Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završilo je glasanje

Ali bin Al Hussein se povukao, Sepp Blatter je novi/stari predsjednik Fife!

Ali bin Al Hussein i Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.05.2015.
u 19:30

Glasalo je 209 članica Fife (Europa 53 glasa, Afrika 54, Azija 46, Južna Amerika 10, Sjeverna i Srednja Amerika 35 i Oceanija 11 glasova)

Danas je održan 65. Kongres Fife, vodeće nogometne organizacije, na kojem se odlučivalo o novom predsjedniku. Sepp Blatter tražio je svoj peti mandat, a protukandidat mu je bio jordanski princ Ali bin Al Hussein. Glasalo je 209 članica Fife (Europa 53 glasa, Afrika 54, Azija 46, Južna Amerika 10, Sjeverna i Srednja Amerika 35 i Oceanija 11 glasova), a pobjedu je odnio Blatter, koji će tako nastaviti voditi Fifu.

Kongres je trajao cijeli dan, a u 16 sati trebao je početi najiščekivaniji dio - govori predsjedničkih kandidata i glasanje, ali cijeli program malo je kasnio zbog dojave o bombi koja je jutros poremetila raspored.

Ipak, nešto prije 17 sati jordanski princ prvi je održao govor.

- Nevjerojatna mi je čast što stojim i govorim ovdje kao kandidat za predsjednika Fife. Želimo transparentnost u ovoj krovnoj nogometnoj organizaciji, dati joj svježine, novih ideja. Dajte mi svoje povjerenje i ja vas neću iznevjeriti! - sukus je njegova govora, a onda je Blatter preuzeo riječ.

- Posljednji događaji bacili su sjenu na sve, ali zalažem se za to da svi krivci odgovaraju. Već od sutra ćemo neke stvari promijeniti, ali i nastaviti s borbom protiv korupcije koju smo mi i započeli - rekao je Blatter.

Uslijedilo je glasanje u kojem je sudjelovalo 209 zemalja, Sepp Blatter dobio je 133 glasa, a princ Ali bin Al Hussein 73, dok su tri listića bila nevažeća. Ipak, trebao se održati i drugi krug jer Blatter nije dobio dvotrećinsku većinu (bilo mu je potrebno 139 glasova), ali Ali bin Al Hussein se povukao iz utrke!

- Zahvaljujem princu Aliju jer on je bio dobar suparnik i ostvario je dobar rezultat - prve su riječi Seppa Blattera koji je na čelu ove organizacije od 1998. godine kada je pobijedio Lennarta Johannsona, a onda je ponovno biran 2002., 2007. i 2011. godine i, eto, danas!

- Zahvaljujem svima, prihvatili ste moj program i uvažili želju da vas vodim još četiri godine. Biti ću zapovjednik broda zvanog Fifa i sigurno ću ga vratiti na obalu. Vjerujem da ćemo vratiti sjaj ovoj organizaciji, a treba nam pomoć za to. Volim vas sve, volim ovaj posao, ali znam da nisam savršen. Idemo zajedno! Idemo Fifa!

Sve možete gledati OVDJE!

>>Kongres nastavljen nakon lažne dojave o bombi. Palestinci prekinuli Blatterov govor!

Komentara 15

VL
????
19:33 29.05.2015.

Da, međutim ni UEFA s Platinijem nije ništa manje lopovskija. Samo se treba sjetiti kako je svojedobno Vlatko Marković govorio kako ćemo dobiti puno glasova za kandidaturu a na kraji niti jedno i onda dobiju Ukrajinci i Poljaci, zahvaljujući ukrajinskim argumentima.... par milijuna ukrajinskih argumenata.

I9
ivan.994
19:33 29.05.2015.

Pola suradnika mu uhitili, i sam je pod istragom, ali opet je izabran... A kažu da je Hrvatska korumpirana.

Avatar narozi
narozi
18:15 29.05.2015.

ako ne izaberu novoga predsjednika onda zbilja je nesto trulo u FIFI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije