Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milan šapina:

Ljutit sam na tog balavca jer je ocrnio nedužna čovjeka, Šukera! Moj brat mu nije javljao rezultate

Davor Šuker
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
28.06.2015.
u 13:00

Predsjednik HNS-a je nedužan! Davora Šukera nikada nisam upoznao, a ne znam ni koliko se dugo Ante i on poznaju, kaže Milan Šapina.

Zašto napadate nedužna čovjeka!?, bila je prva reakcija Milana Šapine (50), brata kladioničarskog gurua Ante Šapine, koji je osuđen na zatvorsku kaznu.

Referirao se, dakako, Milan kojega se dovodi u vezu s njegovim poznatijim bratom, na Davora Šukera. Ime predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza spominje se u kontekstu klađenja na namještene utakmice.

Milan Šapina, koji Davora Šukera nikada nije upoznao, nastupio je vrlo emotivno, očito duboko potresen člankom objavljenim prekjučer u njemačkom ARD-u, koji je nakon samo nekoliko sati prenijela cijela Europa.

Kaže kako je odmah nazvao autora teksta, njemačkog novinara Benjamina Besta.

- Bio sam ljutit na tog balavca jer je ocrnio nedužna čovjeka! Zbog toga članka sada i vi napadate Šukera, a uopće ne razmišljate kakvu mu štetu nanosite. Čovjeku takvoga ugleda u Uefi, osobi koja je proslavila hrvatski nogomet – kazao je Šapina.

Što ste rekli Benjaminu Bestu?

– Isto što i vama. I on zna da Šuker nije ništa kriv, a napisao je taj članak samo da bi sebi dao na važnosti. Znam ga dobro, bio mi je sto puta u kafiću (King, nap. a.). Pitao sam ga: u Bochumu se spominjalo 300 ljudi, a ti izvučeš samo Šukerovo ime, zašto? Bacio si kost i sad će ga svi razapeti. Zbog čega? – nastavlja Šapina.

Kome su išta dokazali?

Kako ste tako uvjereni u Šukerovu nedužnost?

– Da je išta bio kriv, drage volje bi ga oni već odavno zvali i optužili. Znate li kako bi njemačkim istražnim tijelima bilo dobrodošlo takvo veliko nogometno ime! Što mu je rejting veći, i njihov bi uspjeh bio veći. A pitat ću vas i ovo: za koju su to utakmicu njemački istražitelji dokazali da je namještena, osim onih za koje je sudac Hoyzer priznao? Kojemu su to nogometašu ili sucu dokazali da je namještao? – pita Milan Šapina.

Je li vaš brat Ante Šapina slao Davoru Šukeru dojave o navodno namještenim utakmicama?

– Ma glupost, još jedna glupost! Njih su dvojica vjerojatno razgovarala o klađenju, kao prijatelji, i razmjenjivali mišljenja i informacije o ishodu utakmica. Kakve dojave. Pa kad uđete u kladionicu i slušate ljude oko sebe, dobijete sto dojava... Nema tu ničega, Davor Šuker potpuno je čist, ali mu je sada nanesena golema šteta.

Robin Bokšić je izmišljao

Kada vaš brat Ante izlazi iz zatvora?

– Izaći će ovih dana – škrto odgovara Milan, koji je i sam proveo neko vrijeme u zatvoru.

– Da, osuđen sam na četiri mjeseca, a u zatvoru sam proveo šest i pol mjeseci, zbog čega bih trebao dobiti odštetu. Obratio sam se i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Zamislite, osudili su me jer sam jednome čovjeku razmijenio 5000 eura u novčanice od 50 eura!

Poznajete li Robina Bokšića? I on je Šukerov prijatelj.

– Vjerojatno ga je Davor upoznao dok je igrao u Münchenu. Eto, taj je Bokšić uspio čak Uefu nagovoriti da istražuje kako je navodno namještena utakmica u finalu Hrvatskog kupa Dinamo – Hajduk. A sve je bilo izmišljeno, nije imalo nikakve veze s istinom – kazao je na kraju Milan Šapina.

>>Best: Uefa je nakon moga teksta pokrenula istragu o Šukeru

>>Uefa je demantirala da je Šuker optuženik, ali je priznala da zna za istragu i njegove kontakte

>>Šuker odgovorio na optužbe: Jesam li ja živio u Njemačkoj?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije