Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Clasico

Real preokrenuo protiv Barcelone, Suarez debitirao, Modriću ovacije

Real - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
25.10.2014.
u 20:00

Bio je ovo prvi El Clasico u povijesti u kojem je na svakoj strani igrao po jedan Hrvat. Luka Modrić započeo je od prve minute i odigrao jako dobru utakmicu, on i Kroos odlično su držali sredinu terena

Nogometaši Reala pobijedili su u 229. službenom El Clasicu. Momčad Carla Ancelottija nadigrala je Barcelonu i potpuno zasluženo slavila sa 3:1. Utakmica je opravdala očekivanja, bila je dinamična, puna tempa, prilika, a što je najvažnije i puna golova.

Suarez debitirao

Već po samom početku vidjelo se da će to biti dobra utakmica, Neymar je već u četvrtoj minuti doveo goste u vodstvo i šokirao Santiago Bernabeu. Luis Suarez, koji je počeo od prve minute i zabilježio službeni debi, dao je loptu Brazilcu na lijevoj strani, on se oslobodio Arbeloe i Pepea te odmjerenim udarcem zabio za vodstvo. Bio je to najbrži pogodak Barcelone u El Clasicu nakon 1999. godine kada je u četvrtoj minuti zabio njihov sadašnji trener Luis Enrique.

Samo nekoliko minuta nakon pogotka Real je mogao do izjednačenja, ali Benzema je pogodio gredu. Nakon toga sijevalo je na obje strane, prilike su se izmjenjivale, a posebno se u 23. minuti istaknuo Messi koji je s pet metara promašio čistu priliku. Točnije, obranio mu je Casillas. No, bez obzira na sve to, pogodaka nije bilo sve do 35. minute. Pique je tada igrao rukom u svom šesnaestercu, sudac pokazao na bijelu točku, a Ronaldo je bio precizan izvođač. Bio mu je to 16. prvenstveni pogodak ove sezone te ukupno 14. u susretima protiv Barcelone. Samo je Sevilli zabio više - 18. Barci je to, pak, bio prvi primljeni pogodak u prvenstvu ove sezone.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U nastavku utakmice Real je potpuno zagospodario terenom i preokrenuo rezultat. Prvo je Pepe glavom zabio nakon ubačaja Kroosa, a kasnije je Benzema iskoristio podvaljenu loptu Jamesa i svladao Brava. Bio mu je to peti pogodak u posljednje četiri utakmice protiv Barcelone u Madridu. Do kraja susreta Katalonci su imali prividnu inicijativu, ali nisu bili opasni, dok je Real nekoliko puta iz kontre opasno zaprijetio, ali rezultat se nije mijenjao.

Raketi pola sata

Bio je ovo prvi El Clasico u povijesti u kojem je na svakoj strani igrao po jedan Hrvat. Luka Modrić započeo je od prve minute i odigrao jako dobru utakmicu, on i Kroos odlično su držali sredinu terena, a Luka je od 49 pokušaja dodavanja imao 44 točna, što je 89 posto preciznosti. Iz igre je izašao u 89. minuti i dobio ovacije cijelog stadiona. Rakitić je, pak, ušao u 60. minuti, ali nije imao previše vremena da se istakne. Tek je nekoliko puta pokušao zaprijetiti iz daljine, ali je bio neprecizan.

Real je ovom došao tik do Barcelone, sada zaostaje samo jedan bod.

Komentara 20

Avatar nula
nula
20:04 25.10.2014.

Zbog ovakvih tekmi , sve ostalo je nogometna limunada ... Danas su stotine milijuna eura trcale po travnjaku u Madridu.

Avatar dr_watson
dr_watson
20:01 25.10.2014.

Zasluzena pobjeda Reala ,doslovno razbili Barcu zadnjih sat vremena, realno trebalo biti 6-2. Lukica vrhunska predstava u ovom trenutku najbolji veznjak svijeta. A Benzema me ugodno iznenadio po meni igrac utakmice. Kod Barce Xavi i Suarez teski flopovi ,a Neymarvi ,a Neymar osim gola nista,a niti Messi nista bolji. Real ih razbio na kontre i Barca moze biti sretna sto su izgubili samo 3-1.

CA
carpediem
20:11 25.10.2014.

Ovo je bila totalno pogresna taktika od Barcelone jer su krenili sa tiki-taka taktikom a tu taktiku najbolje razbija Angelotti zato ( ne sto je Rakitic nas Hrvat ) je Rakitic trebao ranije uci u igru ili kreniti od pocetka jer Barcelona je agresivnija kad mjesa taktike i bas se dobro zna kako je Real najopasniji na kontre a Barca je vodila 1:0 i tad je se trebala povuci i sa dugim loptama ici u kontre ali Angelotti je stari lisac i navukao je Barcu na tanak led tako da Barca treba biti sretna samo sto su primili tri gola a nas Luka je bio pravi ovako konstantno igrati dobro i to to u vrhu svjetskog nogometa na El Clasico je dokaz da je medju prvim u sredini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije