Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Rog:

Uvjeren sam da ću ja zezati svog susjeda Brezovca

Marko Rog
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.02.2016.
u 13:00

'Vjerujem da ćemo mi svoj cilj ostvariti, osvojiti prvenstvo i kup bez obzira na pojačanja.'

Izravnim letom iz španjolske Murcije jučer su u 17.20 u Zagreb sletjeli igrači Dinama.

Uhvatili su baš vrijeme kad u zagrebačkoj zračnoj luci nije bilo niti jednog leta, dočekali su ih prazni hodnici, ni mediji nisu pohitali dočekati plavu momčad koja se nakon 12 dana izbivanja vratila u svoj grad. Tek pokoji rođak, prijatelj.

- Pa bok prijatelju, kako si – iznenađujuće je na hrvatskom jeziku pozdravio svog poznanika Soudani kojeg se dosad baš i nije moglo čuti, osim na francuskom ili arapskom. Vratio se dobre volje, očito mu je prst kojeg je opako porezao u španjolskom trgovačkom centru dobro zacijelio.

Nasmijana lica

I dok su oni najmlađi gurali teška kolica s opremom bilo je lijepo vidjeti vesela lica plavih igrača. Očito je i njima dosta priprema, to je najteži period u životu nogometaša, pa kad su stigli kući, odmah sve izgleda ljepše, koliko god da je večer u Zagrebu bila znatno hladnija nego španjolsko sunce koje su napustili.

- I to je prošlo, nije bilo kratko, ali mislim da smo odradili ono što su treneri od nas tražili. Dobro, istina ja da nismo baš briljirali u tim pripremnim utakmicama – kazao je Marko Rog po dolasku u Zagreb.

Istina, plavi su, s momčadi koja u prosjeku imala manje od 18 godina, pobijedili poljskog lidera Piast Gliwice, i to im je jedina pobjeda, izgubili su od Stromsgodseta, Šahtara i Litexa, remizirali s CSKA Moskvom i, još na početku u Rovinju, s Celjem.

S velikim Šahtarom igrali su dosta dobro, ali par pogrešaka takva momčad zna kazniti, a plavi svoje prilike opet nisu znali iskoristiti.

- Da, nismo uspjeli zabiti, ali ipak su to pripremne utakmice i rezultatima ne treba rezultatu pridavati posebnu pažnju, vjerujem da ćemo puno bolje lice pokazati kad krene sezona za koju smo se i pripremali – veli Rog.

Ta sezona kreće već u srijedu, odgođenom kup utakmicom kod zaprešićkog Intera.

- Spremali smo se za sve, ne samo za taj početak i bit ćemo dobri.

Je li vas Zoran Mamić jako gazio?

- Ma taman, ni previše ni premalo.

Nakon duže vremena u proljeće se ulazi neizvjesnije, Rijeka je na korak iza, a još se pojačala...

- Bez obzira na to, vjerujem da ćemo mi svoj cilj ostvariti, osvojiti prvenstvo i kup bez obzira na pojačanja, iako im je došao moj veliki prijatelj Brezovec koji živi stotinu metara od mene. Čujemo se redovno, bit će zanimljivo, srećemo se već u drugom kolu.

Zezate, ‘palite’ jedan drugoga?

- Pa naravno, nadam se da ću ja njega zezati poslije utakmice – zaključio je Rog i krenuo prema autobusu Dinama, jednom od dva.

Borba za mjesto u autobusu

Naime, Zoran Mamić odveo je u Španjolsku čak 33 igrača, a vratio 32 (Pivarić se zbog ozljede vratio ranije), pa uza sve trenere, fizoterapeute, ekonome i ostale ljude u službi Dinama, jedan autobus nikako nije bio dovoljan.

A tko se izborio za mjesto u novom autobusu prve momčadi vidjet ćemo u srijedu kad plavi krenu u Zaprešić.

>> Pogledajte zašto je novi igrač Dinama morao pjevati slovensku himnu

Komentara 2

DU
Deleted user
13:03 07.02.2016.

U zadnje vrijeme ovi novinari svašta pišu.Ali to je demokracija.Možeš pisati što hoćeš,otići kuda hoćeš itd.Evo,ja mogu Yupixa poslati u p.m. a on tamo ne mora otići! To je demokracija!

K3
kiki.30
18:56 07.02.2016.

Što nema videja od ovog intervjua?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije