Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najskuplji u povijesti

Marko Rog: Hajduk pada u Maksimiru!

Marko Rog
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
01.12.2015.
u 15:48

Najbolji prijatelj u Dinamu mi je Ante Ćorić, rekao sam mu da bih želio da još nekoliko godina zajedno igramo u maksimirskom klubu – kaže Rog.

Trebala su proći čak četiri i pol mjeseca, punih 18 kola, da ofenzivni veznjak Marko Rog (20) zabije svoj prvi prvenstveni gol za Dinamo. Bio je dvostruki strijelac u nedjeljnoj 3:1 pobjedi protiv Lokomotive. Zašto se toliko dugo čekalo na njegove golove?

– Ne znam, teško mi je odgovoriti na taj upit. Ali, siguran sam da će ih sad biti, najvažnije je da je "procurilo". Očito mi je trebalo vremena da se priviknem na novu sredinu – kaže Rog.

Svi su u Hajdukovoj sjeni

Jeste li zadovoljni dosadašnjim igrama u Dinamu?

– Iz utakmice u utakmicu sve sam bolji. Govorili su mi mnogi da će mi trebati vremena za prilagodbu jer nije isto igrati u Splitu i u Dinamu. U Prvoj HNL je čak i teže biti u Dinamovu dresu, jer se gotovo svi suparnici zatvore, pa i nema baš prostora za igru. Znam, ovdje imamo bolje suigrače nego što sam imao u Splitu, ali svejedno je teško probijati "bunkere"...

Zato su vam valjda više odgovarale utakmice u Ligi prvaka, u kojima ste ostavljali dobar dojam?

– Bilo je više prostora i neke moje odlike mogle su doći do izražaja. Zadovoljan sam europskim nastupima, posebno uzme li se u obzir da mi je tek 20 godina i ovo je bio moj prvi susret s Ligom prvaka. Šteta što nismo uspjeli dohvatiti proljeće, odigrali smo tri dobre utakmice i nedostajalo nam je malo sreće.

Osjećate li da igranje u Dinamu povlači i veću odgovornost nego kad ste igrali za Split?

– Pa i ne baš! Naime, ovdje ima niz igrača koji svojom kvalitetom mogu riješiti utakmicu, a u Splitu nije bio takav izbor kvalitete...

No, u Dinamu svaka utakmica ima imperativ pobjede, a i najskuplji ste igrač u povijesti kluba?

Ne opterećuje me koliko me Dinamo platio, moje je da igram nogomet. Lako sam se priviknuo na imperativ pobjede, budući da i ja želim u svakoj utakmici pobijediti i biti najbolji...

Bili ste najbolji igrač Splita, međutim u gradu ste bili u sjeni čak i najlošijeg Hajdukova igrača! Kakav je to osjećaj?

– Ha, ha, dobro ste to opisali... Još kako se osjeti da su ostali nogometaši marginalizirani u odnosu na igrače Hajduka! Ali, bilo mi je dobro u Splitu, hvala klubu što mi je omogućio da zakoračim u Prvu HNL.

U subotu dolazi Hajduk?

– I pada u Maksimiru! Pozivam sve naše navijače da dođu na derbi! Zanima nas samo pobjeda, bodovi ostaju u Zagrebu!

Jeste li bolji od Hajduka?

– Objektivno, bolji smo! Ali, treba to dokazati i na travnjaku.

Rijeka vam bježi dva boda, Dinamo dugo nije bio u takvoj situaciji, neizvjesnost je dohvatila i ligaški vrh. Kako to tumačite?

– Previše smo puta "kiksali" u gostima. Vjerojatno su i igre u Ligi prvaka ostavile trag, "potrošili" smo se u tim dvobojima. Međutim, nevjerojatan je podatak da smo ove jeseni samo jednom u prvenstvu pobijedili izvan Zagreba (u Koprivnici 2:1, op. a.)! Više ne smijemo tako rasipati bodove.

Ante me "uzeo pod svoje"

Pobjedu protiv Lokomotive donijeli ste vi i vaš prijatelj Ante Ćorić. Jeste li razgovarali o njegovoj situaciji, što ste mu rekli nakon što je najavio odlazak iz Dinama?

– Ante i ja smo veliki prijatelji još iz mlade reprezentacije, to se produbilo kad sam došao u Dinamo, "uzeo me pod svoje". Sjajan je dečko i igrač, a sukus onoga što sam mu rekao bio bi kako želim da obojica još nekoliko godina zajedno igramo u Dinamu!

U kojoj biste zemlji željeli nastaviti karijeru?

– Nisam uopće razmišljao o tome. Ali, nekako mi se čini da bih mogao dobro igrati u Engleskoj ili Njemačkoj...

Nadate li se da će vas izbornik Ante Čačić voditi na Euro?

– Bilo bi to sjajno! Ali, doista se nimalo ne opterećujem. Izvrsno mi je u mladoj reprezentaciji, dobro igram, ozračje je u svlačionici odlično. Naravno da mi godi kad me se spominje u kontekstu A reprezentacije, ali idem korak po korak, dosad se to pokazalo najboljim putem – smatra Rog. 

>> Dinamo odgovorio Hajduku: Za vas nam ne treba odmor, idete svima na živce

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije