Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A TAKAV JE NAJBOLJI...

Jupp Heynckes posljednji je upotrebljavao Mandžukića kao klasičnu devetku

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2015.
u 12:32

Jupp Heynckes posljednji je koristio Mandžukića kao klasičnu devetku.

Hrvatski reprezentativac završio je svoju prvu sezonu u Atletico Madridu sa 12 prvenstvenih golova pokraj svog imena, nedovoljno za napadača njegove kvalitete, ali snosi samo dio krivice. Diego Simeone nije ništa naučio iz Guardiolinih pogrešaka i Mandžukića je pretvorio u lažnu devetku, ali on je čista "špica" sa sjajnim osjećajem za prostor, no funkcionira jedino ako mu "donesete" loptu u šesnaesterac.

Jupp Heynckes posljednji je upotrebljavao Mandžukića kao klasičnu devetku. Robben, Ribery i Müller slali su mu lopte u šesnaesterac, a Mario ih je hladnokrvno pospremao u mrežu. Njegovih 15 bundesligaških golova u prvoj sezoni bilo je dovoljno Bayernu za prvenstveni naslov, ali i za titulu u kupu te Ligu prvaka.

Guardiola je svojim dolaskom promijenio koncept igre i od Mandžukića napravio "lažnu devetku". Osvojio je dvostruki naslov, Mandžukić je zabio više nego prve sezone u Bayernu, ali nije uspio ponoviti Heynckesov uspjeh.

>> Kako je Mario Mandžukić igrao pogledajte u detalje na Goal.com

>> Wolfsburg želi vratiti Mandžukića, a Atletico već radi na dovođenju njegove zamjene

Komentara 3

MA
Majur
12:51 26.05.2015.

Heynckes je koristio Mandžukića kao klasičnu devetku i...... osvojio kup, prvenstvo i ligu prvaka te na kraju rekao da mu je Mandžo bio najvažniji igrač......ali šta zna Heynckes:)))

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
02:12 27.05.2015.

Ma kakvi bakaradži, Španjolci, Argentinci, šta to zna o nogometu, Nizozemac je napravio stroj i onda su mu ga uništili i njega potjerali sa trostrukom krunom. Kakav moderan nogomet i lažne devetke, ovaj tuljan je špica i kao takav funkcionira. Ovo sve ostalo su gluposti. Nek ode tamo gdje će bit špica ili ništa, za drugo nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije