Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Mourinho svim snagama brani kolegu, Klopp na originalan način prokomentirao otkaz

Mourinho i Ranieri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
24.02.2017.
u 17:10

- On zaslužuje da se stadion u Leicesteru preimenuje u 'Stadion Claudija Ranierija'. Prošle sezone sam ja dobio otkaz kao aktualni prvak u Chelseaju i mislio sam kako je to velika nepravda, ali to je kikiriki u usporedbi s Claudijem. On je platio za svoj uspjeh - kazao je menadžer Manchester Uniteda

Dan nakon odluke vodstva aktualnog engleskog nogometnog prvaka Leicester Cityja da otpusti trenera Claudija Ranierija u obranu svog kolege stali su najeksponiraniji menadžeri Premier lige, a najoštriji je bio karizmatični Portugalac Jose Mourinho koji je izjavio da bi u Leicesteru trebali preimenovati stadion po Ranieriju, a ne dati mu otkaz.

- On zaslužuje da se stadion u Leicesteru preimenuje u 'Stadion Claudija Ranierija'. Prošle sezone sam ja dobio otkaz kao aktualni prvak u Chelseaju i mislio sam kako je to velika nepravda, ali to je kikiriki u usporedbi s Claudijem. On je platio za svoj uspjeh - kazao je menadžer Manchester Uniteda koji je odlučio pružiti podršku Ranieriju i tako što je konferenciju za novinare održao u majici s Ranierijevim inicijalima.

Slikovit je bio i menadžer Liverpoola Jurgen Klopp koji će u ponedjeljak gostovati upravo u Leicesteru.

- Jesam li iznenađen ovime? Ne, pa to je samo nogomet. U sezoni 2016/17. već je bilo nekoliko čudnih odluka - Brexit, Trump i Ranieri.

Menadžer vodećeg sastava Premier lige Chelseaja, još jedan talijanski stručnjak Antonio Conte, također je izrazio razočaranje potezom vodstva Leicestera.

- Osvajanjem naslova prvaka ostvario je snove. Razočaran sam i tužan kao trener i kao prijatelj - izjavio je Conte, a menadžer Crystal Palacea Sam Allardyce, koji je početkom sezone morao odstupiti s mjesta engleskog izbornika bio je vrlo kratak:

- Ovih dana očito nitko nema dugačak rok trajanja.

Legendarni engleski napadač, a danas televizijski komentator Gary Lineker, koji je karijeru započeo u Leicester Cityju, klubu iz svog rodnog grada, također je bio vrlo oštar u svom istupu.

- Sinoć sam pustio suzu za Claudija, za nogomet i za moj klub. Ova odluka za mene je nedopustiva. U neku ruku možete reći da se radi o paničnoj odluci, ali za mene ona je pogrešna. To je jako tužno.

Ranieri je dobio otkaz u Leicesteru točno 298 dana nakon što je s "lisicama" osvojio naslov prvaka Engleske iako su prije početka prošle sezone kladionice nudile tečaj 5,000-1 da će se to dogoditi.

No, ove sezone se Leicester bori za ostanak, 13 kola prije kraja prvenstva se nalazi na 17. mjestu sa svega jednim bodom više od zone ispadanja, a prošloga je vikenda ispao u osmini finala FA Kupa od trećeligaša Millwalla.

>> Leicester brzo našao zamjenu: Mancini novi menadžer lisaca?

Komentara 1

BM
branko.mihalic1
21:30 24.02.2017.

ne živi se na starim slavama nemozes smjenit igrače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije