Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKI UTJECAJ

Milanovićeva vlada protiv HDZ-ova HNS-a

Davor Šuker, Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.04.2014.
u 17:55

Iako su se neki čudili Šukerovoj odluci da za prvoga dopredsjednika Saveza izabere Zdravka Mamića, to je čuđenje samo odraz nepoznavanja materije.

Iako svi guraju tezu “maknite politiku iz sporta”, politika i političari nikad neće napustiti sport. Posebno nogomet, najpopularniji i najutjecajniji, u kojem i ima najviše glasača.

I nije tako samo kod nas, zna se da iza Barcelone stoji cijela Katalonija i kako je baš nogometni klub ona lokomotiva katalonskog vlaka koji još sramežljivo traži kolosijek neovisnosti od ostatka Španjolske. Ili Bayern – kad münchenski klub zakašlje, Bavarska je pred upalom pluća i regionalni parlament zasjeda...

Toliko o neovisnosti sporta o politici. Posljednja skupština HNS-a na kojoj je Davoru Šukeru produljen mandat za još četiri predsjedničke godine pokazala je da će naš savez nastaviti plovidbu u istom smjeru. Uzvodno od strujanja aktualne vlasti, koja je preuzimanjem fotelja odmah krenula u zasad izgubljenu bitku s nogometom!

Iako su se neki čudili Šukerovoj odluci da za prvoga dopredsjednika Saveza izabere Zdravka Mamića, to je čuđenje samo odraz nepoznavanja materije. Praktički je, naime, “ozakonjena” dugogodišnja veza koja je Šukera i promovirala u predsjednika HNS-a.

Nakon tih “zaruka”, sad smo svjedočili i Šukerovu i Mamićevu “vjenčanju”! Vidjet ćemo hoće li “mladenci” u dolazeće četiri godine zadržati svaki svoje prezime, kako najavljuje Šuker, ili će uzeti zajedničko, dosadašnje, ono prvoga dopredsjednika... Nije se promijenio ni “kum”, Damir Vrbanović ostaje prvi operativac nogometne vlade. U kojoj ima najviše pripadnika HDZ-a, iako se nitko od istaknutijih članova najveće oporbene stranke nije oglašavao tijekom hajke na HNS, mudrijaški se “nisu šteli mešati”...

Hrvatski nogometni savez zapravo je najjača oporba vladajućima, najtvrđi orah koji ne uspijevaju slomiti! No, može li to možda utjecati na odnos sponzora prema HNS-u? Može li aktualna politika “osvetnički” spriječiti neke tvrtke da potpišu ugovore s HNS-om? Ne! Prošla su ta vremena. Gola politika, naime, više ne naređuje kapitalu. Sad je obrnuto, sad korporacije i kapital diktiraju ritam igre. I ako, recimo, Todorić ili Tedeschi procijene da im je ugovor s HNS-om isplativ, oni će ga potpisati i realizirati. Ma što o tome mislili u Banskim dvorima i na Pantovčaku...

>> Osigurat ćemo i povratak vjere u suđenje, Fifa i Uefa su zadovoljni nama

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rasimcanaj
20:05 16.04.2014.

Crveni si izjedaju jetra.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije