Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
impresivna biografija

Milevskog otjerali iz posljednja tri kluba zbog alkoholizma

Artem Milevskiy
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.07.2014.
u 13:00

Dugo je godina bio najbolji igrač Dinama, a za Ukrajinu ima 50 nastupa.

Dok je letio prema Kazahstanu, prema Karagandi u kojoj Hajduk čeka gostovanje u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv neugodnog Šahtjora, Igor Tudor doznao je odličnu vijest. Trogodišnji ugovor s Hajdukom potpisao je legendarni napadač kijevskog Dinama Artem Milevskij (29).

Stigao je igrač iznimnog pedigrea, dugo godina je taj Bjelorus, rođen 12. siječnja 1985. godine u Minsku, koji je uzeo putovnicu Ukrajine, bio prva zvijezda Dinama iz Kijeva, prva zvijezda reprezentacije Ukrajine. Predviđali su mu veću karijeru od one koju je ostvario slavni Andrij Ševčenko, predsjednik Dinama Surkis za njega je dobivao ponude između 7 i 15 milijuna eura, ali nije želio pustiti tog briljantnog napadača.

No to su one stare reference, igrački je Milevskij čudo, nikada takva kvaliteta nije stigla u Hajduk. Ali razuzdani život doveo ga je do toga da ga je prije dvije sezone trener Dinama Oleg Blohin prebacio u drugu momčad zbog alkoholizma. Rastao se s Kijevom, prošlo ljeto trebao je potpisati za Crvenu zvezdu, ali taj se transfer nije dogodio. Završio je u turskom Gaziantepu, ali ostao je samo šest mjeseci. Ugovor je raskinut, epizoda iz Turske ostala je u sjećanju po tome što je razbio ferrari i bio pozitivan na alkotestu.

Pa je zimus potpisao ugovor s Aktobeom iz Kazahstana. Opet alkohol, ugovor je raskinut nakon tri tjedna. Nekoliko dana prije dolaska u Hajduk Milevskij je bio na testu u grčkoj Pas Giannini, ali kako pišu tamošnji mediji, nije prošao ni minimalni test spremnosti. Kako i bi kad ozbiljnu utakmicu nije odigrao već godinama. Izuzme li se jedna utakmica turskog kupa, posljednju utakmicu 90 minuta na terenu proveo je u dvoboju Dinama i Vorskle u ljeto 2012. S Milevskijem će u Splitu biti veselo, uostalom, nije bez razloga, po engleskom tisku, u idealnoj momčadi svih vremena nogometaša pijanaca.

A dok se čeka predstavljanje, Hajduk ima odigrati teški dvoboj protiv Šahtjora. Tudor ne može računati na Vršajevića, Maglicu, Joa, Milovića, Sušića, Nižića, ozlijeđen je i Gotal. Tako je to, Hajduk je prije sedam dana, kako bi smanjio troškove, tražio vize za 22 igrača (jedna je viza 50 eura, bijeli su uštedjeli 200 eura jer nisu izvadili vize za još četvoricu igrača), a u međuvremenu se mnogi s tog popisa ozlijedili. Za utakmicu sa Šahtjorom Tudor tako ima na raspolaganju 14 zdravih igrača.

>> Bivši ukrajinski reprezentativac je novi igrač Hajduka!

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
13:51 30.07.2014.

u hajduku će se izliječit jer neće imati ni za pivu

GI
gismund
13:10 30.07.2014.

čitavo vrijeme sam si mislio odakle hajduku lova za bivšeg reprezentativca ukrajine...ali sad kad čitam o problemima dotičnoga s alkoholom, sve je jasno

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
13:23 30.07.2014.

Milevskog otjerali iz posljednja tri kluba zbog alkoholizma i sigorno če se u Hajduku osječati kao svoj uz svoje u borbi za treče mjesto u HNL-u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije