Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak u češku

Marko Jordan napustio Istru i vratio se u Zlin

Marko Jordan
Davor Javorović/PIXSELL
07.07.2015.
u 17:50

Iako je za njega bilo upita iz Slovenije, njemačke druge i treće lige, Belgije te nekoliko čeških prvoligaša na koncu je Jordan skupa sa svojim agentima odlučio vratiti se u Zlin za kojeg je već nastupao i ostavio dubok trag.

Marko Jordan potpisao je ugovor s Fastav Zlinom koji je za njegove usluge izdvojio, kako neslužbeno doznajemo, oko 200.000 eura za naredne dvije godine.

Fastav Zlin je svojim dobrim igrama u prošloj sezoni izborio ulazak u Prvu češku ligu gdje će s prvim napadačem Jordanom već u 3. kolu odmjeriti snage sa Spartom u Pragu, a od novopridošlog brzonogog napadača puno se očekuje u takvim utakmicama.

Jordan je još prošlog tjedna napustio pripreme hrvatskog prvoligaša Istre 1961 u Međimurju i zaputio se put Zlina, gdje je obavljen liječnički pregled i sva uvodna testiranja. Danas je transfer dovršen.

U češkog prvoligaša stigao je bez odštete budući da je sporazumno raskinut ugovor s Istrom.

Iako je za njega bilo upita iz Slovenije, njemačke druge i treće lige, Belgije te nekoliko čeških prvoligaša na koncu je Jordan skupa sa svojim agentima odlučio vratiti se u Zlin za kojeg je već nastupao  i ostavio dubok trag. Zbog toga su i navijači pozdravili njegov dolazak.

Treba napomenuti kako je Jordan tek na arbitraži uspio raskinuti prvi ugovor sa Fastav Zlinom prije godinu dana, i to zbog nelegalnih radnji članova bivše uprave prilikom potpisivanja ugovora. I navijači su osudili poteze čelnika, a nakon što je utvrđeno da je Jordanu nanesena šteta, zahtijevali su smjenu uprave i trenera.

Fastav Zlin je interes za Jordanom iskazao još na proljeće čim se oformila nova uprava, a kada se doznalo da klub ulazi u Synot ligu, transfer se dogodio na brzinu.

Jordan će tako nakon samo jedne sezone u Istri 1961 napustiti Aldo Drosinu, a Fastav Zlin je dodatno osnažio napad s jednim od najbržih igrača Prve HNL.

- Sretni smo što smo uspjeli dogovoriti Markov dolazak u Zlin jer to nije bila samo želja uprave i trenera, već posebna želja naših vjernih navijača. Marko je moderan tip nogometaša, brz i okomit, sjajnih motoričnih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. Očekujemo da će biti igrač odluke protiv snažnih suparnika. Pratili smo ga u Hrvatskoj protiv Hajduka i Dinama gdje je u obje utakmice izborio po jedan jedanaesterac zahvaljujući svojoj hitrini. Te utakmice su ključne za procjenu kvalitete igrača i upravo takva izdanja očekujemo i u "Synot ligi", rekao je sportski direktor Fastav Zlina, Milan Plesar.

- Uistinu sam presretan što sam se vratio u prelijepi grad Zlin, što sam se vratio među predivne navijače koji su mi uvijek bili velika podrška, a koji su bili i najveći motiv mog povratka u klub. Zahvaljujem se i Istri 1961, te posebno treneru Pamiću i svim suigračima s kojima sam također uživao igrati u Prvoj HNL, a Synot liga je za mene jedan iskorak prema ligama petice odnosno meni najdražoj Bundesligi, rekao je dobro raspoloženi Marko Jordan.

>>Brazilac Jo udaljen s Istrinih priprema zbog nediscipline

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije