Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ

Mnogi su bili protiv njegova dolaska, a sad ih je spasio...

Niko Kovač
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
25.05.2016.
u 13:55

– Trener Kovač puno je toga dobrog napravio otkad je stigao. Evo, vjerovao je i meni iako sam prethodni gol zabio još u studenom. Sretan sam što ćemo surađivati i iduće sezone – rekao je Haris Seferović, strijelac pogotka koji je Eintracht ostavio u Bundesligi

U uzvratnoj utakmici doigravanja za Bundesligu Eintracht predvođen našim Nikom Kovačem pobijedio je Nürnberg s 1:0 (prva utakmica završila 1:1) i tako sačuvao prvoligaški status.

Njemački mediji u svojim izvještajima pišu kako je Frankfurt u obje utakmice bio bolja momčad te je zasluženo ostao u prvoj ligi, ali i ističu da najviše zasluga za to ide hrvatskom treneru Niki Kovaču.

Hübner: Vrhunski je trener

“Frankfurt ima novog narodnog heroja. Niko je s bratom Robertom spasio Eintracht. Kovač je stigao u posljednji trenutak i spasio je klub od ispadanja u drugu ligu”, piše Kicker.

Kada je 8. ožujka Niko Kovač preuzeo Eintracht, mnogi su se skeptici pitali može li Hrvat spasiti nekadašnjeg njemačkog velikana od ispadanja iz Bundeslige. Bunili su se i neki čelnici kluba, ali sportski direktor Bruno Hübner bio je uporan.

– Priznajem, i ja sam pružao otpor dolasku Nike Kovača, no zahvaljujem sportskom direktoru što je toliko inzistirao, u ova dva i pol mjeseca shvatio sam da je Niko sjajan trener – izjavio je izvršni predsjednik Eintrachta Heribert Bruchhagen.

Sportski direktor Hübner sada je došao na svoje:

– Niko ima sve referencije da postane vrhunski trener.

Pobjedom protiv Nürnberga Niko je sebi i svom bratu osigurao i produljenje ugovora s Eintrachtom jer klauzula u ugovoru bila je da će se ugovor prekinuti bez odštete ako Eintracht ispadne u 2. ligu.

– Sretan sam što smo uspjeli, i to, kada se sve zbroji, zasluženo. Bilo bi tragično za klub da smo ispali iz Bundeslige. Ovim smo golom prebrisali cijelu lošu sezonu – rekao je Kovač.

– Trener Kovač puno je toga dobrog napravio otkad je stigao. Evo, vjerovao je i meni iako sam prethodni gol zabio još u studenom. Sretan sam što ćemo surađivati i iduće sezone – rekao je Haris Seferović, strijelac pogotka koji je Eintracht ostavio u Bundesligi.

Tri naša trenera u “petici”

Koliko su sjajan posao u Eintrachtu napravila braća Kovač, potvrđuje činjenica da su u 11 utakmica imali po pet pobjeda i poraza te jedan remi, uz prosjek osvojenih bodova od čak 1,45.

Nikin prethodnik Armin Veh je pak u 27 utakmica ove sezone ostvario samo jednu pobjedu više od Kovača, uz prosjek od točno jednog boda po utakmici. Njemačke medije je oduševila i Nikina gesta kada je na kraju utakmice grlio i tješio uplakane nogometaše Nürnberga.

Možda se pritom prisjetio i svog plača 2008. godine, kada je bio kapetan Hrvatske nakon šokantnog ispadanja od Turske u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Austriji.

A Kovačevim ostankom u Bundesligi Hrvatska će sljedeće sezone imati tri trenera u ligama petice – Slavena Bilića u Premiershipu, Ivana Jurića u Seriji A te Niku u Bundesligi. Veliki uspjeh kada se zna da također po trojicu trenutačno imaju Englezi, Argentinci i Nizozemci, a po dvojicu Austrija, Portugal i Wales.

>>Niko Kovač slavi: Eintracht pobijedio u gostima i ostaje u Bundesligi!

Komentara 8

FN
Fr@njo
14:31 25.05.2016.

naravno da je dobar trener...samo Srni i Co, njegovov njemacki odgoj je smetao.

Avatar pendreck
pendreck
17:48 25.05.2016.

...sad je cijena Kovacu narasla za 50000 %, i velesli me to! Cestitam!

Avatar Bakunin
Bakunin
17:12 25.05.2016.

EUJanez..vidiš razliku između civilizirane i kulturne Hrvatske i tvoje Slovenije ...za Hrvatsku igraju ča i Nijemci a za tvoju Deželu paraplegičari iz Bosne i Srbije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije