Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANIMOZITET NAVIJAČA I HNS-a

Ćiro: Zapamtite, opet će biti kukastih križeva i vikanja 'za dom spremni'

Ćiro Blažević
Filip Brala/PIXSELL
23.07.2015.
u 23:02

- Doveli smo se u situaciju da smo sretni zbog kazne, to je abnormalna situacija. Ovo je drakonska kazna - rekao je Ćiro

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević ne slaže se s onima koji smatraju da je Hrvatski nogometni savez dobro prošao i da nam je Uefa danas izrekla blagu kaznu.

- Doveli smo se u situaciju da smo sretni zbog kazne, to je abnormalna situacija. Ovo je drakonska kazna - rekao je Ćiro gostujući u emisiji Otvoreno na HTV-u.

Ćiro smatra da je problem u netrpeljivosti navijača i vodstva HNS-a. Uvjeren je da će se navijački ispadi ponoviti.

- Dok je god ovakav animozitet prema vodstvu HNS-a, imat ćemo ovakve huligane. Jer ovi u HNS-u nikako da shvate da su navijači najvažniji. Zapamtite, opet će biti kukastih križeva, ustaških kapa i vikanja 'za dom spremni'. Napravili smo spektakl od svastike, a ja sam znao da je to par huligančića. Problem je u animozitetu.

Ima zamjerke i na predsjednika HNS-a Davora Šukera.

- Nije bilo opasnosti da nas izbace nakon Poljuda. I prvi koji je trebao to trebao reći je Davor Šuker, a on kaže da se boji da će nas Uefa izbaciti - rekao je Ćiro i dodao:

- Mi smo napravili spektakl od kukastog križa. U Švicarskoj, čiji sam državljanin, se nitko ne bi obazirao na to. I to bi bio pravi efekt.

Bivši izbornik i reprezentativac Igor Štimac poručio je da nema volje da se problem s izgredima navijača riješi. Smatra da je dio političara blizak navijačkim skupinama.

- Malta se dogodila prije 10-ak godina, a u hrvatskom nogometu se ništa ne mijenja na bolje. Policija, pravosuđe i politika mogu vrlo jednostavno riješiti problem huligana koji se u ovom društvu nameće kao vrlo velik - rekao je Štimac pa ponudio rješenje:

- Vrlo je jednostavno donijeti zakon po kojem bi se svatko tko nanosi štetu ugledu Hrvatske kaznio s tri godine zatvora.

>> Što mislite o Uefinoj kazni HNS-u, je li preteška ili preblaga?

Komentara 35

AN
anjacmirsa-
00:20 24.07.2015.

- Vrlo je jednostavno donijeti zakon po kojem bi se svatko tko nanosi štetu ugledu Hrvatske kaznio s tri godine zatvora.>>>> I dozivotnom zabranom dolaska na bilo koji stadion.

DA
Djeca_Arbata
23:18 23.07.2015.

Ćiro...ja volim hrvatsku nogometnu reprezentaciju...i briga me za tebe i za sve koji su "zaljepljeni" za nju...za mene je repka svetinja i ona mi je jedino svijetlo u hrvatskom sportu....volim ju i volim sve njene igrače...i uživam kada igramo na najvećim natjecanjima...kada se naša himna svira, a dečki stoje mirno sa rukom na srcu besprijekorno odijeveni...eto Ćiro...ostavi nas malo od svoje politike i pusti nas koji volimo svoju repku da budemo sa njom....

BU
buljanzeljko453
00:41 24.07.2015.

Samo zatvor za te huligane to je lijek. Najvise je hranite vi novinari. .dobro je gospodin susec objasnio stvar i Igor stimac..zakon..represija. .zatvor. nemaju oni u nogometu i opcenito na sportski skupovima sta trazit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije