Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao u inter

Najveći dan karijere omiškoga gusara Ivana Perišića

Perišić
Foto: Reuters
30.08.2015.
u 15:30

Transfer će dosegnuti visinu od gotovo 20 milijuna eura, a ukupno su klubovi za njega platili čak 35 milijuna eura. Krenuo je iz Omiša trbuhom za kruhom i dosegnuo zvjezdane visine.

Saga je trajala više od mjesec dana i napokon je gotova: Ivan Perišić (26) postao je igrač Intera. Transfer na kojemu je toliko inzistirao Roberto Mancini zaključen je u noći na subotu, a naš je reprezentativac jučer poslijepodne potpisao petogodišnji ugovor. Na okupljanje vatrenih reprezentacije dolazi kao igrač Intera, s velikim izgledima da debitira za crno-plave 13. rujna, u derbiju della Madonnina, protiv Milana. Perišić je tako već stigao u treću ligu Petice, nakon Francuske (Sochaux) i Njemačke (Borussia, Wolfsburg), s ukupnim odštetnim isplatama od gotovo 35 milijuna eura.

Izabrao 'krivi put' i uspio

Nije loše za klinca iz Omiša, koji je kao mladić krenuo trbuhom za kruhom. On je jedan od rijetkih kojemu je uspio, kako u našim klubovima vole reći, onaj "krivi put". I danas se sjećamo tih kovrča u ljeto 2006. godine. Perišić je tada imao 16 godina, a "google" se prisjetio kako je dao treći gol za Hajduk protiv Smedereva u finalu turnira u Murskoj Soboti na kojem je za najboljeg igrača bio izabran Niko Kranjčar. Na stadionu Fazanerija krenula je karijera, koja je sada kulminirala.

- Ovaj mali? On će biti majstor, to je budućnost, obožavam ga, on nogomet vidi drugačije od drugih. Kod njega nema greške, bit će pravi - uvjeravao nas je tadašnji trener Hajduka Zoran Vulić.

Međutim, Perišić nije ostao u Poljudu, s Hajdukom se nije našao oko uvjeta za ugovor i krenuo je prema Francuskoj, u Sochaux. Za napomenu, tada je Vulić u Murskoj Soboti u prvu momčad gurnuo i Ivana Strinića, koji je također otišao prema Francuskoj, u Le Mans.

- Bilo mi je žao što je otišao, ali odlučio se na teži put. Ponosan sam i sretan, baš uživam zbog Ivanovog velikog trenutka. Sjećam se kada smo radili individualno, vidio sam na njemu da grize, da upija. On vam je najbolji dokaz da kvalitetan rad dolazi na naplatu. Još dok su bili klinci individualno sam radio s Perišićem i Nikolom Kalinićem. Danas su njih dvojica zvijezde prijelaznog roka u Italiji - raspričao se Vulić.

Objektivno, u Sochauxu Perišićevu kvalitetu nisu prepoznali, nakon raznih posudbi transferiran je u belgijski Brugge za smiješnih 200 tisuća eura. U Bruggeu je eksplodirao, zabijao kao navijen. Nije klasični napadač, ali ima tu želju za golom, glad...

- On je danas među pet-šest najboljih krilnih napadača na svijetu - uvjeren je Vulić.

Nesretan u Borussiji

Uslijedio je transfer u Borussiju Dortmund, tamo je osvojio Bundesligu i Njemački kup, ali pored Götzea i Reusa još može biti i zadovoljan s minutažom koju je dobio kod Kloppa. Nije se bunio kad je transferiran u Wolfsburg, mnogi bi to shvatili kao korak unatrag, ali Perišić je išao samo naprijed. Takav je gen omiških gusara...

- Borussia i nije željela da odem, ali ja nisam bio sretan tamo, jer sam želio više igrati. U Borussiji sam doživio najljepše trenutke u karijeri, to je nedvojbeno - kazao je jednom Perišić.

Paralelno s usponom klupske karijere, stigla je i reprezentacija. Debitirao je u Gruziji, u porazu je zamijenio Ivana Rakitića, ali sve kasnije bilo je posuto cvijećem. Igor Štimac dao mu je vodeću rolu, a kod Nike Kovača je doslovno eksplodirao. U konkurenciji takvih majstora kakvi su Modrić, Rakitić, Srna i Mandžukić bio je najbolji hrvatski igrač na SP-u u Brazilu.

U Njemačkoj je osvojio četiri trofeja, prvak i osvajač Kupa s Borussijom, osvajač Kupa i Superkupa s Wolfsburgom, u Belgiji je bio igrač godine i najbolji strijelac lige, s Hajdukom je osvojio jedini turnir na kojem je igrao. U Interu željno čekaju trofeje, posljednji kojeg je slavni klub osvojio je Kup Italije 2011. godine.

>>Vukovi mogu bez Perišića i De Bruynea, torpedirali su Schalke

Komentara 7

MA
Majur
16:41 30.08.2015.

Sretno Ivane ljudino!!

DH
dalibor.hren
16:51 30.08.2015.

Sretno Ivane!!! Ne znam zbog čega si gusar!?

AN
Andreeejjj
19:39 30.08.2015.

BraWoooo IVANE...tata je bio u dugovima i morao ga je prodati več sa 16 godina, da vrati dugove, nažalost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije