Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Lokosi 3:1

Marko Rog donio mir uoči derbija s Hajdukom

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
29.11.2015.
u 17:00

Zanimljivo je da su to bili prvi zgodici Marka Roga u ovome prvenstvu u Dinamovu dresu.

Dinamo je u 18. kolu Prve HNL, u 19. međusobnoj utakmici u domaćem prvenstvu, očekivano pobijedio Lokomotivu sa 3:1.

Dinamo je izvrsno otvorio utakmicu, početni je pritisak rezultirao i ranim vodstvom, bio je to ovesezonski prvenstveni prvijenac Marka Roga! Igrala se 5. minuta, Fernandes je poslao loptu na lijevi bok do Pivarića, koji je ubacio povratnu loptu do Roga. Mladi se veznjak sjajno snašao, oslobodio se Mrčele i krasnim udarcem sa 14 metara iskosa s desne strane, pogodio je poluvisokom loptom suprotni kut nemoćnog vratara Zelenike.

Rog je ove sezone zabio za plave dva pogotka u pretkolima za ulazak u Ligu prvaka (Fola Esch i Molde), ali u Prvoj HNL do dvoboja s "lokosima" nije tresao suparničku mrežu!

U sastavu plavih nije bilo Soudanija, koji je hitno otputovao u Alžir, budući da mu je otac u lošem zdravstvenom stanju. Upitno je hoće li se Soudani vratiti u Zagreb do subote i derbija s Hajdukom...

Samo šest minuta nakon Dinamova vodstva, "lokosi" su mogli izjednačiti, ali Eduardo je dobro obranio lijep pokušaj voleje Marića s 12 metara iskosa. Nakon te prilike gostiju, plavi su preuzeli niti igre, kontrolirali su utakmicu, ali sve je to bilo u laganom ritmu, pa smo na prste jedne ruke mogli nabrojati opasne situacije u 16-ercu Lokomotive.

Dvije je lijepe zgode upropastio je Junior Fernandes, u 28. i 34. minuti, nakon lijepih proigravanja Pjace i Pinta. Najprije je loše tukao s 14 metara, u situaciji kad je mogao i dodati loptu bolje postavljenim suigračima. A drugi je put fino primio loptu u srcu 16-erca, opalio je s desetak metara, ali Zelenika je izvrsno obranio taj Fernandesov pokušaj.

Mnogo je sreće Lokomotiva imala u 40. minuti. Drugi korner za plave izveo je Antolić, mladi je Benković najviše skočio i tukao glavom sa sedam metara iskosa, a loptu je iz praznoga gola, sa crte, izbio Bartolec. Uslijedila je "kontra" gostiju, Grezda je kraj Pinta ušao u 16-erac domaćina i tukao prema vratima. Lopta je pogodila Benkovića u leđa, prevarila Eduarda i odsjela u mreži za 1:1, s tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Tragičar prvoga poluvremena, eto, bio je Dinamov srednji branič Filip Benković! Malo je nedostajalo da se po prvi put upiše u strijelce, Bartolec mu je uskratio radost, a onda je, ni kriv ni dužan, pomogao "lokosima" da izjednače. Kad si pehist...

Svoj festival promašaja, Čileanac Junior Fernandes nastavio je i u drugom dijelu. U 51. minuti, naime, lijepo ga je uposlio Henriquez, a Fernandes je s 12 metara iskosa praktički dodao loptu Zeleniki! Sve je to izgledalo prilično nonšalantno, pa je Fernandes zaradio i zvižduke s tribina...

"Lokosi" su prijetili u protunapadima (Grezda, Doležal, Bartolec), a mnogo se toga u njihovoj igri vrtjelo oko pouzdanog Leke i lucidnog Andrijaševića. A u 57. minuti, na travnjaku su bila braća Ćorić – stariji Josip počeo je utakmicu u majici Lokomotive, a mlađi Ante tada je ušao u Dinamu umjesto Pavičića. No, braća su bila na terenu samo pet minuta, budući da je Josipa u 62. minuti zamijenio Pamić...

Dvije velike prilike plavih upropastili su Fernandes i Henriquez u 62. i 63. minuti, Zelenika je u oba navrata obranio "zicere"! A Dinamo je napokon poveo u 72. minuti – Ante Ćorić je pronašao Roga, koji se sjurio u 16-erac gostiju, zaobišao je Zeleniku i po drugi put zatresao mrežu!

Konačni rezultat postavio je Ćorić u 78. minuti. Pjaca mu je dodao, a mladi veznjak s ruba šesnaesterca postigao je pogodak.

Na ljestvici vodi Rijeka s 38 bodova ispred Dinama (36) i Hajduka (35), dok je Lokomotiva peta s 23 boda. 

Tijek utakmice:

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:1

90' Završila je utakmica! Dinamo je pobijedio Lokomotivu sa 3:1

78' GOOOL Dinamo povećava na 3:1! Pjaca je dodao Ćoriću, a mladi veznjak s ruba šesnaesterca postiže pogodak

72' GOOOL Dinamo ponovno vodi, a opet je strijelc Marko Rog! Izašao je sam pred vratara Zeleniku, zaobišao ga i zabio

46' Počelo je drugo poluvrijeme

41' GOOOL Lokomotiva je izjednačila! Bručić je dodao Grezdi koji je pucao iskosa s desetak metara, a nakon što se lopta odbila od bloka završila je u mreži. Eduardo je bio nemoćan

5' GOOOL Dinamo već vodi! Pivarić je povratnom loptom pronašao Marka Roga, a nakon što se riješio Perića, veznjak plavih neobranjivo je pogodio. Bio mu je ovo prvi pogodak u prvenstvu ove sezone

1' Počela je utakmica u Maksimiru!

Dinamo (4-2-3-1): Eduardo - Pinto, Goncalo, Benković, Pivarić - Pavičić, Antolić - Pjaca, Rog, Fernandes - Henriquez.

Lokomotiva (4-1-4-1): Zelenika - Bartolec, Mrčela, Perić, Bručić - Leko - Doležal, Andrijašević, J. Ćorić, Grezda - Marić.

>>'Ćorić nije čudo od igrača, Pavičić je bolji od njega, a Čačić je dečko s asfalta'

>>Lokosi su zadnji put pobijedili Dinamo kad je Mirko Barišić bio 16-godišnjak

Komentara 27

GR
graf
16:44 29.11.2015.

Ne serite tovari.Uvijek ste pobjeđivali Lokomotivu i Inter iz Zaprešića.Pa Split je vaša filijala.Kad smo kod Intera igraju na nož protiv Dinama. Ne serite bez veze!

AN
antitovari
15:42 29.11.2015.

Tovari na aparatima!

DU
Deleted user
17:08 29.11.2015.

Ključni igrač utakmice bio je Ante Ćorić a ne Rog kojemu svaka čast na dva gola i borbenosti. Čim je Ante ušao u igru odmah je Dinamo bolje igrao i počele su se stvararti šanse. Lokomotiva isto vrlo dobra uz puno borbenosti i kvalitetnih akcija. Bit će tu opet dobrih igrača za Dinamo i Rijeku, za Hajduk ne jer oni nemaju love a igrači Lokomotive nisu jeftina. Dobro je što je danas ponovno nekoliko minuta odigrao Babić, a mislim da će Gedza vrlo brzo ako ovako nastavi u Dinamovo jato. I Andrijašević konstantno dobar. Sve u svemu dobra utakmica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije