Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tjedniku Max!

Pjaca: Svom Dinamu želim puno sreće, ali ne protiv Juventusa

Football Soccer Britain - West Ham United v Juventus - Pre Season Friendly - London Stadium - 16/17 - 7/8/16 Juventus' Marko Pjaca Action Images via Reuters / Tony O'Brien  EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
27.09.2016.
u 16:27

Bit će to za mene posebna utakmica kojoj se jako veselim. Bit će mi čudno u Maksimiru igrati protiv “svojih”, ali tako je to – kaže Pjaca

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca večeras će u “svom” Maksimiru biti u dresu Juventusa, a sa suprotne strane stajat će mu donedavni suigrači iz Dinama. Neće to biti obična utakmica za Marka.

Veselite li se “povratku” u Hrvatsku i igranju protiv Dinama samo dva mjeseca nakon odlaska iz voljenog kluba?

– Bit će to za mene posebna utakmica kojoj se jako veselim. Bit će mi čudno u Maksimiru igrati protiv “svojih”, ali tako je to. Lijepo ćemo se pozdraviti prije i poslije utakmice, a Dinamu želim puno sreće i da pobijedi sve suparnike osim nas. A što se tiče dočeka, ono što su mi pripremili navijači Dinama na utakmici protiv Vardara bilo je divno i neću to nikada zaboraviti. Naravno da se i sada nadam pljesku, ali razumijem da sada dolazim u “krivom” dresu i logično je da će bodriti Dinamo. To je i jedino normalno... Ipak, ne moraju mi baš zviždati (smijeh).

Kako provodite vrijeme u Torinu, kakav je grad?

– Grad je odličan i jako sam se brzo prilagodio. Iskreno, veći dio vremena sam u kampu, a ono malo što imamo slobodnog vremena uglavnom sam kod kuće ili na nekom druženju sa suigračima.

Koliko vam je u razvoju i odrastanju pomoglo igranje u hrvatskoj ligi?

– Hrvatska liga sjajna je za razvoj mladih igrača jer rano dobivaju priliku da igraju sa starijim i uglavnom fizički jačim igračima, a mladi se igrač tako puno brže razvija i sazrijeva. I naši treneri vole mlade igrače, ne boje im se, pogotovo u Dinamu, često dati priliku.

Koji je najbolji savjet koji ste čuli kad ste nakon HNL-a odlazili u inozemstvo?

– Najdraži savjet dobio sam od roditelja i sestre koji su mi rekli: samo ostani isti i budi svoj. Naravno, to mi govore cijeli život, ali sada je nekako bio poseban trenutak jer sam odlazio od doma u drugi grad, drugu državu i drugi klub.

Koji vas je nogometaš, bilo strani ili domaći, a s kojim ste se našli na terenu na suprotnim stranama, najviše impresionirao?

– Kada sam bio klinac, najviše sam uživao gledati Ronaldinha. Njegov nogomet, uz koji je uvijek išao neizostavni osmijeh, natjerao me da se još više zaljubim u taj sport. Sve je radio s guštom, vidjelo se koliko uživa u tome i to je nekako poanta svega; raditi ono u čemu uživate.

A kada je riječ o navijačima, čiji su navijači bolji?

– Naravno da su mi najbolji navijači Juventusa, to uopće nije sporno. Bodre nas u svakoj utakmici, igrali kod kuće ili u gostima, i mnogo nam znači njihova potpora.

Suigrač u klubu i reprezentaciji vam je Mario Mandžukić? Kakav odnos imate, družite li se?

– Mandžo je odličan igrač, u klubu ga svi jako vole i cijene. Meni je puno pomogao u prilagodbi kada sam došao u Juventus. Sigurno bi mi bilo puno teže bez njega i na tome sam mu jako zahvalan.

Gledajući snagu momčadi na početku Lige prvaka, koje momčadi vidite u finalu u lipnju u Cardiffu?

– Juventus i Dinamo (smijeh). Iskreno, ako jedna od te dvije momčadi bude Juventus – tako će mi biti svejedno koja će momčad biti druga.

Kakvi su vas osjećaji obuzeli kad je Portugal postao europski prvak – je li vam bilo lakše jer vas je ipak izbacio kasniji prvak Europe ili ste tek tada postali svjesni prilike koju ste propustili?

– Nisam to gledao na taj način... Bili smo dosta razočarani nakon ispadanja jer smo osjetili da imamo snagu i kvalitetu da postignemo još bolji rezultat, ali smo isto tako znali da nas je izbacila jaka momčad koja može daleko dogurati, što je na kraju i potvrdila osvajanjem naslova. Žao mi je što nismo išli dalje jer imamo supermomčad.

Koja će biti najteža stanica na putu prema SP-u u Rusiji – Island, Turska u gostima, Ukrajina ili možda debitant Kosovo?

– Nema laganih utakmica, pogotovo kada u svakoj morate pobijediti. Svaka od njih bit će teška na svoj način, no svaka pobjeda donosi tri boda. Kakva korist ako nekoga pobijedimo u gostima, a onda izgubimo od nekoga kod kuće. Želimo svakoga pobijediti i otići na EP u Rusiju. Bit će teško, sve su to jako dobre momčadi, a upravo je Island na EP-u iznenadio i pokazao da je kvalitetan. Kosovo je također jako jer se doslovno pojačava za svaku utakmicu, a Ukrajina i Turska uvijek su opasne... Skupina je teška, ali imamo odličnu momčad i vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo – kaže Marko Pjaca.

Cijeli intervju čitajte u MAX-u.

Komentara 2

MA
mamunamegalo
17:55 27.09.2016.

pljuc

ME
melinda
19:19 27.09.2016.

prodana dusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije