Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Stromsgodset

Luda splitska noć: Na Poljudu će biti 25-30 tisuća gledatelja

23.07.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, HNK Hajduk Split - FC Koper. Navijaci Torcide podigli salove. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
30.07.2015.
u 11:58

Norvežani na uzavreli Poljud stižu s temperature od 12 do 13 stupnjeva, s travnjaka s umjetnom travom. Kada se zagrmi iz tridesetak tisuća grla, Norvežani će se osjećati kao u paklu.

Nema dvojbi, bit će to još jedna luda splitska noć. Hajduk živi u ovim ljetnim mjesecima, tako je već godinama, svaki europski rival nosi pravu feštu u Poljudu. Policijska procjenjuje da će biti 25 do 30 tisuća gledatelja, kolone se spremaju na dvoboj protiv norveškog Stromsgodseta, Hajdukova rivala u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige. Trener Damir Burić iskren je kada govori o Norvežanima.

Najteži suparnik do sada

– Oni su naš najteži protivnik do sada – kaže Burić.

Odmah se povukla paralela s Dinamom i Moldeom, zar je Stromsgodset jači od Dinama? No Burić se nije dao navući na udicu.

– Ne znam jesu li jači od Dinama. Vidio sam da je Dinamo protiv Moldea dobio kritike, ali nije to bio loš Dinamo. Prema prikazanom je trebao pobijediti. Vidjeli ste i taj Molde, a oni su po kvaliteti negdje u razini s našim protivnikom – kaže Burić.

U tom prvom hrvatsko-norveškom klupskom dvoboju naš nogomet nije dobro prošao. Priča o nogometašima ribarima davna je prošlost. Burić iznimno cijeni norveški nogomet.

– Norveški nogomet je napredovao, na višoj je razini nego hrvatski. Druga je stvar što mi dobivamo rejting preko reprezentacije, ali u svim ostalim segmentima oni su ispred nas – jasan je Hajdukov trener.

Vruće na Poljudu

Norvežani na uzavreli Poljud stižu s temperature od 12 do 13 stupnjeva, s travnjaka s umjetnom travom. Kada se zagrmi iz tridesetak tisuća grla, Norvežani će se osjećati kao u paklu.

To su one prednosti koje ovaj današnji Hajduk ima. Istina, optimizam u bijelom taboru pokušavaju napuniti i pogledom u povijest kada je Hajduk preskakao skandinavske klubove. No to su bila neka druga vremena kada su dres bijelih nosili majstori poput Šurjaka, Jerkovića, Buljana, Mužinića...

– Ispričavam se svim navijačima Hajduka za predstavu protiv Istre. To je iza nas, ne želimo se vraćati. Pokazat ćemo da smo pravi, da s ponosom nosimo ovaj grb, pokazat ćemo da smo brzo naučili lekciju – čvrstim glasom kazao je trener Damir Burić.

Stromsgodset dovodi samo besplatne igrače

Kupuju za nula, u Stromsgodset dolaze samo igrači bez odštete, posljednji su put za nekog igrača platili odštetu još tamo 2006. godine. A prodaju za milijun, dva, tri... To je taktika poslovanja Stromsgodseta iz Drammena, koji je napravio rekordni transfer prodavši Martina Odegaarda, 16-godišnjeg klinca u tretmanu "čuda od djeteta" u Real Madrid. Znate tog malog, puno se o njemu pisalo kada je Hrvatska u ožujku pregazila Norvešku. On je najveći produkt Hajdukova rivala u 3. pretkolu Europske lige, Real ga je lani platio 2,8 milijuna eura. No Stromsgodset ne živi na sjećanjima, riječ je o stabilnom klubu koji je proteklih godina u vrhu norveške lige, a bio je prvak 2013. godine. Tipična je to skandinavska momčad, a to znači puno discipline, trke, brze transformacije iz obrane u napad...

>> Hajduk predstavio nove dresove, što kažete na neobičan sivi dizajn?

>> Burić se ispričao navijačima: Pokazat ćemo da s ponosom nosimo grb Hajduka

Komentara 9

PP
pp
12:44 30.07.2015.

Dinamovac sam, ali zadnjih godina s većim guštom pogledam domaću hajdukovu tekmu. Pravi je užitak gledati te mlade dečke kako se bore, kako grizu, kako ih publika nosi. Dinamo nikad na Maksimiru nije bio tako dominantan kako Hajduk zna biti na Poljudu. Onaj pritisak, presing kad odmah oduzimaju loptu i jure naprijed, ona navala na gol, gušt je to pogledat. A kako Zoki kaže njemu i igračima je ugodnije igrati u gostima...e koliko publika i navijači znače. Hajduk je smješna momčad s talentiranim klincima, polovnim igračima i ponekim zalutalim dobrim igračem, ali navijači ih drže.

DE
derin
16:23 30.07.2015.

Sretno i pametno Hajduce!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
12:08 30.07.2015.

U Zagrebu je temperatura kao u Norveškoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije