Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obožava Modrića

Štimac: Mi smo sila, pa Raketa nam je tek treći najbolji igrač

Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
17.12.2014.
u 13:43

Bivši izbornik za najboljeg u 2014. izabrao Modrića.

Kada smo ga pozvali u žiri za izbor najboljeg hrvatskog nogometaša, Igor Štimac nije ni sekunde dvojio o broju jedan. Vezist Reala i "desetka" Hrvatske za bivšeg izbornika naš je najbolji nogometaš u 2014. godini.

– Svako je objašnjenje o Modriću suvišno, čitavu je godinu na visokoj razini. Osvojio je Ligu prvaka i to ne na prolazan način, nije on statist u Realu, nego se prometnuo u jednog od vođa momčadi. A s takvim veličinama poput Ronalda i ostalih to nije nimalo lako. Luka spada u red ključnih igrača Reala. A što se tiče reprezentacije, uvijek je pouzdan, odgovoran, na pravom nivou – objašnjava Štimac.

Kako nije dvojio o Modriću, tako je bilo i s Mandžukićem, koji je godinu proveo igrajući za Bayern i Atletico.

Štico otkrio Jedvaja

– Mandžukić je odmah uz rame Modriću. Atletico je nakon prodaje Diega Coste mogao birati kojeg će napadača uzeti, ali odlučio se za Mandžu. I nije pogriješio, to im Mandžukić iz tjedna u tjedan dokazuje. Ma, mi imamo vrhunske igrače, zamislite da jedan Rakitić, koji je osvojio Europsku ligu, ostvario transfer u Barcelonu, zauzima treće mjesto. U većini zemalja ne bi bilo dvojbi, on bi bio igrač godine – kaže Štimac.

Nastavio je objašnjavati svoj popis, oduševljen je igračima koje je vodio do dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kada ga je zamijenio Niko Kovač. O tom njegovu odlasku s kormila reprezentacije ispisani su romani, izbor za najboljeg igrača Štimac nije želio miješati s tim danima.

– Pogledajte samo parove osmine finala Lige prvaka. Vrve našim igračima, Modrić, Mandžukić, Rakitić, pa Srna, koji je sve bolji i bolji, vrhunski Subašić, Jedvaj... Eh, taj mali Jedvaj pokazao je iznimnu zrelost, ponosim se kad se sjetim da sam ga prije godinu i pol pozvao na pripreme. A što tek reći za Perišića, kakve je utakmice odigrao na Svjetskom prvenstvu. On i Olić drže Wolfsburg – kaže Štimac.

A bivši izbornik? Vidi se na trenerskoj poziciji, ne žuri se nikamo, čeka pravi angažman. Nedavno je kazao "nogomet je moj život", a prije nekoliko dana bio je u kombinaciji za mjesto izbornika Bosne i Hercegovine. U tu utrku ušao je na poziv, od starta je bio svjestan da i nema nekakve posebne šanse, što se na kraju, izborom Mehmeda Baždarevića, pokazalo točnim.

Ponosan zbog BiH

– Ponosan sam što sam uopće bio u kombinaciji za to mjesto, i to među 21 kandidatom. Vjerujem da sam prezentirao hrvatsku struku na pravi način, nisam razočaran. Našim susjedima, koji imaju odličan izbor igrača, želim svu sreću u utrci za mjesto koje vodi na prvenstvo Europe – zaključio je Štimac.

Sutra najbolje bira: 
Filip Blašković

>>Belin: Modrić je najbolji jer od svih naših igrača najviše upotrebljava mozak

Komentara 6

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
13:50 17.12.2014.

A ja se ponosim nanašeg slovenca Abdulrahima ibn Handanovića!!!Svako svog konja hvali...hihihihihihihi

Avatar links
links
18:03 17.12.2014.

mi smo sila jer smo se riješili Štimca

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:58 18.12.2014.

Koja smo mi sila, Skotsku u dvije utakmice nismo mogli pobjedit. Sve vrhunske ekipe vrve skotskim reprezentativcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije