Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO STINČIĆ:

Modrić u reprezentaciji igra previše ziheraški, a morao bi biti vođa!

Luka modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
15.12.2014.
u 14:37

Luka i u kockastom dresu volio bih ga vidjeti da, kao u Realu, uzme loptu, vodi igru, puca...

Naravno da sam baš ja prvi, tako mi je cijeli život!, kaže smijući se legendarni vratar Željko Stinčić (64) aludirajući na jedinicu koju je desetljećima nosio na leđima. A kao član žirija – prvi je ispunio glasački listić u Večernjakovu tradicionalnom, 43. izboru najboljeg nogometaša godine.

Mandžo je blistao

– Dvojbe nema, najbolji je Luka Modrić! Istina, u nogometu uvijek centarfor ima prednost, važan je i vratar, a tek onda slijede ostali. Mandžukić je blistao, ali, Luka ima Ligu prvaka – kaže legendarni vratar plavih, prema kojemu su s loptom redom trčali Pele, Krankl, Beckenbauer, Prohaska, Magath...

Kad spominjemo brojke, zanimljivo je da je prije 44 godine upravo Stinčić bio posljednji koji je "brao jaglace" u Dinamovu dresu, kao član posljednje generacije koja je i na proljeće igrala u Europi. Danas je trener u Dinamu, i sjeća se kada je Luka Modrić došao u klub.

– Sjećam se kad je iz Zadra došao u Dinamo. Bio je slabašan. Poslali smo ga na kaljenje, da stekne iskustvo i očvrsne, a te godine u Zrinjskom i Interu itekako su mu koristile. Počeo je stasati, a vidite ga gdje je sad. Fascinira njegova lakoća baratanja loptom, preciznost, vidi sve što se oko njega događa. Jak je na nogama, dobrog driblinga, starta s mjesta, kompletan je igrač. Međutim, imam jednu zamjerku, više konstruktivnu kritiku – u reprezentaciji igra nekako previše ziheraški. A morao bi biti vođa reprezentacije! Pa ne mogu biti tri vođe, vođa je samo jedan. On je za tu ulogu predodređen! I u kockastom dresu volio bih ga vidjeti da, kao u Realu, uzme loptu, vodi igru, puca na gol. Ali, ta je zamjerka mala, ne možemo ga samo hvaliti – smiješeći se rekao je Stinčić i dodao:

– Luka me jako podsjeća na Mlinarića, igračinu iz moga doba. Ne smijemo ne pohvaliti i Marija Mandžukića. On je sjajan, bezobrazan golgeter, ne boji se, ima skok i udarac, vraća se u obranu... Zabija s lakoćom! Trebala mu je mala aklimatizacija na španjolski nogomet, a i Diegu Simeoneu da shvati da igru mora podrediti njemu. Jer, Mandži treba samo dodati loptu, ima takvu snagu da neće popustiti, a i za Luku i za Marija najbolje vrijeme tek dolazi.

Što se ostalog društva ponajboljih nogometaša godine tiče, Stinčić kaže:

Kramarić je veliki talent

– Svaka čast i Ivanu Perišiću, vratio se jako brzo nakon operacije ramena. Igra odlično, sjajan je paker. U pobjedi 3:1 prošli vikend namjestio je sva tri gola, a kako je igrao u reprezentaciji, zaslužuje pljesak. Tu je i Andrej Kramarić, veliki talent, koji će u godinama koje dolaze biti stožerni napadač reprezentacije. Mislim da bi se najbolje snašao u talijanskom nogometu, jer nije za Bundesligu gdje braniči stalno pušu za vrat i igra se čvrsto. Njemu treba prostora da može proći i realizirati svoje sjajne napadačke sposobnosti.

Na kraju je zaključio:

– Mojemu mladom kolegi Danijelu Subašiću samo pljesak za obrane u Monacu...

>> Prvi laureat Dušan Bajević: Večernjakov trofej bio mi je najdraži

>> Pet vatrenih u lovu na Luku: Daj nam trofej!

Komentara 5

Avatar usainbolt
usainbolt
14:57 15.12.2014.

S obzirom na atmosferu oko reprezentacije i nogometa dečki igraju odlično i zaslužuju podršku cijele Hrvatske, ne samo Osijeka gdje je atmosfera uvijek sjajna. Igramo odličan nogomet, imamo standardnih 11, puno dečkiju lupa na vrata reprezentacije i prvih 11 i budućnost je svijetla. Samo se nadam da ovaj rat neće i to uništiti, ti dečki i svi pravi navijači reprezentacije to nisu zaslužili. Zato ne dirajte nam reprezentaciju, vi koji pokušavate prekidati utakmice i izbaciti reprezentaciju iz natjecanja nemate pravo na to.

KE
kentie
15:18 15.12.2014.

Usainbolt podržavam sto posto...jer repka je svetinja, sviju nas, a ne samo igrača koj igraju u njoj...i zato velika ima hvala za ono što su napravili u milanu, ne samo rezultatski nego i ljudski i moralno i karakterno u svakom pogledu...elem dakle, ostali su na terenu, nisu se dali u svlačionicu, premda su njihovi poslodavci od straha i užasa čupali kosu na glavi...zato bilo bi divno da HNS upriliči božićni domjenak za sve njih i njihove obitelji, i preda im zahvale u ime hrabrog i čestitog čina "tvrdoglavosti" na terenu u Milanu, gdje su od digića tražili i zahtjevali da se tekma rješava na travnatom, a ne stolnom zelenilu...i ovim putem im svima čestitam Sretne predstojeće blagdane, psoebno Luki da ga mišić previše ne umara kad svojim klincima dadne darove ispod bora...

Avatar nula
nula
15:45 15.12.2014.

Le onze de Zidane : Casillas - Marcelo, Ramos, Pepe, Alves - Yaya Touré, Modric - Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, Benzema. --- > ovo je ekipa koju Zidane sanja da trenira ( Eurosport.fr danas ). Luka je car .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije