Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona bez trofeja?

Messi bojkotira? Ne trči, ne puca, ne dodaje...

Lionel Messi
Foto: Reuters (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
18.04.2014.
u 10:13

Partnerstvo Messija i Neymara nije funkcioniralo cijelu sezonu, veći je postotak bodova Barca osvojila i više golova je postigla kad je na terenu bio samo jedan od njih

Pep Guardiola bio je u pravu. U četiri je godine s Barcelonom osvojio 14 od 19 mogućih trofeja, usavršio model igre koji cijeli svijet pokušava kopirati i otišao.

- Nisam više mogao motivirati igrače - objasnio je.

Nisu prošle ni dvije godine, a on niže trofeje s Bayernom (doduše, i u Münchenu ga već muči problem motivacije igrača...), dok se Barcelona raspada. Da, lani je bila prvak, sa 100 bodova, ali u velikim je utakmicama nešto nedostajalo. Bayernu je u Ligi prvaka bila ‘plitak potok’ (4:0 i 3:0), Real je dobila jednom u pet susreta, izgubila je od Milana, provukla se protiv PSG-a... Cijeli proljetni dio sezone pod Vilanovom momčad je previše ovisila o Messiju, čija je genijalnost prikrivala nedostatke.

Bolja kad ne igraju skupa

No, ovoga proljeća i Messi se počeo gasiti, a kao posljedica došlo je ispadanje iz Lige prvaka i kupa, a i jedini naslov koji brane, ligaški, izmiče. Barcelona (78) na ljestvici zaostaje za Atleticom (82) i Realom (79).

Partnerstvo Messija i Neymara nije funkcioniralo cijelu sezonu, veći je postotak bodova Barca osvojila i više golova je postigla kad je na terenu bio samo jedan od njih. Također, jedan drugome gotovo uopće ne dodaju! Od 15 Leovih asistencija ni jedna nije bila Neymaru za gol, a od 15 Brazilčevih samo četiri išle su Argentincu, i to na početku sezone. Dok još nije prokužio ‘partnerstvo’...

Ne dodaju si

Johan Cruijff zavapio je da se Guardiola mora vratiti. Ali, Pep je predvidio takav rasplet. Kao što je Ferguson potjerao Beckhama kad je postao veći modni brend nego igrač, tako je i Guardiola tražio da se klub riješi Alvesa, Piquea i Fabregasa jer nisu bili dovoljno fokusirani na nogomet. Sva trojica još su na Nou Campu. Usto, Puyol više nije tako dobar, Xavi blijedi, Pepu važni Abidal i Keita više nisu u klubu. A Messi se počeo ozljeđivati, ali i ‘filozofirati’. Već treću utakmicu ne postoji na terenu i treći je put zaredom Barca izgubila. Štoviše, precizna statistika kaže da je u posljednjih 284 minute uputio jedan jedini udarac u okvir vrata! A posebno je razljutio navijače kada je u porazu od Atletica u LP pretrčao tek kilometar i pol više od vratara Pinta. Bivši trener Barcelone, Reala i Atletica Radomir Antić za goal.com izjavio je kako Argentinac bojkotira trenera!

- To je njegova poruka: “Evo kako ću igrati ako me staviš na krilo!” Situacija je vrlo slična onoj kada je Van Gaal na krilo gurnuo Rivalda, a ovaj je svaki put kad bi dobio loptu vratio unatrag Bogardu. Barca ima velik problem kako uklopiti Messija, Neymara i Iniestu u momčad. No, nakon svega što je dao Barci doista ne mislim da će Messi prihvatiti igrati na krilu - rekao je Antić.

Problem je i što Barca ne smije dovoditi pojačanja. Osim ako Sportski arbitražni sud u Lausanni, komu su se žalili, pobije Fifinu odluku. Sreća da se zabrana ne odnosi na dovođenje novog trenera.

>> Razočaranog Messija pokušao je utješiti i Cristiano Ronaldo

Komentara 2

DU
Deleted user
10:25 18.04.2014.

Messi trpa kao lud i onda mu treba promijeniti poziciju? Zašto? Totalno krivo.

HA
hajduk1966
11:51 18.04.2014.

Neimar je totalno umisljen,ali je vise placen od Messia tako da nitko ne bi bio zadovljan na Messievom mjestu. A sto se tice igre to je djelo trenera igraci su isti trebaju motiv i poziciju na terenu,Messi se dokazao kaoo po mnogima najkompletniji igrac tako da kapa dolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije