Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA U EUROPI

Matjaž Kek: Istanbul nije HNL, bit će žestoko

Matjaž Kek
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
27.07.2016.
u 20:00

– Pripremamo se, gledali smo snimke nekih njihovih utakmica koje su, doduše, bile prijateljske jer njihovo prvenstvo još nije počelo. Ali znat će naši igrači dovoljno o njima – veli nam mirno trener Rijeke Matjaž Kek.

Rijeka je odlično krenula u novu sezonu, iako je promijenila dosta igrača, pogotovu u zadnjoj liniji, pobjede u Parku mladeži i na Rujevici protiv Istre 1961 nisu mogle biti bolja najava i uvod u europski dio sezone.

Ždrijeb nas nije mazio

Prošle godine u ovo se vrijeme opekla, u dvije je utakmice s ukupnih 2:5 ispala od Aberdeena. A taj se klub činio puno manje zahtjevnim suparnikom od Istanbul Başakşehira, četvrte momčadi turskog prvenstva.

– Pripremamo se, gledali smo snimke nekih njihovih utakmica koje su, doduše, bile prijateljske jer njihovo prvenstvo još nije počelo. Ali znat će naši igrači dovoljno o njima – veli nam mirno trener Rijeke Matjaž Kek.

Možda je baš činjenica da tursko prvenstvo još nije počelo prednost Rijeke.

– Mislim da im to neće biti veliki nedostatak jer 90 posto momčadi ostalo im je na okupu, riječ je o vrlo iskusnoj momčadi koja će znati tempirati formu.

Vašim bi igračima pobjede nad Splitom i Istrom trebale donijeti mir, samopouzdanje...

– Ah, jedno vam je naša liga, a nešto drugo je Europa. Istanbul je vrlo jak. Tako da će to biti malo žešći okršaj, morat ćemo izgledati puno bolje, bit će to veliki ispit za naš defenzivni blok.

S obzirom na dosta promjena u obrani, jeste li uspjeli uigrati zadnju liniju?

– Teško je to reći nakon dvije utakmice, vidjeti na treninzima i prijateljskim utakmicama. Probat ćemo s tim defenzivnim blokom protiv tih stvarno dobrih igrača koje Istanbul ima – kaže Kek.

Andrijašević stiže u Rijeku

Da, tamo je doista mnogo kvalitetnih nogometaša, dovoljno je spomenuti vratara Volcana Babacana pa Semiha Şentürka, Emrea Belözoğlua, a naša javnost dobro zna Sokola Cikalleshija koji je u Istanbul stigao iz Splita.

Osim kvalitete turskih nogometaša, opasnost bi mogla biti i situacija u Turskoj, država je u ozbiljnoj krizi, u izvanrednom stanju nakon pokušaja vojnog udara.

– Sigurno da nije baš ugodno, ali ako su organizirali utakmicu, onda će valjda biti sve u redu.

Bi li to moglo opteretiti vaše igrače?

– Zasad nismo o tome razgovarali, ali danas su sve informacije u svijetu dostupne, tako da svi sve znaju, pa i moji igrači. Vjerujem da će biti sve u redu. Vjerujem da će glavna stvar biti utakmica i nogomet.

A Kek će ove sezone na raspolaganju imati i Franka Andrijaševića, Dinamova igrača koji na Kantridu dolazi iz Lokomotive. Makabi iz Haife ponudio je plavima 500.000 eura na ime odštete, a Andrijaševiću godišnju zaradu od 250.000 eura netto plus premije i bonuse! Međutim, Franko je odbio tu ponudu.

Među onima koji su otišli iz Rijeke je i Marko Lešković, no o novom stoperu Dinama, a svom bivšem igraču Matjaž Kek nije želio govoriti.

– Je li pojačanje za Dinamo? To morate pitati trenera Dinama, ako on kaže da je, onda je, ne bih ja o tome govorio – zaključio je Kek pred utakmicu koja se na stadionu Fatih Terim u Istanbulu igra od 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:02 27.07.2016.

Iigrači rijeke ponikli u slo trebali bi se osjećati kao kod kuće

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
10:43 28.07.2016.

Istanbul nije HNL ali radi domoljubne otomanske kulture bit će žestoko jer sastaju se balkanska brača po krvi, djelu i jelu.

Avatar Made in Germany
Made in Germany
23:58 27.07.2016.

Turski klub ni po cemu nije bolji ili jaci od Aberdeena. A i sam Aberdeen je svakako jace ime i od same Rijeke. Onaj tko se malo razumije, njemu nije uopce bilo nikakvo iznenadenje sto je prosle godine Rijeka ispalaa od Skota. Aberdeen ima najvise medunarodnih trofeja od svih Skotskih klubova. Dakle vise i od Celtica i vise od Rangersa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije