Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Možda još nije kraj

Mladen Petrić: Wembley je bio moj trenutak karijere

mladen petrić
Foto: Stephen Pond/Press Association/PIXSELL
1/7
30.05.2016.
u 12:35

Nisam još definitivno odlučio hoću li nastaviti igrati, ali definitivno više neću igrati na ovoj razini, rekao je Petrić

Mladen Petrić posljednjih je dana odlučio okončati igračku karijeru. Ili možda ipak nije? Bivši hrvatski reprezentativac imao je u nedjelju dojmljiv i emotivan oproštaj od navijača Panathinaikosa u prvenstvenom dvoboju protiv Panioniosa (1:0). Brojni su navijači grčkog velikana svog igrača počastili velikim pljeskom...

– Umoran sam, jako sam umoran. Evo, ovo mi je bila prva utakmica s punom minutažom nakon što sam gotovo dva mjeseca bio ozlijeđen – javio se iz Atene Mladen Petrić, piše Goal.

Jako emotivni trenuci

– Još nas sutra čeka prvenstvena utakmica kod PAOK-a u Solunu, a onda bi to trebalo biti gotovo. Mislim da je ovo kraj. U nedjelju sam s obitelji doživio vrlo lijepe, jako emotivne trenutke, vjerujem kako je stigao kraj moje igračke karijere.

Vjerujete? Znači, još postoji mogućnost da nastavite karijeru?

– Iskreno, nisam još definitivno odlučio hoću li nastaviti igrati, ali definitivno više neću igrati na ovoj razini. U glavi mi se vrte razne opcije, nekako bih se volio još okušati u Australiji ili SAD-u . Fizički se dobro osjećam, pa u posljednje vrijeme sve češće razmišljam kako bi bilo lijepo zaigrati na drugom kraju svijeta. Ništa još nije sigurno.

A što ćete u slučaju da ipak "objesite kopačke o klin"? Ostajete li u nogometu?

– Sigurno. Zanima me trenerski posao, sve ću napraviti kako bih što prije dobio sve potrebne licencije za trenerski posao. Nekako se vidim u tome, nogomet je moj život. No, vidjet ćemo hoću li nogometnu karijeru nastaviti kao trener ili pak sportski direktor nekog kluba. To me strašno privlači – rekao je Petrić.

Što će vam ostati u najljepšem sjećanju?

– Imao sam dosta lijepih trenutaka u karijeri, no ona najljepša iskustva vežu mi se uz reprezentaciju. Sigurno nikada neću zaboraviti onaj pobjedonosni gol na Wembleyju , pa slavlje pred tisućama našim navijača. Ali, svakako bih izdvojio i četiri pogotka protiv Andore, oni mi također mnogo znače. Na klupskoj razini uživao sam u HSV-u, Dortmundu, Baselu, sada i Panathinaikosu. I provodio kvalitetno vrijeme. Iz svakoga kluba nosim lijepe uspomene, svaka će mi sredina ostati u srcu.

Vaša očekivanja od Europskog prvenstva?

Imamo kvalitetnu reprezentaciju

– Uh, mi stvarno imamo jako kvalitetnu reprezentaciju, dugo Hrvatska nije "na papiru" izgledala tako dobro. Pogotovo u veznoj liniji gdje imamo igrače iz Real Madrida, Barcelone, Intera i Fiorentine. A tu su onda još Mandžukić i Perišić. Imamo odlične igrače, a sada sve ovisi o ekipi. I o atmosferi između igrača. Vjerujem da će sve biti kako treba, da ćemo u Francuskoj postići sjajne rezultate.

A to bi bilo...

– Ne znam, teško mi je predviđati, ali u Francuskoj imamo velike šanse za dobar rezultat. Naravno, prvo treba proći skupinu, pa gledati dalje, ali mislim kako se mi imamo pravo nadati većem uspjehu.

Prva utakmica donosi ogled s Turskom, reprezentacijom koja vam iz 2008. nosi neugodna iskustva...

– Uh, nemojmo se vraćati na 2008. Znamo kakva je Turska, to je uvijek dobra ekipa, s njima su uvijek jako teške utakmice. Ali, baš je taj dvoboj i ključ našeg uspjeha na Europskom prvenstvu . Ako dobro krenemo i pobijedimo Tursku, napravili smo pola puta prema prolazu skupine. A onda je sve moguće – završio je Mladen Petrić u razgovoru za Goal.

>>Subašić i Srna čestitaju: Luka i Kova, ponosni smo na vas!

Komentara 5

KA
kajinx
12:38 30.05.2016.

Sretno Mladene! Hvala za sve lijepe trenutke.

Avatar Germanicus I
Germanicus I
19:37 30.05.2016.

EUJanez ..ja ne vem zakaj za Hrvašku igraju Nijemci,Švajcarci,Australci i majstori iz Brazila a za našu Deželu samo paraplegičari iz Srbije i Bosne!

FI
Fisherman
14:41 30.05.2016.

sretno imenjace. ni ja nikad necu zaboravit tvoj gol na wembleyu, pa tako no tvoju obranu penala u Baselu i silne slobodnjake u rasljama. zivio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije