Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbuna zbog gaučosa

Možda u London dođu i Amerikanci i Argentinci pa odigramo triangl-turnir

23.12.2013., Zagreb - Udruga navijaca Hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni, u hotelu Hilton dodijelili su godisnje nagrade i nagradu za zivotno djelo. Davor Suker, Niko Kovac, Tomislav Vrbanovic.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
23.10.2014.
u 13:30

Kad je nepredvidivi golgeter Šuker u pitanju, iznenađenja su uvijek moguća.

Izbornik nogometne reprezentacije Niko Kovač i dalje se ne javlja na telefon, a zanimljivo je da o utakmici s Argentinom nije dao izjavu ni na službenoj stranici Saveza. Bilo bi maliciozno pomisliti da je Niko gnjevan na predsjednika Šukera što mu je dogovorio tako jaku utakmicu četiri dana prije Talijana.

Prije da Kovač igra na sigurno i čeka službenu potvrdu jer, kad je nepredvidivi golgeter Šuker u pitanju, iznenađenja su uvijek moguća. Tko zna, možda nam 12. studenoga u London dođu i Amerikanci i Argentinci. Pa sa svakim od njih po poluvrijeme, triangl-turnir...

Uglavnom, s nekim će se igrati, to tvrdi i izvršni predsjednik Saveza Damir Vrbanović priznajući da o Šukerovu dogovoru s Argentincima u SAD-u nije ništa znao ("Loše su veze s Amerikom", kaže duhoviti Vrbanović).

– Nema dvojbe da će sraz s Argentinom biti spektakularan jer utakmicu s takvom reprezentacijom možete dobiti jednom u možda 10-15 godina – kaže Vrbanović.

Zašto onda izbornik Niko Kovač nije tako oduševljen? Zar je sada u nevolji jer 16. studenoga igra s Talijanima?

– Ne, Niko nije u nevolji iako se veselio srazu s Amerikancima u kojemu bi mogao isprobati neke igrače. Čuli smo se, uzeo je nekoliko dana da razmisli kako pristupiti tim utakmicama. Naravno da nam je Italija u ovome trenutku dramatično važnija od Argentine – dodaje Vrbanović.

Ali, imamo li pravo na gauče poslati pričuve, nije li to preopasno?

– Najprije, mi još od agencije koja dogovara utakmicu nismo dobili ugovor pa u ovom trenutku ne znamo dolazi li nam Argentina u najjačem sastavu, s Messijem. Dok se te stvari ne "popeglaju", a "pegla" ih Šuker, mi možemo samo nagađati o toj utakmici – zaključio je Vrbanović.

Argentina je ovaj mjesec odigrala dvije prijateljske utakmice, obje na Dalekom istoku. U Pekingu je poražena od Brazila sa 0:2, a potom je u Hong Kongu nadigrala domaću selekciju sa 7:0. U toj utakmici nastupio je šarolik sastav, ali mrzovoljni Messi ipak je igrao posljednjih pola sata. Nogometni savez Hong Konga ova je utakmica koštala tri milijuna eura.

Hrvati ne bi trebali platiti ništa, dapače, Savez bi na utakmici s Argentincima trebao nešto i zaraditi.

Na žalost, izbornik Niko Kovač zasad je zbog nje zaradio samo – glavobolju. Smije li uopće gaučima uskratiti Modrića i Rakitića? Dok se Niko muči, Talijani trljaju ruke i uživaju. Oni, naime, 12. studenoga imaju slobodan dan...

>> Šuker smjestio Niki, gauči su mu važniji od azzurra!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije