Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUN SAMOPOUZDANJA

Mario Mandžukić: Možemo pobijediti baš sve u Europi!

Mario Mandžukić
Foto: REUTERS/Juan Medina
28.11.2014.
u 15:42

– Malo je igrača poput Mandže koji bi igrali ozlijeđeni i riskirali zdravlje – rekao je Luis Garcia

Trebale su proći čak 44 godine da jedan igrač crveno-bijelih iz Madrida ponovno postigne hat-trick u najprestižnijem svjetskom klupskom natjecanju. Mario Mandžukić (28) nastavio je ondje gdje je stao legendarni nogometaš Atletica Luis Aragones, koji je 1971. postigao tri pogotka talijanskom Cagliariju u osmini finala Kupa prvaka.

– Osjećaj je prekrasan, presretan sam – rekao je Večernjem listu Mandžukić nakon što je izašao iz svlačionice stadiona Vicente Calderon.

Pobjedu od 4:0 nad Olympiacosom, kojem je zabio u 38. minuti pa nastavio u 62. i 65., zauvijek će pamtiti. Stadionom uz rijeku Manzanares čas se prolamalo njegovo ime, čas ime nedavno preminulog Luisa Aragonesa. Oko 40.000 gledatelja ispratilo ga je gromoglasnim pljeskom kada ga je u 69. minuti Simeone izvukao i poštedio novih bolova u ozlijeđenom ramenu.

Skromni Hrvat

– Ma najbitnije je da smo mi pobijedili i prošli u osminu finala. Jedino je to važno – ističe hrvatski napadač.

Nije mu važno protiv koga će igrati u osmini finala.

– Šanse da ćete proći uvijek su 50 posto, a budemo li imali imalo sreće na ždrijebu, vjerujem da ćemo ići dalje – rekao je Mandžo, koji je odbio razgovarati s novinarom iz Uefe na engleskom i njemačkom pa je tako izjave dao samo Večernjaku.

U prvenstvu Atletico ima 26 bodova, dva manje od Barcelone i četiri manje od Real Madrida.

– Možemo pobijediti svakoga jer smo stvarno jaki. Igramo dobro i zaista uživamo na terenu – napominje Mandžukić.

U Ligi prvaka postigao je ove sezone pet pogodaka i nalazi se ispred najboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda s četiri gola. Ljestvicu predvode Adriano iz Šahtara s devet i Barcelonin Messi sa sedam pogodaka.

Od 1992., kada je Liga prvaka zamijenila Kup prvaka, nijedan igrač Atletica nije postigao tri gola u jednoj utakmici. Doduše, u Superkupu protiv Chelseaja to je učinio Radamel Falcao.

– Ma time se ne opterećujem, kao što sam rekao, najvažnije je da momčad pobjeđuje – skroman je Mario, za kojega trener Simeone nije znao hoće li uopće nastupiti protiv Grka.

– Mario napreduje. Za napadača je važno da zabija, to mu daje samopouzdanje – kazao je Simeone.

I Mandžini suigrači oduševljeni su njegovim pristupom i borbenošću.

Najbolja utakmica dosad

– Ovo što je on napravio treba cijeniti. Ne znam puno igrača koji bi igrali ozlijeđeni i riskirali zdravlje – naglašava 19-godišnji Urugvajac José María Gimenez.

Nadovezao se Raúl Garcia:

– Mario je uvijek dobar. Momčad mu pomaže da zabija i svi smo zadovoljni onim što radi.

Za razliku od lanjskog, agilnog i robusnog napadača Diega Coste koji se znao sjuriti s loptom u protivnički šesnaesterac, igrači Atletica sada u vrhu napada imaju Mandžukića kojem moraju asistirati, hraniti ga loptama. U 17 utakmica zabio je 11 golova.

– Kada momčad igra dobro, i pojedinci se lakše istaknu – napominje Simeone.

Costa je lani u 51 nastupu zabio 36 golova. Mandžukićevi golovi možda nisu toliko atraktivni, no jednako su učinkoviti i sve ih je više.

– Dobro se osjećam, na treninzima odlično radimo, suigrači mi pomažu na terenu, sve je super – zadovoljan je hrvatski napadač.

Španjolski mediji napominju da mu je ovo bila najbolja utakmica. "Mandžukićev šou i osmina finala" naslov je sportskog lista AS.

>>Koliko golova treba zabiti Mandžukić da bi naši reporteri zapamtili ime stadiona

>>Mandžo uz bok Messiju, ispred Ronalda, miljama ispred Lewandowskog

Komentara 5

CA
carpediem
19:05 28.11.2014.

Bravo Mandzo uradio si sve ispravno sutnio si guardiolu i sad u njegovoj zemlji pokazujesmu kakav si igrac i jos tad zabijas tri gola na utakmici kad Bayern gubi a koliko je Bayrn jak to moraju pokazati u Europi joss Njemacka liga je malo oslabila ali vazno je da se ti sve vise uklapas u igru a bit ce ti trica jos vise polako imamo i Spanjolsko prvenstvo.

I0
ivica_01
13:54 29.11.2014.

mandzo,dobar si,nas si,ali nelupetaj

MA
Maxi73
01:29 29.11.2014.

Mandzo, samo gazite protivnike a imate i odlicnu publiku mora se priznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije