Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MICHAEL GLOVER:

Igor Pamić nije uspio prihvatiti očekivanu vrstu odnosa u Istri

Igor Pamić
Goran Kovačić/Pixsell
06.10.2015.
u 14:31

'Kako bi osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu.'

Igor Pamić smijenjen je na klupi Istre. Nakon visokog poraza u Splitu protiv Hajduka (3:0), Pamiću je jednostrano raskinut ugovor. Bila je posljednja kap i takvi rezultati više nisu mogli maskirati ponašanje koje vrhuški kluba ne odgovara.

Vidi se to iz riječi izvršnog direktora Istre Michaela Glovera. Oglasio se po ovom pitanju, a njegove riječi prenosimo u cijelosti:

NK Istra 1961 ima obavezu, svojim navijačima predstaviti najkompetitivniju momčad koju je moguće imati, onu koja ima stil koji je ugodan za gledanje i koja predstavlja najviše standarde sporta. Momčad i organizacija moraju služiti kao primjer društvu, kako unutar tako i izvan sportskog terena, a u konačnici će uspjeh kluba biti ostvaren samo ako se prihvati i organizacijska struktura u kojoj se uvažava i cijeni svačije mišljenje i gdje postoji visok stupanj poštovanja i odgovornosti. Premda svaki voditelj odjela u organizaciji mora biti slobodan donositi vlastite odluke, bez obzira na njegov ili njezin stupanj odgovornosti, moraju postojati jasne i otvorene raprave između odjela, kako bi se donijele najbolje odluke za organizaciju kao cjelinu. Te unutarnje rasprave se ni na koji način ne smiju shvatiti kao zadiranje u tuđu sferu, te moraju ostati privatne.

Momčadi koje konstantno nastupaju na najvišem nivou, mogu se skupiti i nastupati zajednički unutar organizacije – osoblje, igrači, treneri, menadžment i vlasnička struktura. Kada se svi slažu, razvija se povjerenje i momčad može zajedno rasti i biti uspješan. Nažalost, naš glavni trener nije uspio prihvatiti tu vrstu odnosa unutar organizacije. Kako bi osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu. Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti.

Rezultat odluke da se smijeni trener Pamić jest da će sportski direktor Robert Rubčić odmah, no privremeno preuzeti trenerske obaveze. Vlasnička grupacija i naš menadžerski tim NK Istre 1961 će odmah početi sa  potragu za novim trenerom u državi i inozemstvu i toj ćemo obvezi pristupiti vrlo ozbiljno, kako bi se pronašao najbolji kandidat. U međuvremenu, imam ogromno povjerenje u Roberta Rubčića budući da težimo igrati nogomet koji će biti svim navijačima i simpatizerima kluba na ponos, te onaj koji će nas dovesti do Europske lige gdje namjeravamo igrati idućih godina.

>> Pamić dobio otkaz u Istri, naslijedit će ga Štimac?

Komentara 2

RI
rikavac
18:29 06.10.2015.

hahaha Glover sve si ti to dobro srocio al reci jel bila plata? Jel bilo kakvi isplata zaostali plata?

MA
manga48
23:25 06.10.2015.

Lova igračima i treneru ne stiže na vrijeme i dolazi do priblema zbog kojega trener leti. Taj Glover brzo uči hrvatsku zbilju izbjegavanja plaćanja s voljom i na vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije