Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Marko Naletilić: Za Andreja Kramarića su Ajax i PSV pravi izbor

Andrej Kramarić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
21.10.2014.
u 19:00

- On ne samo da je igrač za ligu petice nego je igrač za ozbiljne klubove u ligi petice - kaže Naletilić.

Marko Naletilić najutjecajniji je hrvatski menadžer, jedini koji se konstantno spominje na listi TOP-50 svjetskih menadžera. Markov otac Predrag preteča je menadžerskog posla u Hrvatskoj, Naletilići su posebno cijenjeni u talijanskom nogometu i u velikom Milanu. Zahvaljujući njima, Dario Smoje postao je jedini igrač Rijeke koji je otišao u Milan.

– Na sve ću odgovoriti, samo neću na pitanje o cijeni. To je isto kao da ste me prije dvije godine pitali koliko vrijedi Gareth Bale! Sigurno ne bih rekao da vrijedi 100 milijuna eura! Kramarić ne samo da je igrač za ligu petice nego je igrač za ozbiljne klubove u ligi petice. Mislim da bi se najbolje snašao u španjolskoj ligi, možda čak i u Bundesligi. Još bolje bi se snašao u klubovima poput PSV-a ili Ajaxa, mislim da bi mu nizozemska liga više odgovarala iako ne spada u ligu petice. Jako je važno i tko će mu biti trener.

Nije sporno da Kramarić može igrati Seriju A gdje, recimo, trener Torina, Giampiero Ventura, od igrača traži točno dvije linije kretanja. Ako igrač krene nekom drugom linijom, mora učiniti nešto konkretno da ga trener ne bi kritizirao. Iznosim ovo kao primjer jer Kramarić je kreativan igrač koji može naletjeti na trenera koji mu neće dati slobodu. Kramarić je druga špica kojoj moraš dati određenu slobodu u igri. Što se tiče reprezentacije, kada se igra s dvojicom napadača, mislim da bi Kramarić morao igrati iza Mandžukića. Ako se igra s jednim špicom, onda prednost imaju igrači koji igraju u dva smjera poput Perišića, koji je naš najkompletniji igrač. Kramarić sigurno ima kapacitet igrati u prvom sastavu naše reprezentacije.

Predrag Rački jedan je od najiskusnijih hrvatskih menadžera. Poslom se počeo baviti osamdesetih godina prošlog stoljeća, prvi transfer odradio je s nekadašnjim igračem Rijeke Adrianom Fegicom. Dug je popis velikih igrača, trenera i klubova s kojima je surađivao u proteklih 35 godina. Zadnji transfer jednog igrača Rijeke odradio je davne 1991., kad je Florijančič otišao u Cremonese.

– Kramarićeva cijena jasnije će biti definirana 16. studenog, kada naša reprezentacija igra protiv Italije u Milanu. Neću govoriti o tome treba li Kramarić igrati protiv Italije, to je pitanje za izbornika Niku Kovača. Ako Kramarić bude igrao, u toj utakmici bit će u svjetskom izlogu. Posebice za potencijalne kupce iz engleskog i talijanskog nogometa, mislim da je takvih više nego iz ostalih liga. Kramarić je vrlo zanimljiv polivalentan napadač, dobro ga se sjećam još iz juniorskih dana u Dinamu. Slobodno napišite da je tada puno više obećavao nego što danas pokazuje. Naravno da može igrati u najboljim ligama na svijetu, prema mojem mišljenju više mu odgovara nogomet u španjolskoj i francuskoj ligi. Njemačka je liga teška za igrača takvog tipa, a posebno je teška engleska liga gdje se igra izrazito fizički. Kramarić spada u gornji dom klubova iz lige petice s time da ga budući kupac treba točno definirati. On nije prva špica, kvalitetno može igrati jedino na poziciji polušpice. Sjetite se koliko je bezopasno izgledao kada je za Rijeku igrao na boku.

Tomo Erceg menadžerskim poslom počeo se baviti nakon što je završio sjajnu igračku karijeru. U dresu Rijeke u sezoni 2004/05 postao je prvi strijelac HNL-a (17), peti (97) je na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca HNL-a i može procijeniti vrijednost prvog strijelca HNL-a.

– Mislim da je prerano govoriti o njegovoj cijeni jer je tek počeo skretati pozornost na sebe otkad je počeo igrati za reprezentaciju. Nema dileme da ima kvalitetu, sada treba biti pametan u izboru budućeg kluba. Kramariću najviše odgovara španjolski nogomet. Evo i zašto! Kramarić nije jak u dvobojima, ali je toliko pametan igrač da vješto izbjegava duel-igru. U Engleskoj se igra jaki nogomet, u Italiji se više ne igra kao nekada, puno je više taktike. U Njemačkoj se stalno igra "jedan na jedan". Mislim da Andrej mora proći još jednu stepenicu prije nego što postane igrač za najbolje europske klubove.

>> Andrej Kramarić je dobar za Kovača, ali ne i za Mamića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije