Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODIGRAO 150 UTAKMICA

Ademi: Najdraže pobjede su mi protiv Hajduka i Villarreala

arijan ademi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.03.2015.
u 12:00

Žao mi je što je Endri morao na operaciju, odličan je igrač, pokazao je što zna već u prvih 15 minuta. Nadam se da će se što prije vratiti

Autobus sa Splićanima koji je od Maksimirske 128 putovao prema jugu već je prošao Jastrebarsko, mažoretkinje s Maksimira stigle su kući, a parkiralište Dinamovih nogometaša nakon pobjede protiv Splita (2:0) bilo je posve prazno, ostao je još samo jedan automobil.

Badelj najdraži

Koga čekate, tko je tako važan? – raspitivao se Igor Cvitanović, a prema jedinom automobilu na parkiralištu lukavo zaključio:

Arijana Ademija!

Posljednji je iz svlačionica izašao – kapetan. Istina, modri brod ne tone pa nije bilo nužno da ga i posljednji napusti, no tako je 23-godišnji Šibenčanin odlučio. I sam se začudio kada je vidio četvoricu zagrebačkih novinara kako cupkaju na hladnoći podno maksimirskog betona, gdje je uvijek nekoliko stupnjeva niža temperatura...

– Gospodo! Kojim dobrom? – pozdravio je Ademi.

Iza kapetana je 150. nastup... – stigao je odgovor.

– Već?! Pa ja sam dosad prebrojio 142... Sjajno! Hoćete da vam kažem kakav je osjećaj, ha-ha – našalio se spontani Ademi s obzirom na to da je to vrlo često prvo novinarsko pitanje...

Može, kakav je osjećaj?

– Ha-ha, šalu na stranu, ponosan sam! Ono što sam sanjao se ostvarilo, a to je zaigrati za Dinamo i uspio sam to već 150 puta. Najdraža utakmica u plavom dresu bila mi je pobjeda protiv Villarreala (2:0) te 3:1 protiv Hajduka, a kad bih nabrajao sve koje sam odigrao najbolje, ne bi vam sve stalo... – šali se Ademi i dodaje:

– Najteže mi je bilo protiv Aalborga jer nadigrali smo ih, a ispali...

Afirmirao se na Šubićevcu, a kada je 2010. stigao u Maksimir, bio je najbolji igrač lige na svojoj poziciji, defenzivnog veznog, a taj je status održao, danas je standardan u Mamićevoj viziji igre.

Puno je igrača otišlo iz kluba, tko vam je bio najbolji suigrač?

Milan Badelj! S njime sam se odmah našao iako sam i s ostalima bio jako dobar... – kaže Ademi koji je bio nerazdvojan prijatelj s Dujom Čopom, Tinom Jedvajem...

– Danas mi je cimer Domagoj Antolić – dodaje igrač od kojeg se već na ljeto očekuje novi veliki transfer iz Dinama u neku od liga petice.

Spominjali su se klubovi iz Bundeslige, u koju bi se beskompromisnim stilom, jer igra bez popusta, brzo uklopio. A takve, koji se ne štede, te su pošteni prema igri, vole svi, i treneri i suigrači...

– Bitno mi je da dobro igram. Čekaju nas u utorak uzvrat četvrtfinala Kupa s Istrom, Zagreb, pa derbi na Poljudu. Tamo je uvijek vruća atmosfera, poštujemo ih, ali smo bolji, trebamo pobijediti!

Impresionirali ga mladi

Kakav su na kapetana dojam ostavili mladi igrači Dinama?

– Žao mi je što je Endri Çekiçi (18) morao na operaciju, odličan je igrač. Impresionirali su me, uostalom, svi mladi koji su stigli u klub, a ako bih birao, istaknuli su se Ante Ćorić (17) i posebno Marko Pjaca (19)! On me oduševio, dečko je pravi igrač, prava osoba i sigurno će daleko dogurati...

>> Ovo ne da nije najbolji Dinamo u posljednjih deset godina nego je možda i najlošiji

Komentara 1

MA
Mars......
15:40 02.03.2015.

Pjaca ce biti drugi Kramaric a mali Coric, poslije one ozlijede, ne igra previse dobro . OK dobro cilja u vrata ali previse mlitavo.Moze on vise,mnogo vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije