odgovornih osoba iz GNK Dinamo i NK Lokomotive o ovoj neprirodnoj simbiozi koja za cilj ima narušavanje tržišne utakmice u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i Hrvatskom nogometnom kupu.

Riječ je o sporazumu između konkurenata na istom tržištu koji predstavlja najteži oblik povrede odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja. S obzirom da narušavanje sportskog natjecanja više nitko u nogometnoj kaljuži ne smatra problemom, nadamo se da će ova neovisna agencija prihvatiti našu inicijativu i pokrenuti postupak utvrđivanja zabranjenog sporazuma između GNK Dinama i NK Lokomotive i spriječiti sve daljnje štetne posljedice takvog dogovora.

Upravo da bi spriječili svako daljnje varanje hrvatskih građana, osim inicijative za pokretanja postupka, te izricanja kaznenih mjera prema poduzetnicima podnijeli smo i zahtjev za donošenje privremene mjere kojim bi se NK Lokomotivi zabranio svaki daljnji nastup u 1.HNL i Kupu, jer postoji opasnost od daljnjeg nastanka značajne i nepopravljive štete za ravnopravno tržišno natjecanje, navela je tada u priopćenju udruga bliska Hajduku.

>>Do kada će nas Dinamo i 'sestrica' Lokomotiva praviti budalama?

Komentara 22

DU
Deleted user
22:00 06.07.2015.

Večernjak nastavlja po starom. U članku niti riječ o obrazloženju presude visokog trgovačkog suda, nego se opet daje prostora nebulozama iz udruge NH, koja je do sada izgubila sve sudske sporove koje je pokrenula protiv Dinama

NR
Nečeš.razbojniče
00:46 07.07.2015.

Jadni su,jadni.....Ta udruga je nesto najgore sto je moglo snac Hajduk. Srbi u upravi,Srbi u nadzornom odboru Hajduka,Srbi u udruzi Nas Hajduk. Mislim da je krajnje vrijeme da se Dalmatinci zapitaju kuda to odlazi njihova svetinja.

Avatar antuntun55
antuntun55
05:33 07.07.2015.

kaj bute sad orjunaši i petokolonaši...a da pokušate kod braće na Terazijama ,oni su se proglasili odgovornim za "ceo Balkan i okolicu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije