Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Ivković:

'Moj prijatelj Mourinho krvari zbog LP-a, a Mamić je u Dinamo doveo previše stranaca'

Jose Mourinho
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
29.11.2015.
u 18:35

– Za sve što je Zdravko Mamić napravio u nogometnom smislu, kako je uredio klub i koliko je Dinamo naslova osvojio, zaslužuje pohvale i pozitivac je.

Zdravka Mamića poznajete dugi niz godina, bili ste čak i suigrači u Dinamovim pionirima. Hoće li ga Dinamova povijest, s obzirom na najnovije okolnosti, pamtiti kao negativca ili pozitivca?

– Za sve što je Zdravko Mamić napravio u nogometnom smislu, kako je uredio klub i koliko je Dinamo naslova osvojio, zaslužuje pohvale i pozitivac je. A ovo što se sada događa, treba vidjeti je li sve to istina, dokazati, pa tek onda donijeti sud o njemu. Ja mu zamjeram samo dovođenje previše stranaca i davanja manje prilika domaćim igračima – kaže Tomislav Ivković.

Kako gledate na lošu sezonu prijatelja Mourinha u Chelseaju? Prokletstvo treće sezone?

– Da, treća je uvijek komplicirana, bila je i meni. Ne vidim da Mourinho ima takvu kvalitetu momčadi da može biti stalno u vrhu. Chelsea ne može stati u istu rečenicu s Bayernom, Barcom, Realom, PSG-om...

Ali Chelsea je engleski prvak.

– Bio je prvak, ali znam da Jose krvari i pati jer ne može uzeti Ligu prvaka. Možda će se i on morati mijenjati, kako ne bi došao u situaciju da bude zapostavljen, jer nogomet se danas igra više na protivničkoj polovici, na kvalitetu igrača, znanje. Ne bude li i on to tražio od svojih igrača, teško će moći proći sa svojim defenzivnim stilom.

>>'Ćorić nije čudo od igrača, Pavičić je bolji od njega, a Čačić je dečko s asfalta'

>>Sammir golom donio trofej Jiangsu Saintyju, ljutiti Costa bacio marker prema Mourinhu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije