Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav Jurčić

Schildenfeld nije profil stopera kakav treba Dinamu

Gordon Schildenfeld
Foto: Press Association/Pixsell
06.05.2015.
u 21:03

'Plavi su posloženi za europska iskušenja svugdje osim u obrani.'

Dinamo je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka i iskreno čestitam. Kod nas se voli podcjenjivati, a nije lako osvojiti ni školsku ligu, a kamoli biti prvak države. I koliko god Dinamo bio dominantan, koliko se izdigao iznad hrvatskog prosjeka, treba mu čestitati. Jer, prije svega se izdigao kao klub, a onda i rezultatski. Lako je sada pričati o deset godina, ali ispočetka to nije bilo lako. No Dinamo se gradio, prije svega kao klub i tu je odmakao, organizacijski, financijski, a onda i igrački otišao daleko od ostalih u ligi. Kako je Dinamo jačao, tako su drugi i slabjeli pa je nastao prevelik jaz. To je loše za naš nogomet, ali i za Dinamo jer bez prave konkurencije ne može izoštravati svoj igrački kadar. A to mu je potrebno za Europu. Ako igrač nema pravi podražaj kroz godinu, teško će ga imati za jednu ili nekoliko utakmica. Plavi se sad polako okreću Europi. I kad govorim o tom slabijem podražaju koji Dinamo ima u HNL-u, onda je to negativno pred europske ispite.

No ima i mnogo dobrih stvari kod Dinama. Nakon dugo godina veći dio momčadi je dovoljno zajedno. Svi ti igrači su tu godinu, godinu i pol i priviknuli su se na način života, kulturu, a onda i na ono što Dinamo od njih traži. Plavi su riješili i pitanje vratara. Eduardo je izuzetno smiren, čovjek koji vodi momčad. Ademi je kvalitetan zadnji vezni, igrač koji svojom silovitošću i energijom daje ton momčadi. Dignuo se i Machado iako ću ponoviti – žao mi je što nije došao kad mu je karijera bila u uzlaznoj putanji, a ne sad kad je u silaznoj i ne znam koliko će on moći dati u Europi. U ofenzivi Dinamo ima dva kvalitetna igrača. Henriquez je prava, školovana špica s visokim postotkom realizacije, a i Soudani može odgovoriti europskim zahtjevima. Pinto ima kvalitete kao i Eduardo. Svaka europska momčad treba takvog predanog igrača.

Ono što Dinamo nije posložio jest stoperska pozicija. Ne kako je želio, kako voli igrati – visoko. Dinamo ima 'mekan' vezni red, a da bi ravnopravno rasporedio trku, potrebno je igrati visoko, smanjiti i suziti prostor. Dinamo je u Europi padao nakon 60, 70 minuta zato što se igralo na prevelikom prostoru. Jer je zadnja linija spora pa ne može izaći visoko. Taravel i Sigali nisu se pokazali kao prava rješenja, Šimunović ima fizičke predispozicije za takvu igru, ali mora još jako smanjiti 'crne rupe'.

Dinamo je potpisao s Gordonom Schildenfeldom i bilo bi glupo u pitanje dovoditi njegovu kvalitetu. Izuzetno ga cijenim, pa čovjek iza sebe ima sjajnu karijeru, reprezentativac je. Nogomet mora počivati na suradnji stručnog stožera i uprave, a kod odabira igrača stožer mora biti glavni. Ako želimo da zadnja linija igra visoko, uspješno jedan na jednoga, onda moramo dovesti takvog igrača, a ne dovoditi imena. Šifo je veliko ime i veliki igrač i strašno ga cijenim te ne bih želio da se naljuti, ali nisam siguran da je profil igrača kakav treba Dinamu.

>> Gordon Schildenfeld potpisao za Dinamo, vraća se na ljeto!

Komentara 11

IG
Iggorson
22:57 06.05.2015.

Šifo je uz Čarlija, Lovrena i Jedvaja najbolji HR stope. Ovaj klaun (autor) nije vrijedan spomena ..

SO
sonce
21:18 06.05.2015.

Jurćiču nisi ni titrener za Dinamo. Ne pametuj jer ispadaš ........

P1
prom-1
21:43 06.05.2015.

mister 1:7 ima nesto reć .hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije