Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečanost u madridu

Modrić najbolji veznjak španjolske lige, Rakitiću nagrada za fair-play

Luka Modrić
Foto: UESyndication/PIXSELL
27.10.2014.
u 23:15

Rakitić je konkurirao i za najboljeg ofanzivnog veznog igrača međutim nagrada je pripala njegovu suigraču Iniesti.

Dvojica suparnika i prijatelja, hrvatski nogometni reprezentativci Luka Modrić i Ivan Rakitić, pobrali su ovacije na sinoćnjoj gala večeri španjolskog nogometa u Madridu, proglašenju najboljih igrača Primere u prošloj sezoni.

Luka Modrić proglašen je, u izboru navijača, za najboljega defenzivnoga veznoga igrača španjolske Primere u prošloj sezoni!

- Sretan sam i želim se zahvaliti mojim suigračima i navijačima - kazala je velika Realova zvijezda, koja je se na svečanosti pojavila sa suprugom Vanjom i sinčićem Ivanom.

 

Za svaku poziciju bila su nominirana po trojica igrača, a Modrić je pobijedio u konkurenciji kapetana Atletica Gabija i Busquetsa iz Barcelone.

Ivan Rakitić dobio je trofej za fair play za prošlu sezonu u kojoj je maestralno kao kapetan predvodio momčad Seville. U njegovo ime nagradu je preuzeo legendarni kapetan Barcelone Carles Puyol. Raketa je bio u najužoj konkurenciji i za najboljega ofenzivnoga veznoga, no izgubio je od suigrača Inieste. Najveće individualno priznanje za Ivana ove godine tako ostaje izbor za najboljega igrača finala Europske lige Sevilla – Benfica, a s Modrićem će se do kraja godine boriti za najvažniji trofej – Večernjakovog Nogometaša godine.

 

Bila je ovo velika večer Realovih zvijezda. Osim Modrića, laureati su postali i kostarikanski vratar Keylor Navas (u prošloj sezoni branio za Levante), najbolji branič je Sergio Ramos, a Cristiano Ronaldo pobrao je čak tri nagrade: za najboljega napadača, igrača i strijelca najljepšega pogotka (petom protiv Valencije).

Portugalac je na svečanost poveo svoju djevojku, zanosnu Ruskinju Irinu Shayk, odjevenu u dugačku, usku crvenu haljinu. Uvijek je uz njega kada prima najveće pojedinačne trofeje. Bila je i zimus u Zürichu na dodjeli Zlatne lopte, za koju je Ronaldo opet najveći favorit.

- Ne znam što bih rekao. Ovo je najvrjednija nagrada, zar ne? - zapitao se Ronaldo kad su mu priopćili da je najbolji igrač Primere.

- Eto ga, još jedan hat-trick! Kakva prekrasna večer! - uskliknuo je najatraktivniji nogometaš današnjice.

Za najveće otkriće prošle sezone izabran je 21-godišnji Rafinha, Barcin igrač koji je bio na posudbi u Celti, dok je najbolji trener Primere Diego Simeone. Najbolji Južnoamerikanac je Kolumbijac Bacca iz Seville, a Afrikanac Brahimi iz Granade.

Nagrade su se u Madridu dijelile šakom i kapom, a gle čuda - nijedna, baš nijedna, nije sletjela u naručje Messiju. Bio je nominiran tek za jednu, najljepši gol. Ne želimo vjerovati da je Leovim čudima došao kraj. Pa tek mu je 27...

>>Jeličić: Modrić je prevaga, Rakitić nije igrač koji radi razliku, nema brzu reakciju

Komentara 14

Avatar Viking1
Viking1
07:21 28.10.2014.

Modric je u ovom trenutku najbolji vezni igrac svijeta ,a nepoznavatelji nogometa i teski kompleksasi mogu samo patiti i kmecati

Avatar Pablo 69
Pablo 69
07:39 28.10.2014.

Respekt stari! Milina ga je gledat..

Avatar Viking1
Viking1
07:51 28.10.2014.

Najbolje biraju treneri i igraci,a igrace za izbor izabire tehnicka komisija. A technical committee selects three players in each position — goalkeeper, defender, midfielder, attacking midfielder, and striker, plus the breakthrough player. Later, the current managers choose the winners amongers among these finalists. The active players vote for the Best Player and Best Manager awards, while the fans vote for the Fair Play award through the Federation of Peñas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije