Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav sudar u polufinalu

Modrić je dosad čak pet puta pobijedio Mandžukića, a Mario je trofejniji

Mario Mandžukić i Luka Modrić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.04.2014.
u 13:54

Sezonu 2007./08. odigrali su zajedno u Maksimiru, a čim je Luka otišao u Tottenham, sastali su se u europskoj ligi. Spursi su tada pobijedili sa 4:0

Kuglice na ždrijebu polufinala Lige prvaka zanimljivo su se poigrale i spojile madridski Real i Bayern. Bit će to pravi spektakl, dvije momčadi koje su ove sezone u fantastičnoj formi odmjerit će snage, a za hrvatske zaljubljenike u nogomet bit će to prava poslastica. Naime, dvojica naših najboljih nogometaša, Luka Modrić i Mario Mandžukić, stajat će na suprotnim stranama.

Bit će to njihov šesti međusobni sraz, a Luka je dosad bio puno uspješniji. Čak pet puta je slavio, a gol-razlika u njegovu korist je 17:2! No, treba istaknuti da je Modrić bio u boljoj poziciji jer je nastupao za Dinamo, a Mandžo za Zagreb, a kada je Mario prešao u Dinamo, Luka ga je pobijedio s Tottenhamom.

U sezoni 2005./06. sastali su se dvaput. U osmom kolu Dinamo je u Kranjčevićevoj slavio sa 4:0, a u 19. s rezultatom 4:1 na Maksimiru. Sezonu kasnije odigrali su još dva susreta. U sedmom kolu Dinamo je pobijedio sa 3:0 u Kranjčevićevoj, dok je u 18. kolu ponovno bio bolji s rezultatom 2:1. Za modre su tada strijelci bili Eduardo i Modrić, a za goste Mandžukić.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Sezonu 2007./08. odigrali su zajedno u Maksimiru, zajednički srušili veliki Ajax, a čim je Luka otišao u Tottenham, sastali su se u Europskoj ligi. Spursi su tada na White Hart Laneu pobijedili sa 4:0.

Ova dvojica u reprezentaciji već godinama uspješno surađuju, a zanimljivo je spomenuti kako je u posljednje dvije godine Mandžukić u Večernjakovu izboru za nogometaša godine odnio pobjedu ispred Modrića. Uz to, Super Mario je trofejniji, dosad je u karijeri osvojio 11 trofeja, a Luka sedam. A najvažnije je to što je Mandžo osvojio Ligu prvaka, čak bio i strijelac u finalu, dok Luka ove godine lovi svoj prvi finale najelitnijeg natjecanja.

U svakom slučaju, bit će to vrlo zanimljiv dvoboj, a srca navijača u Hrvatskoj bit će podijeljena.

>>Imamo Hrvata u finalu! Mandžukić u polufinalu LP-a ide na Modrića

Komentara 7

Avatar poljicanin
poljicanin
15:30 11.04.2014.

Bayern će ih pregaziti,bit će dobro ako budu nakon obe utakmice znali kako se zovu...

MU
muh
17:39 11.04.2014.

Sa Lukicom Real nema nikakve šanse bez njega možda

PA
pavel1001
18:04 11.04.2014.

Pa će ga pobijediti i šesti kao,hahahahahaha danas je 11.04. a ne 01.04. strava !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije